PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799827}

Czarnobyl

Chernobyl
2019
8,8 245 tys. ocen
8,8 10 1 245467
8,7 68 krytyków
Czarnobyl
powrót do forum serialu Czarnobyl

to by sie nie ekscytowaly tym serialem. Przegadany, przez co ciagnie sie bardzo. Dosc schematyczne sceny, jakby jeden tworca seriali z HBO kopiowal innego tworce seriali z Netflixa, zeby nie wymieniac P.Morgana z nazwiska, i oboje jaaaadaaaa tym wioslem przez lokalne jezioro kinematografii, a kury domowe pekaja z zachwytu. No ale coz, kino upada. Tam kino, kto chodzi jeszcze do kina gdy moze ogladac filmy podczas gotowania.

ocenił(a) serial na 10
miki_58

Interesuje się tematem Czarnobyla od 2007 roku, kiedy byłem jeszcze w podstawówce od tego czasu oglądnąłem chyba wszystkie dokumenty, oryginalne nagrania, zdjęcia itd. a ten serial zrobił na mnie niesamowite wrażenie fakt, że są niektóre pozmieniane rzeczy jak np. ustawienie i ilość wozów strażackich, katastrofa śmigłowca, ten wielki dym z reaktora czy cała Ulana Chomiuk ktoś, kto interesuje się tym tematem zobaczy to zaraz, ale nie odbiera to nic serialowi, który jest świetny i pod pewnym sensem straszny. Co do reszty twoich zarzutów to sory ale nie rozumiem w ogóle, o co ci chodzi poza tym, że gimby oglądają za mało dokumentów co jest prawdą.

ocenił(a) serial na 10
Terminator9

Ale wiesz po co była Ulana w tym serialu, skoro się interesujesz tak Czarnobylem?

ocenił(a) serial na 10
kokon123

Wiem Ulana reprezentuje wszystkich naukowców z którymi pracował Legasow rozumiem że widź mógł się pogubić gdyby do Legasowa co chwile przychodził inny naukowiec wiec zapewne dlatego stworzyli postać Ulany

ocenił(a) serial na 9
Terminator9

Widzę masz to samo co ja. Zlepek filmów dokumentalnych, artykułów itp. Odgrzewany kotlet. Ale serial dobrze zrealizowany. Brakuje wisienki na torcie w postaci języka rosyjskiego w dialogach i budowy sarkofagów no ale może będzie drugi sezon.

ocenił(a) serial na 10
dubik3

Drugiego sezonu na pewno nie będzie też mnie trochę zastanowiło że nie pokazali w ogóle budowy sarkofagu plus wątek górników po prostu się urwał koniec końców tego chłodzenia z ciekłym azotem tam nigdy nie zamontowali wylali tylko beton i zrobili posadzkę co do ogólnego tematu to trochę tego było dokumenty, oryginalne nagrania, artykuły, zdjęcia i info wygrzebane z neta