Arcydzieło z sentymentu. Całe dzieciństwo mignęło mi przed oczami, pamiętam te zabawy w czarodziejki ;-)
Jak dla mnie arcydzieło bez żadnych sentymentów :) Wskażcie mi drugi serial/ bajkę z taką ścieżką dźwiękową? Z tak bogatą fabułą? Z tak przebarwnymi, nieraz humorystycznymi postaciami i nie niebanalnymi czarnymi charakterami. Z TAKIM PRZESŁANIEM??
To wszystko, co zostało tam przemycone lub inaczej wyłożone przesycone jest większą dozą chrześcijańskiej filozofii, niż niejedna bajka z naszej kultury. Miłość, poświęcenie, przyjaźń bez granic, altruizm, skrucha i odkupienie. Morderstwo ukazane jako największa zbrodnia, a zarazem najgłębsza krzywda, jaką sam oprawca może sobie wyrządzić. Arcydzieło to straciło tylko nieco w polskim przekładzie językowym.
Dzięki Bogu, że wychowałam się w klimacie Czarodziejek, a nie Miley Cyrus czy Bibera.
Masz sporo racji. Niby zwykła bajka, a jakie przesłanie. Gdy byłam dzieckiem, szalałam za Czarodziejką z księżyca. Niektóre odcinki znałam na pamięć.
Ps. Też się cieszę, że ominęło mnie szaleństwo na punkcie Miley i Justina!
ulubiona bajka/serial moich czasów , kurcze co to było za oczekiwanie na kolejny odcinek :) również ze względu na sentyment dałam 10 - arcydzieło ... teraz już nie ma takich seriali ... pamiętam że całkiem niedawno przypomniało mi się o czarodziejce z księżyca i obejrzałam sobie kilka odcinków ... to było świetne przypomnieć sobie ten serial