PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88839
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Podajcie swoje propozycje :) Mi szczerze powiedziawszy podobają się czarne charaktery, nie wiem czemu . Czyli : Małaszyński ( Tadeusz ) oraz brat Janka - Staszek . :)

ocenił(a) serial na 7
niepokorna_ja.

Jak nazywa się aktor grający Staszka, brata Janka?

ocenił(a) serial na 10
szaramachina

Mateusz Janicki ; )

A czy Staszek jest czarnym charakterem? Hmmm. mi wydaje się że trochę się chłopak pogubił . Z przeczytanych streszczeń nie będzie mógł się poprawić -ale nie skreślajmy go. Uwielbiam tę scenę w której obaj bracia mierzą do siebie bronią! Jak narazie moja ulubiona scena w tej serii.
W 1 i 2 sezonie lubiłam Halbego ale w 3 sezonie to już nie to. Gdzie się podział inteligentny major Abwehry?
Uwielbiam Reinera! Za wszystko dobrze napisana rola i dobrany aktor ; )
No i nasz boysband :D Chyba najbardziej z nich moją sympatią cieszy się Janek . Mam nadzieję że zejdą się z Leną !
Na moją uwagę zasłużył też Michał głównie za świetne teksty z II serii z Margaret .
Z góry przepraszam za brak przecinków ale moja klawiatura coś szwankuje .
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
smallandalone

Staszek raczej nie jest tym " czarnym charakterem ", ale jest ciekawą postacią :)
Masz rację, gdzie ten przebiegły major Halbe ? Szkoda , że go tak przerobili .

ocenił(a) serial na 6
niepokorna_ja.

W pierwszej serii Halbe mi się podobał, taki prawdziwy niemiec - sukinsyn; zimny, ambitny, przebiegły, inteligentny. I przystojny ;) A teraz jest taki, że byle kto może sobie go w okół palca owinąć. Ach, gdzie się podział ten Halbe...

ocenił(a) serial na 8
Anusia_9683

Halbe może i jest przebiegły ale przy Rainerze to zaledwie wymoczek. Rainer z tego co pamiętam przed wojną był inspektorem Interpolu, to rasowy pies gończy, doskonały śledczy. Sama postać jest niezwykle ciekawa i trudna do zaszufladkowania. Rainer w porównaniu z innymi Niemcami nie wydaje się przesiąknięty ideologią nazistowską, służy III Rzeszy lecz robi to raczej z racji wykonywanego wcześniej zawodu - jest po prostu policjantem który ściga przestępców, za których uważa polski ruch oporu. Moim zdaniem to jedna z najciekawszych postaci w serialu.

ocenił(a) serial na 10
killer83_2

killer83_2 - masz rację :) Postać zaciekawiła mnie i dość mocno. Faktem jest też, że Piotr Adamczyk doskonale gra i ma ciekawą osobowość .

ocenił(a) serial na 6
niepokorna_ja.

Reiner swoją drogą. Owszem, zgodzę się z przedmówcami, że ma ciekawy charakter. Od razu jak się pojawił wprowadza swoje metody lepsze i nowoczesne, takie bardziej inteligentne. Zamiast bezowocnych tortur umiejętny szantaż. Teraz mi go trochę szkoda, jak pojawił się Tannenberg - okrutnik i chcę go zniszczyć.. Adamczyk znany z roli Jana Pawła II wciela się w rolę niemca-nazistę ! Bardzo dobrze zrobił. Adamczyk pokazał, że i nawet czarny charakter zagra i to jeszcze wspaniale.

ocenił(a) serial na 10
Anusia_9683

Anusia_9683 - hehe, co nie ? :)
Też go najbardziej pamiętam z tej roli . On taki herubinkowaty w końcu ^^ . A tu nazista .

ocenił(a) serial na 8
niepokorna_ja.

Zgadzam się, że Reiner to najbardziej interesująca postać serialu. I choć wredny Niemiec, co na naszych poluje, to... kibicowałam mu w czasie zamachu...
Adamczyk prezentuje najwyższy szlif, jaki do tej pory u niego widziałam. Pomimo, że w serialu są genialni aktorzy (Łukaszewicz na przykład), to on przejął rolę gwiazdy.
Więcej Reinera! :)