PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799827}

Czarnobyl

Chernobyl
2019
8,8 243 tys. ocen
8,8 10 1 243193
8,7 63 krytyków
Czarnobyl
powrót do forum serialu Czarnobyl

Top 1

ocenił(a) serial na 8

Serial naprawdę dobry, ale czy naprawdę pięcio odcinkowa seria zasługuję na średnią ocenę 9,1 i pierwsze miejsce wśród seriali na filmweb? Tym bardziej że nawet nie widzieliśmy ostatniego odcinka ^^

kusov

A jaki serial jest lepszy?. Na imdb ma średnią 9.7. Co za różnica, ile ma odcinków?. Lepsze 5 genialnych niż 100 dobrych.

ocenił(a) serial na 8
obleh

W mojej opinii jest co najmniej kilka równie dobrych i posiadających lepsze pojedyncze sezony.

Różnica jest taka że łączny czas trwania serii jest porównywalny do niektórych filmów, a co do tego że 5 genialnych odcinków jest lepsze niż 100 dobrych to w pełni się zgodzę. Jednak może być tak że serial ma 30 genialnych odcinków, 20 bardzo dobrych i kilka przeciętnych, to tak jakbyśmy chcieli ocenić bieg sprintera na 100 metrów i maratończyka, patrząc na średnią prędkość zwycięzca będzie jednoznaczny ale czy to obiektywna ocena, że jego bieg był lepszy?

ocenił(a) serial na 9
kusov

Ludzie oceniają film według swojego gustu.
To mają specjalnie zaniżać oceny filmu, żeby Gra o tron była na pierwszym?
Dziwne podejście...

ocenił(a) serial na 8
torrent

Napisałem post, aby rozpocząć dyskusję na temat tego czy użytkownicy filmweba uważają Czarnobyl za najlepszy serial jaki kiedykolwiek został wydany. Dorabiasz do tego jakąś ideologie w której pragnę aby zaniżali oni oceny, aby GoT była na pierwszym miejscu.
Dziwne podejście...

ocenił(a) serial na 10
kusov

@kusov, te 5 odcinkow jest takie same jak 12-20 odcinkow normalnego serialu z jednym sezonem tylko pozbawione dluzyzn, zapychaczy dziur w fabule i zbednych watkow. Ja lubialem ogladac The Walking Dead, ale seria cierpi mocno na nudne dluzyzny. Gdyby wyciac je wszystkie zostawiajac tylko te fragmenty ktore pchaja fabule do przodu, nie wiem czy by wyszly wiecej niz 3 odcinki.

ocenił(a) serial na 10
kusov

Zasługuje. Każdy odcinek wyrył mi się dokładnie w pamięci. Nie ma nudy. Nie miałem ani razu ochoty przyśpieszyć akcji, przelecieć kilka nudnych scen. Przyswoiłem każdą minutę po minucie.