Czytam tutaj takie kurźwa bzdury!!! o Niemcach co wymordowali polską inteligencję!!??
Jestem wnukiem AK owca, Żołnierza aresztowanego przez gestapo ... udało się Dziadka wykupić za chorendalne pieniądze (złoto i dolary), a ponieważ urodził się w 1897 r. miał możliwość poznać na własnym ciele Niemców i rosjan. I ledwo oderwany od sutka Matki swojej, pamiętam słowa tego zwykłego człowieka, a Wspaniałego Polaka: " ... Jak mnie aresztowało gestapo to się bałem, bo to normalne, ale jak ruscy przyszli nas wyzwalać to byłem przerażony ...
To kużrwy ze wschodu wymordowały najwartościowszą część polskiego społeczeństwa, nie Niemcy.
A w kwestii serialu ... to nie przepalam bzdury, kiedy oficer Abwehry, mjr. Halbe salutuje ssmanowi Rainerowi, wyciągniętą ręką. Armia niemiecka oddawała honory ( a Abwehra szczególnie, bo Canaris nie trawił Hitlera) przykładając dłoń do nakrycia głowy. W tym wypadku, moim zdaniem, Halbe nie tylko nie miał absolutnie żadnego obowiązku salutowania, ale by tego nie robił, bo stopnie ss były nie militarne tylko partyjne.