PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88760
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Dno

ocenił(a) serial na 1

Według mnie ten serial to dno i kpina i obraza dla Cichociemnych co skakali nad Polską.
Powinni zakończyć kręcenie tego serialu na 1 sezonie przynajmniej on był zjadliwy jeszcze a
potem to już absurd goniący absurd.

ocenił(a) serial na 8
maciej2801

A może byś skrytykował konstruktywnie co masz do tego serialu i co Ci się w nim nie podoba, bo taki komentarz to nic nie wyjaśnia. Może po prostu nie jesteś zainteresowany tematyką wojny i nie potrafisz ocenić w sposób obiektywny bo jak to się mówi w dzisiejszych czasach Cię to "nie jara". Tylko, że to nie znaczy, że serial jest dnem , może nie dojrzałeś do takiej tematyki i tyle.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 1
Shimeck

licz się ze słowami

ocenił(a) serial na 1
daisy95

Ja jestem bardzo zainteresowany tematyka wojny, historii i mię to kosmicznie jara. I powiem ze ten serial to nie dno, dno to mało to dno i 100 metrów mułu. I Maciej ma racje serial to kpina z cichociemnych zrobiono nim z nich cichociemniaków. A chcesz konstruktywniej to poczytaj sobie inne wątki, ta, jest wszytko ładnie wyjaśnione i nie ma sensu powtarzać.

ocenił(a) serial na 1
daisy95

sam nie dojrzałeś ile masz lat nick wskazuje, że urodziłeś się w 1995 więc jestem dużo starszy od Ciebie. Jedyne co w tym serialu było udane to pokazanie akcji " Góral " i śledztwo co prowadził je Adamczyk jak gubernator kradł złoto a reszta to naprawdę śmiech i kpina. Błędy i absurdy masz wymienione w innych postach nie będę ich przepisywał poczytaj sobie.

ocenił(a) serial na 8
maciej2801

Z tego co widzę, to nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. To tak samo jakbym ja zwróciła się do Ciebie w rodzaju żeńskim. Najwyraźniej problemy z gramatyką ciągną się u niektórych dość długo (wypadało by nad tym popracować ). Chyba, że wzrok szwankuje - jestem dziewczyną, co wyraźnie widać po nicku -.-'', a może z angielskim do tyłu jesteś.
Co do tego, że jesteś starszy to wcale nie oznacza, że dojrzały. Wiele można zauważyć po rozważeniu sposobu w jaki się wypowiadasz.
Myślałam że masz jakieś nowe, istotne spostrzeżenia bądź uwagi co do serialu. Jeśli twierdzisz, że nie chcesz się powtarzać to po co komentujesz, skoro nie masz nic konkretnego do powiedzenia? Jakoś nie odnajduję w tym sensu.

ocenił(a) serial na 5
daisy95

Dysia, niestety niezaleznie od formy wypowiedzi ( ktora tak bardzo Ci nie odpowiada), maciej ma racje.
Dobrze ze ktos wreszcie podjal probe ekranizacji naszych historycznych losow, bo to swietny material na dobry
kryminal, przy okazji mozna szerzyc swiadomosc historyczna Polakow.
Ale TVP zrobilo z tego nieznosne romansidlo, juz nie wspominajac o skandalicznych bledach i pominieciach.
W dodatku przecietny widz uwierzy, ze serial mowi prawde o naszej historii, a z prawda to ma malo wspolnego...
Wazne za to zeby bylo spektakularnie, ckliwie i romantycznie. Fakty historyczne nie maja z tym nic wspolnego... A szkoda.

użytkownik usunięty
atlide

To skąd Twoja wysoka ocena? "Bardzo dobry" to chyba za dużo jak na 'nieznosne romansidło' ;)

ocenił(a) serial na 5

O :) Sluszna uwaga!
nawet tego nie zauwazylam. Ocene wystawilam dobre dwa lata temu, kiedy zachwycal mnie jeszcze sam fakt, ze Polacy dojrzeli zeby z wlasnej historii zrobic serial. Teraz jednak oceniam go troszke inaczej, milosne rozterki przejadly sie i przestaly odwracac uwage od bledow, niektorych po prostu ni sposb przeoczyc! Wiec tak, nadal jestem za, ale jak juz krecic, to krecic porzadnie. Bo to zbyt wazny temat zeby go bez powaznych konsekwencji ot tak schrzanic dla kasy.

ocenił(a) serial na 7
maciej2801

Polecam obejrzeć drugi odcinek najnowszego sezonu...nie ma to jak robić "konspirację" w stołówce, z mówieniem na głos "panie majorze", podnoszeniem głosu, rozmowami o wielkości oddziału itp. itd. i wszystko w czasie gdy ubecja ma wszędzie swoje oczy i uszy...Lubię ten serial, ale sposób w jaki często stosuję się tam uproszczenia uwłacza inteligencji przeciętnego widza.