Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 52 tys. ocen
6,9 10 1 51503
5,8 8 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

Robert Masello to jeden z twórców Charmed- on wymyślił większość magicznych stworków, które widzimy w serialu. Oto jak odpowiedział na moje pytanie:

Pyt.: Jak to było z Alyssą i Shannen? Kto był powodem kłótni i odejścia Shannen?

Odp.: Obie. Wiesz, i Alyssa i Shannen są dość wybuchowymi osobami, które nie znoszą sprzeciwu. Z początku znalazły wspólną płaszczyznę porozumienia i uważały się nawet za przyjaciółki, mając wspólnych wrogów i na nich wyładowując swoją energię. Niestety, tym wrogiem byłem czasami ja. Coś jednak pękło pod koniec kręcenia drugiego sezonu serialu. Doszło do pierwszych kłótni. O co? Mówi się od dawna, że jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Tak było i tam razem. Gdy Alyssa zobaczyła kontrakt Shannen i wynagrodzenie, jakie ta dostała za zaledwie dwa sezony, dziewczyny zaczęły się kłócić. Sprawę uspokoiło późniejsze pojawienie się nowego kontraktu z Shannen na trzeci sezon, ale nie na długo.
Punkt kulminacyjny miał miejsce w połowie trzeciego sezonu. Wówczas Julian, grający Cole'a, związał się poza planem z Shannen, podczas gdy grał serialowego partnera Alyssy. Dziewczyny zaczęły się kłócić nie tylko o pieniądze, ale i o niego. Nawet Aaron [Spelling- przyp. tłum.] nie był w stanie nad nimi zapanować. W końcu doszło do tragedii- Shannen uniosła się honorem (jak już raz to zrobiła w 'Beverly Hills') i powiedziała: 'Odchodzę'. W pół dnia zdjęciowego wstała i wyszła i nie wróciła do następnego ranka, gdy Holly wybłagała przez telefon, aby ta przyszła. Za namowami przyjaciółki, Shannen zgodziła się wypełnić swój dotychczasowy kontrakt, ale obiecała, że nie chce mieć nic więcej wspólnego z serialem. I stało się.
Próbowaliśmy ją namówić do tego, by gościnnie wystąpiła w kilku odcinkach (miały to być m.in. 'Charmed Again', 'Brain Drain' i dużo później- 'The Seven Years Witch'), ale ta sukcesywnie odmawiała. Podobno, ale nie wiem tego na pewno, dziewczyny pogodziły się gdzieś w momencie 8 sezonu, jednak na powrót Prue, w jakiejkolwiek formie, było już chyba za późno, zwłaszcza ze względów finansowych.

ocenił(a) serial na 10
Severin

Nie rozumiem poco była ta kłótnia? Shanney była fajna.

ocenił(a) serial na 10
Volf12

No cóż to sprawa Alyssy i Shannen wyjaśniły sobie wszystko tylko szkoda że tak późno tak to by Shannen mogła jeszcze zagrać pare odcinków:D

ocenił(a) serial na 10
My_lover___Holly

Byłam prawie pewna, że nie chodzi tylko o pieniadze, ale i o Juliana. W końcu Alyssa miała z nim tyle scen miłośnych ze mogła sie czuć zazdrosna. Choć tak być nie powinno bo to w końcu jej zawód.

milus_2

na prawdę szkoda, bo serial byłby dużo fajniejszy gdyby Prue pojawiała się co jakiś czas jako duch a w odcinku 8x22 na zdjęciu.... jesli chodzi o 4 sezon to na prawdę b.dobrze byloby gdyby wystąpila w odicnku Charmed Again, Drain Brain, w 13 odcinku, w 5x09 ''Sam, I'm'' w 5x18 ''Cat House''(choć tam była Shannen ale tylko chwilke i bylo widac jedynie tyl jej twarzy jak odjeżdżala na motorze...) w odcinku 5x22/23 i zapewne kilku innych

ocenił(a) serial na 10
kovu93

Odcinek 5x09 nazywa się "Sam I Am", a nie to, co napisałeś- "Sam I Am" oznacza "Jam jest Sam". Chyba już wiesz dlaczego tego skrócić nie wolno.

A w "Cat House" nie było Shannen, tylko statystka.

ocenił(a) serial na 10
Severin

Nie dziwie się, że kłóciły sie też o Juliana^^ Taki facet:D Ach;]

ocenił(a) serial na 10
Severin

A ja tam wolę Rose McGowan niż Shannen Doherty. I cieszę się, że to ona odeszła a nie Alyssa (bardziej lubie postać Phoebe niż Prue. A co do postu Martulki -- zgadzam się w 100%;), a Julian bardziej by mi pasował do Alyssy niż do Doherty

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

Ja wolę Prue od Paige a reszta tak jak Rose powyżej ;P
pzdr;*

Bellamy

Ale jednak wolał Shannen od Alyssy skoro ja wybral ;] Zreszta dlaczego porownujecie Shannen i Rose ? One tez sie bardzo lubią i zagrały nawet razem w jednym filmie ;)

ocenił(a) serial na 10
Blair

Nie, oj nie;D ja ich wcale nie porównuje;) mówię tylko, że wolę Rose jako aktorkę, a Paige jako postać, a na miejscu reżysera Czarodziejek, szczerze mówiąc, też chyba pozostawiłabym w obsadzie Alyssę...

Lovely_Paige

No ale rezyserem nie jestes ;] Ja pozostawilabym Shannen i doszla by Rose i byc moze Charmed nie zakonczylo sie tylko na 8 sezonach .

ocenił(a) serial na 10
Blair

Skończyłoby się- z powodu kłopotów finansowych.

ocenił(a) serial na 10
Severin

Dlaczego z powodu kłopotów finansowych??? Spadła oglądalność sezonu 8???

Lovely_Paige

Spadała , a do tego doszly jeszcze klotnie miedzy Alyssa a Rose ;/

Blair

z tego co wiem od osob ktore widzialy 8 sezon, byl on najgorszy

ocenił(a) serial na 10
Severin

Witam. Co do odejścia Shannen, to przeczytałam w gazecie "Tele Tydzień" (15.02-21.02.2008) na 77 str. w dziale "Na życzenie Czytelników",w którym było napisane co nieco o Rose McGowan, iż Shannen została usunięta za nadużywanie alkoholu. Pozdrawiam ;]

agija

to jest nie prawda, szczególnie dlateo ze waidomo ze shannen sama odeszła, a twórcy serialu prosili aby została tak smao jak Holly. powyzsze wytlumaczenie jest prawdziwe bo od sammego jednego z tworcow serialu

ocenił(a) serial na 10
Severin

Hmm. Nie wiem czy to co wyczytałam w tej gazecie jest prawdziwą informacją. Chciałam Was o tym wpisie po prostu poinformować. ;]

ocenił(a) serial na 10
agija

Gazety lubią sobie strzelić czasem jakąś ładną plotkę, żeby sobie popularności przysporzyć. A jak sprawa się miała w rzeczywistości- macie na samej górze.