PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25425
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Co tu duzo mowic. Razem z siostra ogladalem to anime w dzieciństwie i nie sklamie jesli powiem ze bardzo juz wtedy mi sie podobalo.
Teraz aktualnie tez ogladam bo aktualnie chwyciłem haczyk na anime.
Do tego teraz lepiej sie oglada bo bez lektora a oryginalne glosy sailorek i innych postaci so bardzo fajnie podlozone.
A i chumoru tu nie brakuje, nawet teraz po tylu latach potrafie sie smiac z sytuacji jakie sie tam dzieja (a nie smiac bo "jak oni to wtedy robili")
Ten chumor ciągle trzyma klase. A i smutne momenty potrafią dodknąć. Było to moje pierwsze anime i chwała polsatowi ze je wyemitowali wtedy. Ogolnie dawniej bylo wiecej bajek puszczanych, a teraz jak na lekarstwo.
Ja sie tylko zastanawiam co te dzieci ogladaja.
Wracajac do anime, styl i rysunki są bardzo ladne, i jak na tamte czasy to bardzo fajnie im to wyszlo...
Postacie smieszne, barwne, dziewczyny bardzo ladne :) nic tylko ogladac.

matix87

znow zapomnialem dodac. Dla tych co lubią Ami Mizuno - Aya Hisakawa podkladala glos w anime pod tytulem G-On Riders jako dr Sanada.
Tu jest fajny spis ze zdjeciami za kogo podstawiala glos
http://www.seiyuu.info/aya-hisakawa.php

matix87

a skoro "aktualnie" oglądasz... to skąd to bierzesz, jeśli można wiedzieć?? :)

gemmapirat

na himura-kaoru.com masz,albo na animea <br/>

ocenił(a) serial na 9
gemmapirat

a jeśli nie tu, to można też na www.kreskowki.fani.pl i tam są wszystkie odcinki z napisami, a nie z lektorem (chwała Bogu) Pozdrawiam :)

gemmapirat

bardzo duzo anime jest na boxtorrents.com a jesli chodzi o jakosc i m.in sailor moon to jest tez na kaa.animeconnection.net
Oczywiscie z napisami ang wszystko i tez sporo bez dub ang

matix87

też zawsze się zatsanawiam co teraz dzieci w TV oglądają

Nie znam się za bardzo na bajkach które teraz lecą, ale wydaje mi się, że do pięt nie dorastają temu co leciało za naszych czasów:P

Chyba mówię jak moja mama, która kiedy wspomina o Reksiu czy Bolku i Lolku;)

Ale całkiem na poważnie, żal mi tych dzieci bo te bajki co teraz lecą są słabe, albo same mordo- bicie, ale bez tej dawki humoru charakterystycznej np. dla Sailor Moon:)

mister_Y

1. Dziekuję za odpowiedź na moje pytanie. Póki co nie skorzystałam, ale całe życie przede mną...
2. ... zgadzam się z przedmówcą. We współczesnym repertuarze bajek można znaleźć perełki (swego czasu leciał bodajże na jedynce jakiś "papyrus" czy coś w tym rodzaju. Sympatyczne), jednak większość z nich to zwykły chłam. Również nie znam zbyt dokładnie tych bajek, ale jak Teletubisie mogą równać się z sobotnimi seansami Disneya, Tomem i Jerrym, czy właśnie Sailor Moon. I rzeczywiście, mamusia lata temu coś w tym samym stylu głosiła...

matix87

przepraszam, ze nie na temat ale szukam jednej kreskowki z dziecinstwa - "klejnot snów". Moze pamietacie, genialna. Jednak nigdzie nie moge jej znalezc a skoro znalazlam "czarodziejke z ksiazyca" dzieki uzytkownikowi asiula9105 to moze ktos podrzuci inna stronke, gdzie znajde ten film.. z gory dzieki :).