Początkowo zakładano, że 4 sezon ma być o Powstaniu Warszawskim, jednak przedstawienie powstania byłoby za drogie, a TVP nie ma tyle kasy w budżecie na przyszły rok. Dlatego też 4 seria opowiadać będzie o czasach po wojnie. Było to już wiadomo po zakończeniu zdjęć do serii 3.
ale o czym moze byc w czasach powojennych? o walce z komunistami? Temat jest sam w sobie nudny i bylaby to farsa gdyby oni znwou walczyli tym razem o wolna od komunizmu Polske
Tak:) Z jednej strony szkoda, że nie pokażą Powstania, ale z drugiej przedstawienie powojennych losów może być również ciekawe. Myślę, że 4 seria może być najbardziej ponura i nie mieć happy endu.
Mam nadzieję, że również będzie ciekawie... ale jak będzie zobaczymy;) Swoją drogą także nie wiem jakie będą te losy bohaterów po wojnie.
tez chcialbym, aby bylo ciekawie, ale watpie, aby powojenne losy byly zachwycjace przez 13 odcinków ;/ Niech zakoncza dopoki jest dobrze.
Tak, jest potwierdzone.
I raczej nie będzie to walka o wolną Polskę, raczej to główni bohaterowie będą zwalczani przez tę "nową" Polskę. Swoją drogą to jest żenada że TVP ma kasę na debilne programy rozrywkowe a na to nie.