Wygląda na to, że w Czasie Honoru zagrali absolutnie wszyscy. Od Olbrychskiego po Piotra
Roguckiego.
Spróbowałem znaleźć kto tu nie grał, a potencjalnie mógłby:
Robert Więckiewicz
Marcin Dorociński
Maciej Stuhr
Tomasz Kot
Radosław Pazura
Olaf Lubaszenko
Michał Żebrowski
Paweł Wilczak
Piotr Fronczewski
Krzysztof Stroiński
Zbigniew Zamachowski
Marek Kondrat
Rafał Królikowski
Janusz Gajos
Bogusław Linda
Krzysztof Pieczyński
Andrzej Seweryn
Andrzej Chyra
Marian Dziędziel
Borys Szyc
Krzysztof Majchrzak
Krzysztof Kolberger
Filip Bobek
Artur Żmijewski
Bogusław Linda
Tomasz Karolak
Cezary Pazura
Bartosz Żukowski
Edward Żentara
Jerzy Stuhr
Lesław Żurek
Krzysztof Stroiński
Bartosz Opania
Wojciech Mecwaldowski
Michał Lesień
Poza nimi byli już chyba naprawdę wszyscy?
No to całkiem sporo ich się nie pojawiło ;-)
Ale akurat Bobek był. W 5 serii grał tego lalusiowatego aktora, który smalił cholewki do Wandy.
Po pierwsze: skupiłeś się tylko na mężczyznach.
Po drugie: jeszcze tylko Mroczków i Ibisza na tej Twojej liście brakuje.
Po trzecie: Filip Bobek grał Gustawa.
Po czwarte: ostatnio właśnie myślałam o Gajosie i Chyrze, że mogliby zagrać, ale nie przesadzajmy z Kotem, Karolakiem i Szycem. A Wilczak to chyba w parze z drętwą Wandzią, żeby ją rozruszał. Wybacz, ale rozśmieszyła mnie Twoja lista :)
Tak,szczególnie pasują: Szyc,Lesień i Mecwaldowski.Brakuje tylko Mroczków,Edyty Herbuś i Bożenki z Klanu.A Żentara i Kolberger nie zagrają bo nie mogą !
Dokładnie to samo można powiedzieć o Szycu ;-) dziesięć lat temu pisało się o nim z tak samą nabożną czcią, z jaką teraz pisze się o Jakubie Gierszale, czy Mateuszu Kościukiewiczu. Tylko zaczął grać w czym popadnie, dosłownie, w tym w całej masie filmowych ekskrementów, no i obrzydził sam siebie części widowni.
Z wymienionych przez szpiega aktorów w CH chętnie zobaczyłabym Majchrzaka, Stroińskiego, Gajosa, Chyrę lub Fronczewskiego.
Szyc akurat się całkiem nieźle ma w mundurze. W Tajemnicy twierdzy szyfrów był całkiem niezły. Ja mam tylko jedno pytanie do autora, jak sobie wyobraża 5 serii wojennego filmu bez roszad w obsadzie. To nie są przecież gwiezdne wojny! Jak dla mnie i tak zbyt wielu przeżyło!
Dopiszę jeszcze Henryk Gołębiewski choć on aktorem nie jest. Ale ponoć ma ciężką sytuację życiową.
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/pytanie-na-sniadanie/wideo/hen ryk-golebiewski-nie-ma-za-co-utrzymac-rodziny/9841144
http://www.filmweb.pl/film/Tajemnica+Westerplatte-2012-483760
Jan Englert, Jan Wieczorkowski, Andrzej Grabowski, Jakub Wesołowski, Bartosz Obuchowicz, Piotr Adamczyk znowu razem.
Z nowych dorzucili Szyca i Żebrowskiego.
Starałem się wypisać wszystkich aktorów zawodowych. Zbigniew Buczkowski jest (chyba) aktorem niezawodowym.
Edward Żentara nie zagra, już nie żyje http://www.filmweb.pl/person/Edward+%C5%BBentara-43732
Aktorki:
Agnieszka Krukówna
Stanisława Celińska
Grażyna Szapołowska
Magdalena Cielecka
Dominika Ostałowska
Kinga Preis
Jowita Budnik
Danuta Szaflarska
Jadwiga Jankowska-Cieślak
Agata Buzek
Agata Kulesza