PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Czy on faktycznie jest szpiclem czy ja źle zrozumiałem dzisiejszy odcinek?

ocenił(a) serial na 7
Starkylo

można powiedzieć że jest. albo bardziej - jest czymś pomiędzy. w każdym razie z tego odcinka wynika że cala wyprawa do Polski była udawana... oczywiście potem może się okazać że był podwójnym agentem ale na to bym nie liczył ;) raczej naiwnie zaufał władzą z kraju w ich obietnice

gornlee

Dzięki :)

gornlee

Ja zupełnie inaczej to odebrałem. Po prostu poszedł na współpracę z UB w celu uratowania Podziemia (przynajmniej mu się wydaje, że wybrał dobry sposób). Wystarczy dokładnie posłuchać dialogów. Wynika z nich, że postanowił zdemaskować Podziemie w zamian za amnestię dla nich.

ocenił(a) serial na 7
KLAssurbanipal

przecież to samo napisałem w ostatnim zdaniu - " raczej naiwnie zaufał władzą z kraju w ich obietnice" - usłyszał że to jedyny sposób ratowania tych ludzi - historia pokazuje jak się takie prowokacje kończyły ;)

gornlee

chciałem napisać do pierwszego posta. ;)

KLAssurbanipal

Wątpie by taki naiwniak miał zostać szefem całego podziemia. Niemożliwe.
Pytanie brzmi tylko, kiedy i gdzie go zwerbowali.

ocenił(a) serial na 8
Starkylo

Odcinek zrozumiałem podobnie jak "KLAssurbanipal". Częstym zabiegiem powojennej bezpieki było wydobywanie informacji o podziemiu od przesłuchiwanych połaczone z obietnica niekarania zadenuncjowanych. Przesłuchiwany nie był zdrajća, a oszukanym we własnym mniemaniu ratował bowiem życie kolegów. Nie musze chyba jednak dodawać ile były warte obietnice służb bezpieczeństwa. Wątek Janisza miałby tutaj pierwowzrór w wielu postaciach podziemi. Do oszukanym moznaby zaliczuć choćby płk. Jana Rzepeckiego

ocenił(a) serial na 10
okiem

Oglądając wczorajszy odcinek odniosłem wrażenie, że Janisz jest wykorzystywany przez UB, coś muszą na niego mieć, do tego ta kasa, którą przywiózł z Guzikiem, coś musi być z tym związane, ale sam w sobie nie jest zły, przecież kilka razy pytał o Michała i , że musi się z nim zobaczyć.