PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33058}

Czerwona Róża

Rose Red
2002 -
7,2 9,0 tys. ocen
7,2 10 1 9038
Czerwona Róża
powrót do forum serialu Czerwona Róża

Dawno nie widziałem nic głupszego...
Dlaczego to jest mini serial skoro można by cała fabułe spokojnie upchnąć do 80 minut bez straty jakiejkolwiek "wartości artystycznej" tego szajsu. Najbardziej rozpierdala mnie ta cała pani doktor która cały czas śmieje ryja nie wiem z czego. Chyba z tego że jej ekipę rozpierdalają jakieś duchy... Beznadziejni aktorzy i beznadziejne zakończenie. Fani Stephena King lepiej niech to coś omijają szerokim łukiem. 3/10 to maksimum dla tego chłamu.

ocenił(a) serial na 9
masterofparapets

no tak....... zastanawiam się po co wypowiadają się na temat TAKICH filmów fani RAMBO,MANDARYNY,PLEBANII,DRUŻYNY A I INNYCH BRATHANKÓW,czyli super ambitnych 'dzieł' dla nastolatków

ocenił(a) serial na 4
tomekongdelta

Może kolega nie błysnął kulturą, ale pisanie, że fani Rambo są ludźmi nie mogącymi wypowiadać się na temat 'TAKICH' filmów. jeśli ktoś lubi filmy wojenne (pierwsza i druga część, resztę części przytoczonej przez ciebie sagi pominę)to znaczy, że jest za głupi na horrory?
Potem obrażasz nastolatków sugerując, że można im wcisnąć każde gówno.
Na koniec dodam, że sam 'popisałeś' się inteligencją - Rambo, Plebania, ani Drużyna A nie były docelowo kierowane do nastolatków i nikt nie chciał zrobić 'super ambitnego' dzieła z tych produkcji. O piosenkarce Mandarynie nie wspomnę bo sam nie jestem jej zwolennikiem, ale co ci przeszkadza zespół Brathanki? Mam wrażenie, żę bardzo chciałeś coś napisać, ale zabrakło inwencji. I przy okazji znajomości gramatyki, ortografii i interpunkcji.

ocenił(a) serial na 3
tomekongdelta

Czlowieku, gdzie ty odkryleś, że jestem fanem Rambo... albo Dody. Fakt, może nie popisalem się kulturą, ale za wyzywanie od fanów Dody to możesz co najwyżej bongo między oczy zarobić.

masterofparapets

fakt faktem film jest zwyczajnie za dlugi. sztuczne przedluzanie nie wiem po co. spokojnie mozna to upchnac w mniej niz 2h, a tak sa miejsca, ze mozna zasnac. fabula taka sobie, bez rewelacji niestety

laaval

Mnie najbardziej śmieszyło to ze pani doktor stara się udowodnić istnienia zjawisk paranormalnych, a zbiera ekipę ludzi obdarzonych niecodziennymi zdolnościami z ta autystyczna nastolatka na czele. Jeśli chciała zyskać sławę i rozgłos w tej dziedzinie mogła zając się badaniami zdolności tych ludzi. Dziewczynka, która siłą umysłu potrafi przestawiać przedmioty, zamrozić wodę sprawić żeby z nieba zaczęły sypać się głazy jest o wiele ciekawsza od jakiegoś nawiedzonego domu.Człowiek przewidujący przyszłość i czytający w myślach to też niecodzienne przypadki. A co do fabuły to rzeczywiście skomplikowana ona nie była i film mógł być o połowę krótszy, przedobrzyli z elementami które miały budować nastrój i niestety wyszła nuda. Jak na film grozy to on zbyt straszny nie był, sceny które miały straszyć jak sądzę były często śmieszne i żenujące np. ten zębaty duch goniący Nicka po korytarzu albo rzut młotkiem w ducha pod koniec filmu. Na koniec oczywiście musieli umieścić scenę z wybuchem, tak żeby ciekawiej było.

ocenił(a) serial na 8
Madderdin

bla bla bla... pisanie bez sensu... duzo wam to da....

ocenił(a) serial na 2
masterofparapets

Cóż, nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Film dłuuuży się strasznie. Totalna nuda, brak napięcia, tandetne dialogi...

Bardzo głupi i beznadziejny serialik dla 12-13 latków. Zdecydowanie nie polecam.

stasiuvino

Podtrzymuję.

użytkownik usunięty
stasiuvino

NIE SZCZELALI SIE, biedaczku???

użytkownik usunięty
masterofparapets

'dopoki nie wszedlem do internetu nie wiedzialem, ze na swiecie jest tylu idiotow' (St. Lem).