i proszę w trzech odbili wagon z więźniami,szkoda Antka,a co do wewnętrznych gierek Niemców to teraz między Polaczkami się zaczęły,,bolszewicy(zajebisty Baka) vs. NSZ czyli bandyci,,i teraz pytanie czy warto było robić te akcje,zamachy przez co cierpiała ludność cywilna(apogeum tego to chyba było powstanie warszawskie)jak i tak przyszli bolszewicy i jeszcze represje się nasiliły.............
Wiem że pewnie dostanę zaraz po buzi od ''patryjotów'' ale moim zdaniem powstanie Warszawskie faktycznie nie miało sensu!!!.
Co Polska na tym zyskała?, to że przez parę pierwszych lat trzeba było wszystko odbudowywać(przynajmniej w
Warszawie).
No i trochę z przymrużaniem oka teraz z tego powodu nie ma gdzie czasu kręcić:D.
Moim zdaniem Akowcy powinni byli się ukryć i czekać, Niemcy w tym okresie i tak już w zasadzie byli skończeni, należało organizować się przeciw Rosjanom......
Aha, Baka faktycznie pasuje do roli jak mało kto.....
@WOLVERINE55 nie jesteś z Warszawy pewnie to nie zrozumiesz ale porozmawiaj z ludźmi zwłaszcza starszej daty właśnie z Warszawy - to może przejrzysz ;) A co do odcinka za bardzo widoczny jest ten spoiler < za dużo tekstu> na forum - zobaczymy w niedzielę jak będzie
Również nie jestem z Warszawy ale z Tego co wiem to po jeden było potrzebne ludności gdyż Polacy byli już podłamani tym wszystkim. Po dwa była duża szansa powodzenia. i trzy zgadzam się z Tobą. A WOLVERINE55 wojna to nie bajka że każdy myśli o domach, życiu itd Warszawiacy chcieli w końcu wolności i mocno w to wierzyli za co podziwiają ich wszyscy. To tylko moja opinia więc mylić się mogę :)