Wiele osób, które przeżyło wojnę zgodnie napisaliby tu, gdyby nie fakt, że nie korzystają z komputera,
że ten serial to jedna wielka nieprawda jeśli chodzi o to co działo się podczas wojny, w jaki sposób się
działo, jak ludzie się zachowywali itp. Nienawidzę jak "śliczni aktorzy" zarabiają sobie na naszej
historii, która zostaje sfałszowana i przedstawiona w taki sposób, z make upem i umytymi do czysta
buźkami, ludzie co wyszli prosto od fryzjera na front. Ktoś mi mówił, że czterej pancerni to jedno
wielkie kłamstwo ==" Nie mówię, że nie, ale jeśli już ktoś tak gada to niech przestanie cisnąć kit, że to
tutaj to akurat sama prawda... Gdzie tu honor? Zarabianie na czymś takim to brak honoru moim
zdaniem... To już lepiej obejrzeć Stawka większa niż życie... =="
"Zasianie nienawiści do komunizmu"? To komunizm zionął nienawiścią do zwykłych ludzi. "Robienie z Rosjan herosów" wymagało przedstawienia ich przynajmniej jako normalnych ludzi. Był to fałszywy obraz. Rosjanie (sowieci) traktowali Polskę jako kraj podbity. A co robili tacy oprawcy w kraju podbitym? Kradli, gwałcili i mordowali.
Nadal nie wiem co masz na myśli pisząc "zakłamanie na temat jak wyglądali i żyli ludzie". Podaj jakiś przykład. Nie widzę tutaj, aż takiego "zakłamania" by warto o nim wspominać. Także znam bezpośrednie relacje "prostych ludzi" i nigdy nie spotkałem się z taką oceną. Wybacz, ale na podstawie Twoich wypowiedzi, nadal uważam, że jesteś przesiąknięta komunistyczną nienawiścią do Polski i Polaków.
nie będę na to odpowiadać skoro za taką osobę mnie uważasz, odmienna postawa/opinia to nie jest zaraz oznaka bycia przesiąkniętym komunizmem, nienawiść to mam do ludzi, często, ale nie ze względów ustrojowych, czy historycznych etc. skoro każdy, któremu serial nie spodobał się ma być w waszych oczach komunistą, sowiecką propagandzistką itp. itd. to z wami jest coś nie tak, nie ze mną
Ależ Ty na żadne pytania, argumenty nie odpowiadasz, polemizujesz sama ze sobą, nie przyjmując żadnych argumentów, "oczywistych oczywistości" i uważasz iż Twoja prawda jest prawdą "jedyną i słuszną"(czekaj czekaj, ktoś już też tak powiadał, ale to będziesz musiała "przeczytać cały internet") więc dziwi mnie Twoje zdziwienie, szczególnie jeśli już kilka osób mówi Ci to samo...troszkę myślenia i otwarcia na inne spostrzeżenia, argumenty.
zauważ, że pisząc tak sam pokazujesz iż uważasz, że Twoja prawda jest prawdą "jedyną i słuszną"... poza tym nie dziwię się, że ludzie mają odmienne zdanie i niektóre moje wypowiedzi zostały poparte jakbyś nie zauważył... dlatego tobie też mogę polecić troszkę myślenia, czytania i otwarcia na spostrzeżenia i argumenty innych
ten serial budzi w polakach ducha patriotyzmu,wiec nie kumam po co sie prujesz...albo nie jestes patriotka,albo jestes pozyteczna idiotka...tyle w temacie
Ale poczucia patriotyzmu nie trzeba budzić, jeśli ktoś ma elementarną znajomość historii, w szkole powinno sią na to zwracać uwagę i co to w sumie ten patriotyzm? teraz nie trzeba walczyć na barykadach. Płaćmy podatki, bądźmy kulturalni dla innych, uczmy się języków,, to jest teraz patriotyzm