PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799827}

Czarnobyl

Chernobyl
2019
8,8 245 tys. ocen
8,8 10 1 245467
8,7 68 krytyków
Czarnobyl
powrót do forum serialu Czarnobyl

Wiadomo ile serial może potrwać? Na HBO GO jest napisane, że jest to miniserial, więc pewnie 1-2 sezony prawda? Jest w ogóle sens zaczynać jak jest tylko 5 odcinków?

ocenił(a) serial na 8
Sh4d0w_1939

miniseriale z reguły mają jeden sezon po 3-5 odc, zapowiedziane jest 5 odc i więcej nie będzie. Czemu ze względu na to ma nie być sensu zaczynać?

ocenił(a) serial na 8
inkawa

Myślałem, że odcinków będzie dużo więcej, a nie chciałem czekać kilka miesięcy lub nawet lat aż skończą serial.Jak już coś oglądam to tylko skończone seriale lub takie, które mają co najmniej 3 pełne sezony. Tutaj skoro jest skończony to na pewno obejrzę, bo już się jakiś czas szykowałem.

ocenił(a) serial na 9
Sh4d0w_1939

Liczymy na więcej sezonów, może jakieś nowe wybuchy, albo przynajmniej zmiana konwencji na horror - przetrwanie w zonie. Jest potencjał.

ocenił(a) serial na 9
krzysztof7

Jaki to sens ? Serial trzyma się faktów a druga tragedia jaka miała miejsce w historii czyli Fukuszima w Japonii już nie byłą taka dramatyczna . Chociaż tam można można by było zrobić serial o o ogólnej katastrofie z trzęsieniem ziemi i tsunami i pokazać w jednym odcinku to co się stało w tej elektrowni

użytkownik usunięty
michalkuc1993

Więcej udaje, że się trzyma faktów, niż się czasem ich trzyma, ale oczywiste jest że chociażby z tego względu nie ma mowy o kontynuacji, a tym bardziej zabawie konwencją. Media by ich zabiły, gdyby czegoś takiego spróbowali (i słusznie). Brzmiałoby to jak żart ze śmierci dziesiątek osób.

ocenił(a) serial na 9
michalkuc1993

Jak to jaki sens. Katastrofa dotyczyła reaktora nr 4. Mówią coś ci cyfry 1, 2 oraz 3? A wiesz że w planach była budowa 5 i 6? Potencjał na kolejne pięć sezonów.

użytkownik usunięty
Sh4d0w_1939

Mini-serial jest zamkniętą całością, dlatego zazwyczaj trzyma znacznie wyższy poziom, niż seriale. Jest z góry rozplanowany, z góry napisany, często autorski. Będzie 5 epizodów i na tym koniec.