PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25444
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Nie miałam niestety nigdy mangi w ręku, ale doczytalam sie ostatnio, że wg mangi w okresie Ksiezycowego królestwa cztery Senshi które mialy bronić księżniczki Serenity czyli nasze kochane Mars Wenus itd. byly przeznaczone czterem generalom czyli Zoisite, Kunsite i tamtym dwóm... No ale oni się zbuntowali i przeszli na Ciemna Stronę. A potem wszyscy zginęli.
Szkoda mi się tego zrobiło, bo Usagi miała swojego księcia, a one były samotne, chociaż Ci generałowie nie byli do końca źli (np Nephrite się nawrócił ale potem zabił go demon). To wszystko mogło wyglądać całkiem inaczej, jak uważacie?

Maly_debil

Niestety, ale to co mówisz, to bajka. Takeuchi w jednym ze swoich artbooków narysowała właśnie pięć par - Senshi + generałowie, ale był to rysunek niepowiązany z mangą i stąd wzięły się te spekulacje.

użytkownik usunięty
Maly_debil

Na wikipedii czytałam, że w mandze generałowie naprawdę byli związani z Senshi, więc teraz już nie wiem, komu wierzyć.

najlepiej autorce mangi, ostatecznie to jej bohaterowie i to ona decyduje, kto sie z kim ma kochac:) Naoko wyraznie powiedziala, ze ten art byl wariacja na temat bohaterow, a ona sama nigdy nie rozwijala glebiej zwiazkow czarodziejek z przeszlosci. nie liczac sailor moon i endymiona, przez to wynikl caly balagan:)

ocenił(a) serial na 10
anrite1

Eee to lipa. Wenus bardzo ładnie się prezentowała z Kunzite :D