czy wie ktoś może, który to był odcinek i z jakiej seri, w którym Czarodziejka z Księżyca unosi sięw powietrzu w białej sukience.Najpierw chyba oberwała jakimś zaklęciem czy coś i zaczeła się unosić, nieprzytomna... Później ten Mamoru - chyba - ją złapał jak spadała. Szukałam już na odcinkach CzK ale nic nie ma... ;( może ktoś wie?
Dzięki.
No i o który sezon wogóle chodzi. Domyślam się, że o ten, gdy głównym przeciwnikiem jest Bractwo Czarnego Księżyca. Niby wszystko się zgadza, ale nie ma odcinka, gdy spada w białej sukience. No ok. Był odcinek, gdy uśpił ją swoją mocą książe Diamond i wtedy uniosła sie nieprzytomna. On ją złapał i razem z nią na rękach zniknął. Ale nie miała wtedy na sobie białej sukni - czy dokładniej mówiąc nie była w postaci Serenity. Potem była scena w zamku Bracta Czarnego Księżyca na Nemesis, gdy Usagi obudziła się na łóżku i zdała sobie sprawę, że ma na sobie jakąś suknię (ale to nie była jej zwykła suknia księżniczki). Dalej było, że przyszedł Diamond chciał ją pocałować, przeszkodził temu Mamoru, złapał Usagi na ręce i oboje uciekli. To może być ta scena. Albo też kilka odcinków później, zaraz po walce z Chibiusa, wtedy Czarną Damą, gdy zaczęła walczyć z Fantomem (głównym złym bohaterem tej serii). Wtedy miała postać Serenity, ale nie spadała. No. Była jeszcze scena w pierwszym filmie kinowym, ale wtedy nie spadała. Jedyna jeszcze scena jaka mi sie nasuwa miała miejsce w przedostatniej serii, tej o Pegazie, gdy po pierwszej walce z Nehelenią skoczyła z jej zamku by ratować córkę. Tyle, że wtedy nie pomógł jej Taxido a sam Pegaz użyczając jej i Chibiusie skrzydeł.
Ok. Mam nadzieję, że pomogłam. Nic więcej na tą chwilę nie pamiętam. Jeśli pomyliłam jakieś imię albo jakiś drobny szczegół to przepraszam, ale od 4 lat nie widziałam nic związanego z Sailor Moon. ^^
Jejku bardzo Tobie dziękuję ;] ja nic a nic nie pamiętam z tego anime - jedyne co to tą scene i to jeszcze w nienajleprzej jakości... nie wiem o który sezon chodzi, oglądałam to jak byłam mała i tak jakoś mi się to przypomniało. Wiesz myślę jednak, że to może być wtedy gdy ona została uśpiona przez tego Diamonda. Albo kiedy chciał ją on pocałować...? Naprawde nie mam pojęcia...
Wiem że mało troche tych informacji jest ode mnie, no ale pamiętam to jak przez mgłe.
A jeżeli już jesteśmy przy tych 2 scenach, które wymieniłam, to wiesz może które to odcinki? wystarczy nawet sezon, to już sobie poszperam.
Bardzo dziękuję za pomoc naprawde ;* ;]
Jeśli chodzi o incydent z Diamandem to był chyba... 81, 82? ^^ Któryś z nich na pewno. Kilka odcinków dalej jest ostateczna konfrontacja Phantomem i koniec drugiej serii. Jeśli chodzi jeszcze o moment pierwszego zwycięstwa nad Nehelenią to był odcinek 172 - ten pamiętam aż za dobrze. Mam go do tej pory gdzieś na kasecie Video (chyba, że już domownicy coś na nim nagrali a ja nic o tym nie wiem) ^^" To chyba wszystkie odcinki z tych, o które pytałaś. Nie wiem jednak czy dobrze pamiętam. :/ Jakby co, to daj mi znać jak ci poszły poszukiwania. W razie czego postaram się pomóc.
Hmm... poszukałam znowu tu i tam i znalazłam ten oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=AZ2Ophp5cFc&feature=related
który prawdopodobnie mógłby pasować do tego mojego wcześniejszego opisu.
Znowu ta scena zeczęła mnie dręczyć i po ponownych poszukiwaniach myślę, że mogłaby wyglądać następująco: Serenity (w białej sukni) została uderzona zaklęciem, przez co straciła przytomność. Unosiła się do góry (prawdopodobnie otaczała ją niebieska łuna <?>), a następnie zaczęła powoli opadać na ziemię. Złapał ją Taxido - no jej ukochany - i ją pocałował (raczej).
Już mi się wszystko plącze, ale myślę, że ten opis trochę bardziej rozjaśni sprawę.
Proszę o pomoc ;]
Nie wiem czemu, ale czuję się związana z twoim tematem. ^^" Postaram się (tym razem skutecznie) pomóc. I chyba mi się uda. Dla Ciebie poszperałam trochę i wiem prawie na pewno - ale nie mam żadnego odcinka Sailor Moon pod ręką żeby sprawdzić. ^^" Jeśli chodzi o ten obrazek, jaki jest tłem filmiku z youtube to pochodzi on z odcinka"
46) "Usagi's Awakening! A Message From the Distant Past"
Tak mi się nagle skojarzyło, że przecież skoro raczej na pewno nie było takiej sceny w standardowych epizodach to być może (nie wiem, jak na to wpadłam) chodzi tu o wspomnienia z pierwszego wcielenia Usagi i Mamoru.
Cóż. Mam nadzieję, że tym razem ci pomogłam. :) Podałam ci odcinek (o ile się nie mylę prawidłowy) gdzie znajdziesz scenę z tym obrazkiem. Nie wiem jednak czy jest to aby na pewno ta scena z twoich wspomnień. To musisz sprawdzić sama. ^^ Pozdrawiam.
