hey, mam prosbe. jest tyle tych serii Czarodziejki, ze sama nie wiem ktora jest ktora seria...czy ktos mi moglby napisac je w kolejnosci hronologicznej? dzieki wielkie:)
Nazwa serii - w nawiasie przeciwnicy.
Mogłam się walnąć w seriach S i Super S, bo mi się zawsze mieszały ze sobą ;)
Sailor Moon (Królestwo Ciemności, Królowa Beryl, czterech Generałów, Królowa Metalia)
Sailor Moon R (Ail i Ann, Królestwo Czarnego Księżyca)
Sailor Moon S (Czarna Dama, Misstress 9)
Sailor Moon Super S (Nehelenia, Zirconia, Amazoński Kwartet)
Sailor Stars (Galaxia)
Wszystkie odcinki mam na DVD ;)
Obecnie jestem na bazie znajdywania wszystkich soundtracków, bo wróciła mi jakaś faza na Sailorki, bosko to wspominać, poryczałam się oglądając klip z Sailor Moon R: The Movie ( http://pl.youtube.com/watch?v=Oppu0Oh9a2k&feature=related ) ... I pomysleć, że to anime ma już 16 lat O_O''...
Pomyliłam się też w tym, że początek Serii Stars to dokończenie Super S ;). I fakt, za Czarną Damę się w pierś biję, zapomniałam, że to faktycznie był wpływ Czarnego Księżyca, w S czy super S były jazdy z Hotaru ;)))).
No i pomyliłaś się w opisie S ;)
Czarna Dama pojawia się w serii R.
Warto jeszcze dorzucić info o filmach i odcinkach specjalnych:
R the Movie (Fiore, Kisenian)
S the Movie (Kaguya, Luna w ludzkiej formie)
Super S the Movie (Badiane, Peruru)
Make up! Sailor Senshi (R Special) - Usagi i Chibiusa podsłuchują nieznajome dziewczyny rozmawiające o Sailorkach
Super S Special (wspomnienie 3 poprzednich serii, Haruka i Michiru walczące z wysłannikiem Cyrku, Chibiusa i wampir)
Super S Special: Ami's first love (Ami vs. "Mercurius")
Dzięka listę odcinków specjalnych i filmów. Wiesz może między którymi konkretnie odcinkami były wyemitowane?
Więc tak...
Make up! Sailor Senshi było emitowane przed filmem R i zapewne mniej więcej wtedy się dzieje.
Trudno stwierdzić, kiedy konkretnie dzieje się film R, na pewno po odcinku 77 (Chibiusa zna już tożsamość Senshi; Usagi i Mamoru są znów razem) i przed odcinkiem 81 (drużyna jeszcze nie wyruszyła do przyszłości).
Z filmem S jest znacznie trudniej - najprawdopodobniej dzieje się między odcinkiem 111 (Setsuna już jest w teraźniejszości jako wojowniczka, Usagi może zmieniać się w Super Sailor Moon) a odcinkiem 119 (wojna z Bractwem Śmierci nie jest jeszcze bardzo intensywna, gdyż Sailorki, w tym Outerki, spokojnie spędzają wolny czas na drobnych przyjemnościach życia codziennego). Ze względu na beztroskę Sailorek, niewspominanie Bractwa Śmierci (gdy Kaguya nie atakuje przez tydzień, Outerki mówią o niej tak, jakby była aktualnie ich jedynym zmartwieniem) i brak Hotaru, film ten mógłby dziać się już po właściwej serii S, ale przeczy temu parę faktów (obecność Setsuny i Świętego Graala). Teoretycznie rzecz biorąc mógłby dziać się między odcinkami 111 a 112 (po zdobyciu Graala przez Sailorki Bractwo Śmierci mogło wtedy opracowywać nowy plan działania, Chibiusa nie znała jeszcze wtedy Hotaru), ale to też niespecjalnie pasuje (w odcinku 112 Setsuna poinformowała Innerki o konieczności znalezienia Mesjasza Światła i potędze Graala, co powinna była zrobić zaraz po bitwie z Eudial).
Super S Special (wspomnienia Usagi, przygoda Haruki i Michiru oraz Chibiusa w zamku wampira) dzieje się między odcinkami 130 a 131 (na samym początku Usa i Chibiusa cieszą się, że mają nowe broszki transformacji).
Ami's first love było puszczane przed filmem Super S; oba dzieją się już po zakończeniu serii Super S (Innerki są już na poziomie Super i mają nowe zaklęcia, więc dzieje się to na pewno po odcinku 154; Chibiusa nie kontaktuje się z Pegazem).
Dziękuję za uwagę, pozdrawiam.