PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799827}

Czarnobyl

Chernobyl
2019
8,8 246 tys. ocen
8,8 10 1 245563
8,7 68 krytyków
Czarnobyl
powrót do forum serialu Czarnobyl

Ogólnie dobry. Kilka rzeczy w tym filmie mnie irytowało- typowych dla amerykańskich produkcji: styl american hero w scenie wizyty ministra górnictwa w kopalni; egzystencjonalne rozkminy "z dupy" i rozmowy między obcymi sobie ludzmi "opowiem ci historię mego życia". Ogólnie brakuje mi słowiańskich
realiów życia w tamtych czasach (i tak- żyłem w tamtych czasach ;-).
Film fajny ale d... nie urywa. 10? Really?

ocenił(a) serial na 7
jackomo

...nie słucham...

coolhanded

Hahahaha to ty nie rozumiesz moich słów i tego filmu, ale spoko. Historia w filmie - odróżniasz film, od rzeczywistości? Po prostu mam dość pierpoleniaa starych ludzi, którzy chcą się za wszelką cene wymądrzać. A od rodziców się od bierdolta, bo piszesz tu o ofiarach i jak to ci smutno, a potem 'ciekawe co to rodzice' XD Na szczescie takie pokolenie niedługo wymrze i nie będzie trzeba patrzeć na przykrych ludzi z niskim ego, którzy jedynie swoim wiekiem dowartościowują braki w wiedzy i edukacji podstawowych informacji. To moje ostatnie słowo w tej dyskusji z dzbanami, życzę dalszego pogłębiania swoje uposledzonego gustu i wyrazu spuczucia dla małża

ocenił(a) serial na 8
maciek7262

Do jakich ludzi? Do internetowych no namów? Widzę, że usilnie trzymasz się podstawówkowego poziomu, bo nikt poważny już tu na forum nie komentuje ocen innych filmów, których wątek nie dotyczy. Sorry, ale nie będę wystawiał ocen filmom, żeby zadowolić dzieciarnię w internecie :) Tak, że Angry Birds - bardzo dobry film W MOJEJ OPINII :)

donlemon89

No dlatego idź oglądać Angry Birds bo widać że coś ponad takie filmy cię przerasta

ocenił(a) serial na 8
maciek7262

Nie chcę mi się znęcać nad internetowym no namem, ale powiem tylko, że to dość zabawne uwagi jak na kogoś kto dał "Młodzi tytani" - 8, "Świat według Ludwiczka" - 10, "Galactic football" - 8.
Bez odbioru.

donlemon89

Hahahaha, mordeczko, tyle że te bajki coś sobą reprezentują, możesz zapytać o to pokolenia. Natomiast twoje angry birdsy to film z cyklu gówno w papierku. Ale spoko, może jesteś dziadkiem, który oglądał z bombelkami przy piwku i z pianą na ustach mówił 'mmm cycunie' spoko, szanuje. Stawiasz się w roli wielkiego znawcy sztuki filmowej, a gówno reprezentujesz, elo. Czarnobyl = Angry Birds film XDDDD

ocenił(a) serial na 8
maciek7262

Tak wiele ekstazy przynosi ci śledzenie czyichś ocen na filmwebie? Wow, musisz mieć ciekawe życie. Twoja analogia jest niebywale chybiona, bo porównujesz filmy z kompletnie różnych dziedzin. Posługując się twoją logiką i twoimi ocenami to Czarnobyl = Ludwiczek. Tak, że gratuluję.
P.S. Nie stawiałem się w ani jednej wypowiedzi w roli eksperta sztuki, nie wiem gdzie to wyczytałeś albo jak wywnioskowałeś, ale nie kreuj sobie zafałszowanej rzeczywistości, to wyjdzie ci na zdrowie.

donlemon89

Ogólnie, to ty też wystalkowałeś moje oceny, więc o chuk chodzi w tym momencie XD Nie po prostu zabrakło skali, dlatego oba oceniłem maksymalnie

ocenił(a) serial na 8
maciek7262

Tylko po to, żeby ci udowodnić do czego sprowadza się takie zachowanie (do niczego). Oceny to opinie, każdy ma swoją, o to chodzi, a nie o klikanie ocen zgodnych z ogólną oceną, czy opiniami krytyków.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
jackomo

No really, really. Ja dałem temu serialowi 10/10 bo nigdy nie oglądałem niczego co by mnie trzymało w takim napięciu, Ty dałeś 7/10 i wiesz co? Obaj mamy rację bo to są nasze subiektywne oceny.

ocenił(a) serial na 8
jackomo

Do pewnego stopnia podzielam opinię. Scena z górnikami typowa dla "hamerykańskiej" niewiedzy i nieznajomości realiów w jakich przyszło żyć (nam, w chwili katastrofy należałem do rocznika, który jako ostatni i najstarszy dostał jod do picia choć wiemy, że była to zwykła blaga) ludziom w tamtej epoce pod totalitarnymi rządami Jest tego więcej w tym serialu ale trzeba przyznać, że jest bardzo dobrze opowiedziany, trzyma w napięciu, wiele scen (czyszczenie najwyższego dachu) naprawdę "palce lizać" Rewelacyjna, baaardzo realistyczna scenografia oddająca ówczesny wszechobecny marazm Tak więc mimo tych błędów związanych odrealnieniem (bo przecież i nam zdarza się dziś o wielu rzeczach zapomnieć lub je przeinaczać) uważam, że zwrot "przesadnie zawyżona" jest moim zdaniem ciut za mocny Zwłaszcza, że zrobiono wreszcie serial nie o wystrzałowym, ekscytującym i kontrowersyjnym "wsiu-bździu" czy kolejną wersje/remake jakiegoś klasyka tylko o rzeczy ważnej i niebagatelnej dla nas wszystkich, która porusza i uczy.

użytkownik usunięty
jackomo

Niemożność zrozumienia każdego złości. :)

ocenił(a) serial na 7
jackomo

Normalny serial, bez zachwytu ale też bez zażenowania.