PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25424
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Jeden z najlepszych seriali animowanych, jakie oglądałem. Wciągnęło mnie -i razem z animatorami miałem swoje wzloty i upadki (szkoda, że głównie w 3 i 5 serii tych upadków było sporo -niektóre odcinki były narysowane koszmarnie -pamiętam jeden -z Neptunem, Uranem, skrzypcami i podbijaniem na nich cytryny...). Ale ogólnie spoko. We wszystkich innych odcinkach rysunki były pierwsza klasa. A i fabuła niczego sobie. Kiedy całość się skończyła -byłem totalnie podłamany. Jakby nie można było tego kręcić nadal???? I jeszcze to nagrywanie wszystkich odcinków, oglądanie tych, których nie można było dostać po polsku -na RTL. To były czasy! A co do samych postaci czarodziejek... Czy była jakaś, której nie lubiłem????

Davus

Na stronie Secre World (www.secretworld.pwii.pl) mozna znalezc petycje dotyczca powrotu SM na antene Polsatu ! Jeszcze nie wiadomo czy pomysla wypali, ale chodzi o to by jak najwieksza ilosc fanow wyslala petycje do wlascicielki strony, a ta zaniesie je do wspomnianej stacji. Akcja wysylania petycji trwa do konca sierpnia 2004 roku