Porażka... Różczka nie nadaje się kompletnie. Ostaszewska świetnie grała, pasowała do postaci aktorki, która czeka na Bronka, jest zagubiona, jednocześnie słaba i silna, do tego ma urodę pasującą do tamtych lat. Może zmiana innej bohaterki nie rzuciła by się w oczy, ale Wandy... to już nie będzie to samo.
Zupełnie się z tym zgadzam. Różczka jest dobra aktorka, ale do tej roli idealnie pasowała Ostaszewska. Film stracił klimat po zmianie tej aktorki. Tak w ogóle, dlaczego podjęto się tej zmiany?
Według mnie też bardziej pasowała M.Ostaszewska ,ale M.Różczka nie jest aż taka zła , bez przesady. Farciara całuje się z Maciejem Zakościelnym:)
Rożczka to przeciętna aktorka , odgrywająca swoje role poprawnie , inne mniej. Ostaszewska jak ktoś slusznie zauważyl idealnie pasuje do filmów o tematyce wojennej czy ogólnie historycznych , w dodatku jest dobrą aktorką a z roli musiala zrezygnować z powodu ciąży.
Ta ''farciara'' całowała się też Chyrą i Szycem i zwłaszcza z tym drugim fajnie wypadała no ale ja tu o innym serialu mówię a poza tym taka praca, więc to były obowiązki ''zawodowe'':D
też uważam , że Maja Ostaszewska pasowała idealnie do tej roli, taki klimat stwarzała niepowtarzalny, na pewno jej uroda też miała wpływa, a teraz tak inaczej. zmieniono aktorke ponieważ M. Ostaszewska w tym czasie była w ciąży zaawansowanej już.
Ciekawe jakby Ostaszewska zagrała ostatnią scenę z ostatniego niedzielnego odcinka jak myślicie?.
całkowicie się z tobą zgadzam. "Nowa" Wanda nie pasuje !!!!! Bez niej film teraz zupełnie inaczej wyglada...
Ta Różdżka mnie tak denerwuje że za każdym razem kiedy ją pokazują mam nadzieję, że to już ta scena gdzie ją dobiją. Dobór min ma niczym Michael Scofield, snuje się jak duch po ekranie. Wiem, że ma być zastraszona i słaba ale bez przesady. Ostaszewska idealnie pasowała
Zgadzam się. Najpierw radośnie szczerzyła zęby i nic poza tym. A zęby ma jak koń :/
Teraz, gdy siedzi na Pawiaku jest mdła i nudna.
Czyli w sumie niewiele się zmieniło, bo zawsze taka była.
Ostaszewska o niebo lepsza!
No akurat Pawiak to nie sanatorium się nie wymagaj żeby Wanda szczerzyła się z radości.
no wlasnie.jak ma grac skoro jest zamknieta,ponizana,bita i nie wie czy przezyje.Moim zdaniem gra dobrze.Ostaszewska fakt jesr rewelacyjna aktorka-tego nei przecze ale Rozczka daje rade.Widac to cierpienie na jej twarzy,a uroda i charakteryzacja pasuje do tamtago okresu.
Pamiętam jak wchodząc na filmweba, kiedy trwał pierwszy sezon, narzekaliście na Ostaszewską, dziś nie podoba się wam Różdżka.
Pozwolę sobie zmodyfikować pewne przysłowie - Jeszcze się taki nie narodził co by Polakom dogodził.