Oglądasz już? Bo to bardzo trudne pytanie, zresztą - pewnie każdy ma inne wrażenia. Jak dla mnie to po prostu świetna realizacja, dobry temat, niesamowity klimat serialu i brak nadmiernego skomplikowania. Nigdy nie chciało mi się oglądać dokumentów o katastrofie w Czarnobylu bo stwierdziłam, że i tak nie skumam przyczyn czy konsekwencji z technicznej strony, a tutaj jest to elegancko wplecione w fabułę w taki sposób, że ułomność techniczna nie przeszkadza w odbiorze całości
Jeszcze nie, ale na dniach. Znajomy obejrzał to dwa razy i powiedział, że arcy. Wszyscy mówią, że znakomity, ale nie do końca są w stanie wyjaśnić dlaczego. Zapytałam z ciekawości, dzięki!
No właśnie ta ocena jest dla mnie zagadką - jak dla mnie stanowczo za wysoka, bo nie widziałam w tym serialu dosłownie nic, co by ją tłumaczyło. Po prostu dobry, a momentami bardzo dobry serial, ale na pewno nie jakieś arcydzieło. Ja z kolei oglądałam wiele dokumentów o Czarnobylu i serial oglądałam z podobnym zaangażowaniem, dla mnie bez większej różnicy.