PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33058}

Czerwona Róża

Rose Red
2002 -
7,2 9,0 tys. ocen
7,2 10 1 9042
Czerwona Róża
powrót do forum serialu Czerwona Róża

8/10

ocenił(a) serial na 7

Bodaj najlepszy film mistrza horroru stephena kinga. Znakomity klimat i muzyka...fajnie wyglądają mieszkańcy domu po metamorfozie a szczególnie Sukeena.

Zbynek

Ja jestem w połowie drugiego odcinka. (Moment, gdy nasza ekipa nocuje w rezydencji) I muszę przyznać, że oglądałem to popołudniu i stwierdziłem, ze lepiej będzie śnieg odgarniać przed domem :(
Powiedzcie, czy warto dalej oglądać? Jak wczoraj w nocy oglądałem pierwszy odcinek, to robiłem sobie nadzieję, że w drugim akcja się bardziej rozwinie. A tu wciąż nuda ;/ Spodziewałem się po Kingu czegoś lepszego, sztorm stulecia był genialny, podobnie lśnienie, bardzo dobre również sekretne okno czy chociażby miasteczko salem. A ta Rose Red wywołuje u mnie jedynie senność. Nie mówcie mi, że jestem za głupi i nie czuję klimatu, aha no i żebym sobie poszedł "piłę" oglądać...
Proszę powiedzcie, że dalej będzie 10 razy lepiej! Na razie wezmę się chyba za coś innego.

ciUUUbaka

Wiesz co... musisz sobie chyba sam odpowiedzieć. Ja uważam, że warto, ale mnie się wszystkie części podobały ogromnie, więc moja opinia wiele Ci nie pomoże :) Jeśli przez dwie części film do Ciebie nie trafił, to pewnie już nie trafi. Ile ludzi, tyle gustów. Zaufaj własnemu :)

Zbynek

I ja również 8/10. Możliwe, że byłoby więcej, ale jak dla mnie film jest nieco przydługawy. Można by wyciąc z niego częśc ze scen a i tak nie straciłby na wartości i przekazie.

ocenił(a) serial na 7
mantaa7

dokładnie, nieco przydługi :) ale dla osób, które lubią filmy grozy o nawiedzonych domach powinien sprawdzić się idealnie :) moim zdaniem świetny klimat. ^^wbrew tam opinii wyżej;d ale ja nie nastawiałem się na jakieś mocne wrażenia itp. tylko na ciekawy film o nawiedzonym domu:) a jeśli ktoś czytał "Nawiedzony" Shirley Jackson to myślę, że zauważy, iż King czerpał z tej książki garściami pisząc scenariusz.

Zbynek

Tak, tak zgadzam się z wami, jeden z moich pierwszych horrorów, polecam.

ocenił(a) serial na 10
Zbynek

Jak dla mnie majstersztyk <3

Wiem, film długi i zdaje się nudny, zupełnie jakby dało się go upchnąć w godzinę trzydzieści a nie ponad dwie godziny, jednakże kwintesencja tkwi w fabule i powolnym rozwinięci akcji co zdaje się być smakowite.
Warte obejrzenia moim zdaniem, ale wcale mnie nie zdziwi, jak ktoś uzna to za słabą produkcję, nudne wymiociny i niepotrzebne przeciąganie na ponad dwie godziny.