PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88748
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Czas Honoru

ocenił(a) serial na 10

Według mnie gdyby nie ten serial to 70% narodu nie wiedziałoby kim była organizacja Cichociemni i dlatego stwierdzam że ten serial jest potrzebny kiedyś z opowieści mojego Taty słyszałem jak była prowadzona doktryna że ludność tylko mówiła o AK-owcach jak o bandytach zdrajcach narodu prawie jak o hitlerowcach . Dlatego jestem za serialem choć myśle że Powstanie w Gettcie czy samo Powstanie Warszawskie to za wysokie progi by zrealizować to w odcinkach ogolnie rzecz biorąc wysoki budżet . Zapewniam też że wiekszość młodzieży oglądając ten serial zagłębiało się w role Cichociemnych w czasie okupacji niemieckiej.

oczkovski

Zgadzam się z tobą. Moim zdaniem ten serial nie jest acydziełem, ale dobrze, że w ogóle jest.

ocenił(a) serial na 8
oczkovski

zgadzam się z Tobą. Ostatnio od 13 latki usłyszałam, że II wojna światowa była w 1892 zapytana dlaczego tak sądzi odpowiedziała miną zbitego psa. MEN sprowadza na psy polską szkołę więc niech przynajmniej telewizja polska do czegoś się przyda i trochę historii pouczy te dzieci bo niedługo nie będą wiedzieć jakim językiem mówią i w jaki kraju mieszkają...

paulita3

zabrakło mi w twej wypowiedzi słowa NIEKTÓRE.

ocenił(a) serial na 10
alfa940

ogólnie napewno przed tym serialem większość oglądających nie wiedziało co to Pawiak czy aleja Szucha :) jak najbardziej pozytywnie tylko może wpłynąć no a o tej 13latce co pisałaś to już kalectwo o braku znajomości takich dat :)pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 4
oczkovski

" Według mnie gdyby nie ten serial to 70% narodu nie wiedziałoby kim była organizacja Cichociemni "

Tylko szkoda, że ci, którzy się dowiadują o cichociemnych z tego serialu myślą, że oni rzeczywiście byli takimi niewydarzeńcami, jakich ich zrobiono w tej produkcji.

No i właśnie najgorsze jest to w tego typu serialach, że robią sie na niby historyczne, przedstawiają to nie tak jak być powinno (nie mówię tu o faktach historycznych, ale o specyfice czasów, ugrupować itd.), a potem są tacy, co to traktują jako serial rzeczywiście oddający tamtą rzeczywistość.

ocenił(a) serial na 8
immaga

To ja was zawstydze!!!! Dowiedziałem się od pewnej osoby ,że II WŚ była w 1349 roku !!!!!

ocenił(a) serial na 8
karolekkkk04

A MYŚLAŁAM, ŻE TYLKO JA TAKICH IGNORANTÓW HISTORYCZNYCH W ŻYCIU POZNAJĘ 8-) MIŁO WIEDZIEĆ, ŻE NIE TYLKO MOJE UCHO UCIERPIAŁO SŁYSZĄC TE BZDURY

ocenił(a) serial na 10
paulita3

to ja miałęm ciekawy przypadek XD głównym dowódcą po stronie Polsko Litewskiej w bitwie pod Grunwaldem był król Grunwald XD

ocenił(a) serial na 10
immaga

Dokładnie ''Immaga'' największym błędem interpretowania tego serialu będzie właśnie traktowanie go jako oddający rzeczywistość .

oczkovski

Polejcie chłopakowi bo dobrze gada. Coraz częściej spotyka się młodych ludzi którzy nie ogarniają historii państwa polskiego niezależnie czy to było w czasach średniowiecza lub okresie drugiej wojny światowej , my polacy mamy piękną, barwną historie w bólu i cierpieniu o której można rozmawiać godzinami a nie będzie ona i tak wyrażona w 100%.

oczkovski

Polejcie chłopakowi bo dobrze gada. Coraz częściej spotyka się młodych ludzi którzy nie ogarniają historii państwa polskiego niezależnie czy to było w czasach średniowiecza lub okresie drugiej wojny światowej , my polacy mamy piękną, barwną historie w bólu i cierpieniu o której można rozmawiać godzinami a nie będzie ona i tak wyrażona w 100%.

oczkovski

Całkowicie się zgadzam z oczkovskim, film arcydziełem nie jest ale sam fakt, że dotyka w jawny sposób i bez obwijania w bawełnę temat konspiracji w Warszawie jest maga ważny ! 80% młodzieży nie ma pojęcia o II WŚ nie wspominając o podziemiu

cromags

Dodam, że jestem historykiem

ocenił(a) serial na 9
cromags

Serial jak na polską produkcję jest dobry. Stara się obiektywnie ukazać obraz w podzielonej przez Sowietów i Nazistów Polsce. Ukazuje zarówno tych, którzy walczyli o to abyśmy byli wolni, a także tych, którzy za kilka srebrników sprzedaliby rodzine i ojczyzne. Co do tych, którzy wyśmiewają nieznajomość historyczną u innych - może po prostu kogoś historia zupełnie nie interesuje??? Może trzeba to uszanować?