Dzięki takim serialom Polacy czują jeszcze większą niechęć do Niemców. Po co rozgrzebywać stare rany?
Nie było w tamtych czasach lekko w naszym 'kraju', Niemcy byli okrutni, ale... To odległa historia. Jak długo będziemy jeszcze kierowali się przeszłością?
Seriale tego typu nie pomogą w powstawaniu więzi polsko-niemieckich. Nie podoba mi się to... Ale nie wystawiam serialowi oceny.
trzeba pamiętać o swojej historii, nie wiem czy wzrośnie niechęć do niemców czy nie (choć w to wątpię;)) i to nie są odległe czasy, porozmawiaj ze swoimi dziadkami, oni mają pewnie milion historii o II wojnie światowej, skąd wiesz, że ty nie będziesz w takiej sytuacji.... wszystko jest możliwe
Odległa historia to potop szwedzki:P szwedów już lubimy;P
a tak serio to skoro powstaje serial o II wojnie to jak ma być zrobiony? tak żeby się Niemcy nie obrazili? Przecież taka prawda. Ten serial i tak łagodnie o nich mówi. Myślę, że Niemcy maja gdzieś nasze seriale:P a że nie było lekko to bardzo delikatnie powiedziane. popieram wypowiedź wyżej, porozmawiaj z dziadkami co wg nich znacyz że w tamtych czasach nie było lekko:)