Mamy za sobą połowę siódmej serii a wciąż nie pojawiły się postacie Marii Konarskiej oraz Karola
Ryszkowskiego. Pod koniec 4. serii (kwiecień/czerwiec 1944?) Pani Maria opiekowała się matką
Fischera a na początku 5. serii (kwiecień 1945r) Pani Maria znajduje się bodajże w obozie dla
uchodźców więc pewnie niebawem powinniśmy dowiedzieć się jak tam trafiła Maria Konarska.
Ciekawi mnie jak zostanie ukazany początek kariery Karola Ryszkowskiego w AL bo od początku 5.
serii Karol jest już chyba kapitanem.
Marii nie będzie w VII sezonie ponieważ Katarzyna Gniewkowska zrezygnowała z roli.
Karol - nie zapowiada się na to, żeby pojawił się w tej serii.
Bardzo żałuję, że w tej serii nie ma Karola. :( Niby jest dużo nowych bohaterów, ale jakoś żaden z nich nie jest dla mnie wystarczająco charakterystyczny, a Karol był moim zdaniem jedną z najciekawszych postaci, dużo wnosił do serialu, brakuje go.
Zgadzam się w 100% Karol był zawsze wdg. mnie jedną z najciekawszych i najlepiej zagranych postaci. Obecny sezon obok słabości realizacyjnej i byle jakiego scenariusza ma jeszcze trzeci mankament, zupełny brak intrygujących, wyraziście zarysowanych i barwnych postaci może poza Rainerem i Rozą Knapik, choć ta druga to raczej epizod. To już zaczęło się w VI sezonie. IV i V choć słabsze scenariuszowo od pierwszych sezonów wciąż przyciągały niebanalnymi postaciami 2-planu granymi przez świetnych aktorów: Zwonariew, Wasilewski, Ada Lewińska, Maria i Otto, Ryszkowski, Gertruda Fischer.
Ten sezon z oczywistych względów należy do młodych, ale raz że jest ich za dużo i nie mają żadnych osobowości, to jeszcze młodzi aktorzy albo nie mają jeszcze doszlifowania aktorskiego albo w ogóle grać nie potrafią.