PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88922
7,5 13 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Mimo niedoróbek chcę zobaczyć kolejne odcinki, które uzupełniłyby brakujące luki np rok 1939

ocenił(a) serial na 10
naszaniec

Jeżeli czytałeś książkę Czas Honoru, to wiesz że scenariusz na sezon o wrześniu 1939 już jest, ale ja osobiście wolę kontynuację losów bohaterów po 6 sezonie.

użytkownik usunięty
maciekd_filmweb

ja też,wolałbym zamiast kolejnego skoku w tył czasowego kolejną serię która kończy wszystkie wątki.

Nie będzie kolejnego sezonu bo obecny ma katastrofalną oglądalność - najgorszą ze wszystkich seriali cotygodniowych. Jest niżej niż "Ukryta prawda". Czego osobiście nie ogarniam, bo chociaż słaby to obecny sezon jednak jest chyba bardziej interesującą propozycją niż np. "Blondynka" no ale cóż...

użytkownik usunięty
Arya_2

też tego nie rozumiem,sezon owszem słaby ale Czas Honoru to marka w porównaniu do słabych seriali obyczajowych.Przed tą serią coś było że nie mają kasy na kolejną serię i tą serię ledwo zrobili,a ta niska oglądalność to gwóżdż do trumny w kwestii kontynuacji.

Szykuje się za to nowy serial wojenny Jarosława Sokoła "Orzeł" w reżyserii Jana Kidawy Błońskiego ("Różyczka"). Podobno mają przeznaczyć na niego 20 mln złotych (bo okręt z zewnątrz ma być całościowo wygenerowany komputerowo) czyli prawie tyle ile kosztowało "Miasto 44". Można mieć więc nadzieję na zerwanie z konwencją teatru telewizji, w jakiej od 2-3 serii utrzymany jest CH.
Tylko żeby obsadzili porządnych aktorów. Żadnych Wesołowskich i Musiałów tym razem.

użytkownik usunięty
Arya_2

Na pewno główne role powinni dostać inne role niż bohaterowie tego serialu.Jeśli chodzi o Wesołowskiego i Musiała trudno się z tobą nie zgodzić,obaj niby są znani ale chyba zbytnio wychwalani za niby talent aktorski.Kiedyś może Wesołowski nawet był w miarę ale obecnie już jego ciągle te same miny,ruchy są przejedzone.

Jego ten sam głos wydający w sytuacjach przygnębienia,zmartwienia czy drugi ton głosu jak jest wściekły już na mnie nie działa.Przydałoby się żeby w końcu poszerzył swój wachlarz min,gestów itd.Zastanawia mnie też fenomen Musiała starałem się że jakoś zaakceptować,ale nie widzę w nim nic pozytywnego.Nie wiem czy dostaje role dzięki rodzicom,jakimś układom ale na pewno grą nie porywa.

I niby co by mieli pokazać w tej kolejnej serii? Rozpacz Bronka? Ukrywanie się w lesie czwórki bohaterów? Te niedomknięte wątki z 6. serii każdy może sam sobie dopowiedzieć

użytkownik usunięty
paw_2

w sumie tak,chyba już nie mają pomysłu na kontynuację z stąd takie zakończenie.Najpierw bohaterowie cudownie ocaleli w różnych akcjach a potem wszyscy rozstrzelani w lesie.

naszaniec

Szanuję Twoje zdanie, ale...Nie. Powinni już skończyć. Uwielbiam ten serial, ale każda kolejna seria po 1-3 to jego powolne zarzynanie.

Hmm... Na forum tvp napisałem to co powyżej i dostałem bana. Mam nadzieję, że filmweb będzie bardziej wyrozumiały.

ocenił(a) serial na 9
naszaniec

wg mnie już starczy tych serii

ocenił(a) serial na 5
naszaniec

Każda kolejna seria jest słabsza, a seria Powstanie to już w ogóle porażka. Strach pomyśleć jak kiepska byłaby seria o Wrześniu 39. To już lepiej niech nie kręcą dalej.

ocenił(a) serial na 10
naszaniec

Zgadzam się z poprzednikiem i jestem na nie. Po 1 nie ma sensu wracać w przeszłość, a po 2 jeżeli już to lepiej by było, gdyby nakręcili film, np 2 godzinny, w którym by dopowiedzieli niedokończone wątki co już jest bardziej prawdopodobne, bo sam Zakościelny gadał, że coś tam się wspomina o filmie kinowym

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

O zgadzam sie z Toba.Tez mi za bardzo jakos Powstanie nie przypadlo,ale ogladam. Widzialam wlasnie wywiad z Mackiem jak mowil o filmie. Moze jednak bedzie 2 godzinny. Pokaza co bylo w 39,wroca do 40-46 roku i pokaza co sie stalo w 6 serii.

arabgirl

"Pokaza co bylo w 39,wroca do 40-46 roku i pokaza co sie stalo w 6 serii."

Przecież film musi mieć jakąś linię narracyjną i spójną konstrukcję fabularną, nie może być na zasadzie "trochę tego, trochę tamtego, a potem jeszcze onego", przy czym i tak wiemy jak to się wszystko dla wszystkich skończy.

ocenił(a) serial na 10
Arya_2

Flashback i jest ok.

naszaniec

uwierzcie mi, że można by porobić po kilka odcinków do każdego roku, rozwinąć postacie drugoplanowe

ocenił(a) serial na 5
naszaniec

Wierzymy ci.

ocenił(a) serial na 10
naszaniec

Można by na bank, ale tvp to jest upośledzona stacja, seriale znoszące złote jaja jak np czas honoru zastępują szmirami bo podobnież wyczerpane wątki, a wątków niewyjaśnionych tyle co kurde góra lodowa... ale cóż tak jak pisałem jedyna nadzieją jest film.

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Gdzieś kiedyś czytałam o filmie, kto wie... Oby nakręcili, z chęcią obejrzę :) 6 seria pozostawia wiele pytań co do losów bohaterów, ale osobiście nie wiem, czy chcę 8 serię, w której można by było pokazać śmierć głownych bohaterów... Chyba za bardzo by mnie to dobiło, bo uwielbiam ten serial.. :)