Bardzo Ci dziękuję za pomoc.
Zobaczyłam ten odcinek co poradziłaś i masz rację, że był tam ten kadr z podanego linka. Było, że się unosi itp. ale nie jestem pewna czy to jest to na 100%... :( Myślę, że jesteśmy blisko rozwiązania tych wspomnień, ale musiałabym jeszcze jakieś odcinki przejrzeć... Już sama jestem zkołowana co do moich wspomnień...
Niby się zgadza, że jest nieprzytomna, unosi się w powietrzu, ale nie było mowy o pocałunku...??? nie jestem już pewna swoich myśli ;(
Wiem, że to trudno mówić o jednej scenie z 200 możliwych ep. ale bd dalej dzielnie szukać i pisać co znalazłam i czy rozjaśnia mi się umysł ;)
Jeżeli masz jakieś pomysły to proszę pisz. Pozdrawiam.
I jeszcze raz dziękuję.
Hmm... No nie wiem. Jedyne co mi jeszcze przychodzi na myśl a o czym chyba do tej pory nie wspomniałam to pierwsza kinówka. Nie wiem czy to jednak o to chodzi - sama jesteś pewna, że widziałaś to raczej w zwykłych odcinkach. Ale w pierwszym filmie kinowym było coś podobnego. Pod koniec , gdy już pokonali tego pseudo przyjaciela Mamoru (nie pamiętam jak on się nazywał, tego który miał w pierś wbity kwiat z tym duchem), nagle meteoryt na którym byli zaczął opadać w kierunku Ziemi, Usagi przybrała postać Serenity i użyła Srebrnego Kryształu by zatrzymać meteoryt. (Starali się jej pomóc Mamoru i pozostałe 4 sailorki, ale nie o to chodzi). Usagi użyła całej swojej siły by powstrzymać meteoryt w efekcie czego meteoryt rozprysł się na kawałki a ona padła bez życia. Nie wiem jednak jak to było z tym spadaniem. Nie pamiętam. Potem coś było, ze ten przyjaciel Mamoru się nawrócił ze złej drogi i dał mu jakiś... chyba kwiat... żeby ten ożywił ukochaną. Dzięki temu no przyjmijmy na to kwiatu Srebrny Kryształ się zregenerował/naprawił a Mamoru ją po chwili pocałował, gdy nadal się nie budziła. No jakoś tak to było. Ale jak mówiłam tego spadania to raczej nie kojarzę - zwłaszcza w postaci Serenity. Jeśli chodzi o tą kinówkę to tu masz link do recenzji filmu
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/231-sailor-moon-r-movie-promise-of-the-rose/ rec/228
a tu udało mi się dla Ciebie znaleźć na youtube tą scenę. Raczej na pewno to nie to skoro Usagi nigdzie nie spada jednak zawsze warto spróbować. ^^
http://www.youtube.com/watch?v=a6SV8ZYwB8U&NR=1
Co więcej... Cóż, ona najczęściej przypierała postać Serenity w serii drugiej R. Ale nie jestem w stanie powiedzieć kiedy i ile razy. Jednak momentu, żeby jako Serenity spadała a moment później ją Mamoru pocałował to zupełnie nie kojarzę. :/
To tyle jeśli chodzi o moje pomysły. Chyba bez obejrzenia całej serii nie uda się znaleźć tego momentu.:(
Mi sie kojarzy jeszcze odcinek z pierwszej serii gdzie Usagi udawała księżniczkę by wejść na bal na którym jakaś księżniczka pokazywała swoje klejnoty. I wtedy owszem spadała ( ubrana była podobnie do Serenity) i potem miała "pierwszy pocałunek" z Taksido.
Była tam już Rei i Ami ale chyba nie było jeszcze Makoto..więc nr odcinka można zgadnąć
Ok. Znowu ja - jeśli jesteś ciekawa co ja tu do licha znowu robię odpowiedź jest prosta: Mam twój temat w obserwowanych a zatem otrzymuję powiadomienia na pocztę o nowych postach i... nie wiem, jak na filmwebie anulować tą opcję. ^^"
Prawdę mówiąc nie bardzo chce mi się konkretnie szukać, ale mojej przedmówczyni chodzi o odcinek
"The Romance in the Moonlight! Usagi's First Kiss" W Japonii był to odcinek 22 w Europie 18.
Pamiętam, że w istocie pocałował ją wtedy. Co więcej w pewnym momencie miał wizje ze swojego poprzedniego życia jako Endymion (?? dobrze pamiętam to imię?).
Musisz sprawdzić.
Przepraszam za tak długie nie odpisywanie, naprawdę przepraszam.
Jeżeli chodzi o tą scenę to chyba nie ma sensu... ;// przekopaliśmy już tyle materiału i ciągle nie można tej jednej jedynej sceny znaleźć...;// fakt można by obejżeć tą serię co polecałaś, ale też trzeba mieć chęci i wgl. ;DD sama już nie wiem, to jest jak szukanie igły w stogu siana, z tym, że bez jakich kolwiek rezultatów ;//
Ale jeżeli mogłoby mi coś jeszcze przyjść do głowy to ewentualnie moment, gdy oni razem spadali, ale to odbiega od poprzednich myśłi. I poza tym jest po prostu ostatnim z możliwych pomysłów...
No i oczywiście b. dziękuję za pomoc, to całe zamieszanie związane z tym wszystkim z mojej strony;] ale cóż czasem się coś przypomni z dziecistwa i męczy to bardzo (jak zresztą widać).
Mimo wszystko miło było powrócić do tych wspomnień i jeszcze raz zobaczyć te twarze.
Poszukiwania bez rezultatów, ale dziękuję za pomoc i dobre chęci ;*
Pozdrawiam serdecznie.