PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799827}

Czarnobyl

Chernobyl
2019
8,8 243 tys. ocen
8,8 10 1 243193
8,7 63 krytyków
Czarnobyl
powrót do forum serialu Czarnobyl

Jeszcze nie zaczelam ogladac....ocena jest imponujaca.

ocenił(a) serial na 9
Whiskerss

Oglądasz już? Bo to bardzo trudne pytanie, zresztą - pewnie każdy ma inne wrażenia. Jak dla mnie to po prostu świetna realizacja, dobry temat, niesamowity klimat serialu i brak nadmiernego skomplikowania. Nigdy nie chciało mi się oglądać dokumentów o katastrofie w Czarnobylu bo stwierdziłam, że i tak nie skumam przyczyn czy konsekwencji z technicznej strony, a tutaj jest to elegancko wplecione w fabułę w taki sposób, że ułomność techniczna nie przeszkadza w odbiorze całości

Fiorentinka

Jeszcze nie, ale na dniach. Znajomy obejrzał to dwa razy i powiedział, że arcy. Wszyscy mówią, że znakomity, ale nie do końca są w stanie wyjaśnić dlaczego. Zapytałam z ciekawości, dzięki!

ocenił(a) serial na 7
Whiskerss

No właśnie ta ocena jest dla mnie zagadką - jak dla mnie stanowczo za wysoka, bo nie widziałam w tym serialu dosłownie nic, co by ją tłumaczyło. Po prostu dobry, a momentami bardzo dobry serial, ale na pewno nie jakieś arcydzieło. Ja z kolei oglądałam wiele dokumentów o Czarnobylu i serial oglądałam z podobnym zaangażowaniem, dla mnie bez większej różnicy.

coolhanded

Być może jest fascynujący dla ludzi, którzy nie znają tego tematu tak dobrze jak my.

użytkownik usunięty
Whiskerss

Znają młoda oj znają. Nie z "oglądania filmów dokumentalnych" jak internetowi eksperci, tylko z życia w tamtych czasach i tamtym systemie. Za oddanie go - 10/10.