PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88919
7,5 13 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

ostatnia akcja....

ocenił(a) serial na 8

dziś ostatni odcinek był na tvp historia :( :( :( ... zapewne zginęli w obławie :(

magik30

Teoretycznie była szansa, żeby przeżyli, ale bardzo niewielka... Oglądam ten serial nie po raz pierwszy, ale za każdym razem końcówka działa na mnie bardzo depresyjnie... zwłaszcza w połączeniu z melodią na samym końcu. Wyciskacz łez lepszy niż niejeden melodramat.
TVP Historia będzie powtarzać ten serial od nowa, tylko że tym razem w godzinach nocnych.

ocenił(a) serial na 8
Ribanna

kiedy kiedy ??
Nie mogli przeżyć :( żydokomuna zabiła wszystkich którzy walczyli ...a oni nie wyjechali...

stać nieugięcie na straży Jej honoru i o wyzwolenie Jej z niewoli walczyć ze wszystkich sił - aż do ofiary życia mego....

Założyłem profil na filmwebie kilka lat temu - dziś spojrzałem na mój avatar - nie dla islamizacji Europy.... jakże nabrał znaczenia
Czołem wielkiej Polsce !

magik30

Zaczynają już dzisiaj - pierwszy odcinek o 2:45, a godzinę później drugi odcinek.
Szansa, że uciekli z zasadzki jest minimalna, aczkolwiek zakończenie jest otwarte, więc ten ułamek procenta nadziei się tli :)
PS. Masz rację - hasło bardzo aktualne...

ocenił(a) serial na 10
magik30

Zakościelny raz mówił w wywiadzie że jest szansa na film kinowy , ale na razie nie ma żadnych konkretów

ghf

Z tego co wiem, to chodziło o film ukazujący losy czwórki bohaterów przed wybuchem wojny. Ciekawe, czy coś z tego wyjdzie, póki co cisza w tym temacie...

ocenił(a) serial na 10
Ribanna

Tak ale bohaterowie są już za starzy Pawlickigo i Wesołowskiego jeszcze by się dało ucharakteryzować na 18 latków , ale raczej Wieczorkowskiego i Zakoscielnego już rczej nie , a dawać nowych aktorów to nie ma sensu

ghf

Dokładnie ;) to trochę jak z kręceniem trylogii Sienkiewicza - od końca ;)
Chociaż lubię serial tak bardzo, że pewnie i tak bym się wybrała na taki film do kina :)

ocenił(a) serial na 10
Ribanna

Ja bym zobaczył film ale kontynuacje 6 serii , bo jest szansa że bohaterowie przeżyli minimalna ale zawsze . Kolejna seria serialu to było by już za dużo , a film kończący wątki był by mile widziany.

ocenił(a) serial na 9
ghf

Jak dla mnie były i to spore, bo skoro udało się przejść nawet przez pole minowe będąc otoczonym itd.

ocenił(a) serial na 9
admater85

Poza tym widać, że wbiegają w tunel, z którego jest wyjście, ścieżka, więc tam wcale nie musiało być żołnierzy, bo mogli nie znać tego przejścia.

ocenił(a) serial na 9
Ribanna

To byłoby spoko, byłoby ekranizacją I tomu książki, która była zapisem oryginalnego zamysłu na serial. Poznajemy w niej drogę braci z Polski przez Rumunie do Francji, potem Anglii, zapoznanie się z Bronkiem, potem z Jankiem itd.

Mógłby powstać ew. jeden odcinek, który pokazałby, że cała seria była opowiadana przez jednego z nich, w podeszłym wieku, do tego pokazać wręczanie odznaczeń Cichociemnym po 1990 i trochę patetyczna scena mogłaby być, że jedyny żyjące z 4 kładłby ordery na grobach przyjaciół mówiąc "Polska się o Nas upomniała" - Michał do Rainera mówił w więzieniu "Polska się jeszcze o mnie / Nas upomni".

ocenił(a) serial na 10
admater85

Kwieciński miał w Palnach serie o kampani Wrześniowej , chciał pokazać jak to wszystko się zaczęło

ocenił(a) serial na 8
magik30

to zakończenie jest bardzo symboliczne, Z tamtej konretnej sytuacji uciekli ale byli w opłakanym stanie. Zakończenie pokazuje po prostu że każdy kto wybrał taką właśnie drogę, każdy żołnierz wyklęty ginął prędzej czy później.. Także mimo iż nie zgineli wtedy to byli martwi w momencie kiedy nie uznali końca drugiej wojny. Szkoda tylko że nie zrobią 3 epizodów specjalnych pokazujących ostatnie dni każdej z postaci to by bylo genialne ; )

magik30

Powinna być 8 seria, która jakoś wszystko wyjaśni. Zakończenie jest całkowicie otwarte.

ocenił(a) serial na 10
Mike555

A może film kinowy chodziły informacje na ten temat ale ucichło.

ghf

Cokolwiek, aby pokazać jak się to skończyło. Tak ucinać nie powinni.

ocenił(a) serial na 10
Mike555

Tak zgadzam się zamiast sezonu powstanie w którym były niezgodności wzgledem następnych czy poprzednich serii mogli zrobić kontynuacje losów bohaterów z 46 roku.

magik30

Zakończenie jest niejednoznaczne i o ile Kmicić z przyjaciółmi wyszedł mozliwe z tego...to los teściowej Bronka, Wożniaka itd...to wielka niewiadoma. Reżyser albo chciał sobie zostawić furtkę na kontynuację, albo taka dwuznaczność była zamierzona...co się działo z tymi ludzmi po 45 ..wiemy...Ci którzy interesują sie historią...p.s. Kontynuacja ? Co mieliby po 60 roku gdzie kraj się jakoś tam odbudowywał bawić się w partyzantkę? Bez sensu. Natomiast opozycja steropianowa to juz nie ten dynamizm...jak walka z Niemcami czy Sowietami....