PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799827}

Czarnobyl

Chernobyl
2019
8,8 245 tys. ocen
8,8 10 1 245416
8,7 68 krytyków
Czarnobyl
powrót do forum serialu Czarnobyl

pamiętam

ocenił(a) serial na 8

Czarnobyl. Byłem wtedy w podstawówce,. Po 2 pierwszych odcinkach bardzo dobrze. Momentami prawie jak horror, dobra robota. Często w amerykańskich produkcjach gdy akcja dzieje sie za komuny gdzieś w państwie socjalistycznym częste wpadki ze scenografią, wyposażenie mieszkań, wygląd itp, które lekko szczypią w oczy, tutaj na razie bez wpadek:).

tnils

To prawda ogladając serial można się poczuć jak na miejscu w Prypeci. pamiętam jak z pochodu lecieliśmy biegiem do przychodni po lugole.

ocenił(a) serial na 8
SidLeniwiec

My piliśmy jakos juz po pochodzie kilka dni pozniej, łazienka w szkole, pamiętam ten 'smak'. Na pochodzie jeszcze nikt o tym nie wiedział, słonko świeciło.

tnils

Miałem ciotke w szpitalu i 1 maja już o tym wiedzieli mieli lugole. Pamietam jak na oddziale rozdawali tylko swoim bo nie można było oficjalnie nic mówić. Miałem wtedy 5 lat a pamiętam to wydarzenie dokładnie , babcia nie pozwalała wychodzić na dwór , okna pozamykane .

ocenił(a) serial na 8
SidLeniwiec

a to w Olsztynie jeszcze nie widzieli, przynajmniej niewtajemniczony ogół. normalnie lataliśmy na dworzu. lugola była pare dni za późno.

SidLeniwiec

Ja byłem wtedy w podstawówce i płyn lugola piliśmy przed majówką. Na pochód poszło bardzo mało osób i wychowawczyni była przez to bardzo zła.