PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88930
7,5 13 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Ten serial to świetna szansa na przybliżenie realiów ówczesnego życia ludzi w PL. Jest
nakręcony przystępnie dla widowni w każdym wieku. Za pewne ma wiele niedociągnięć i
ktoś kto przeżył piekło wojny miałby zastrzeżenia, ale dla nas, pokolenia wolnego od wojny
w kraju, to fantastyczna lekcja historii dnia codziennego z tamtych strasznych dni!!! Nie
oglądałam tego przez pryzmat wielkich produkcji hbo, czy discowvery, oglądałam to z bólem
serca, że Polaków to musiało spotkać, kiedy trzeba było poświęcać bliskich, dla
bezpieczeństwa innych - koszmar!

julaN

Nie! Zmieniłam zdanie... Bohaterowie są naiwni i jakby troszkę przygłupi, nie wierzę, że w PL podziemiu była taka samowolka, niesubordynacja i bezmyślność...

julaN

Oczywiście że nie było, w tamtych czasach beztroska obecna w serialu i - jak wymieniłaś - samowolka były niedopuszczalne i koniecznie było wystrzeganie się regulaminu. Jednak serial to serial, musiał mieć fabułę. Odczucia mam podobne do Twoich - CzH nie przedstawia dokładnie życia podczas wojny ale potrafi zaciekawić i zachęcić do zgłębienia wiedzy.

psychodelik

Oczywiście masz rację, poniosło mnie!!! Wiem, że serial musi mieć te elementy, aby był barwny i interesujący dla widza! Ja pomimo poprzedniej krytyki nie mogę się od niego oderwać :) I pomimo wszystko uważam że jest niezłą polska produkcją!