Alan Ball, twórca serialu "Czysta krew", zdradził, co czeka fanów w trzecim sezonie.
Reżyser twierdzi, że nowa seria przyniesie więcej informacji na temat prawdziwej natury głównej bohaterki, Sookie. Ponadto powróci kilkoro gości, między innymi krwiopijcza królowa Luizjany (Evan Rachel Wood) czy Godric (Allan Hyde).
- Królowa powraca - wyjaśnił Ball. - Będzie też Godric, ale w retrospekcji. Pojawi się trochę nowych wampirów na mieście i wilkołaki. Dużo wilkołaków, zarówno kobiety jak i mężczyźni. Nie rozpoczęliśmy jednak jeszcze castingów. Na dzień dzisiejszy Sookie wciąż nie wie, czym dokładnie jest. W trzecim sezonie zbliży się jednak do poznania prawdy. Zdecydowanie należy do innej rasy.
wp.pl
SPOIER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ci, którzy oglądali finał drugiego sezonu dobrze wiedzą, że związek Billa i Sookie się rozwija. Jednakże twórca serii, Alan Ball, zastanawia się czy nie pójść przykładem autorki książek o Sookie Stackhouse, i nie rzucić na związek pierwszej poważnej kłody.
Ball nie odrzuca możliwości użycia pewnej kontrowersyjnej części fabuły z książek, która ujawnia, że Bill tak naprawdę przybył do Bon Temps celem zwerbowania Sookie do pracy dla Królowej Sophie-Anne. W wywiadzie powiedział:
Z całą pewnością zainteresowało mnie to w książkach. Zaskoczyło mnie to. Ale nie mogę wam powiedzieć jak ująłbym to w fabule serialu. Bardzo dużo sukcesu tkwi w elemencie niespodzianki.
Zdaje się zatem, że już niebawem możemy przekonać się o mroczniejszych stronach Billa.
hatak.pl
Śmiało można obstawiać połowę czerwca 2010. Powoli staje się to bowiem standard premiery nowych serii True Blood.
Ale ulga:)) Już myślałam że w serialu zawsze będą Billa pokazywać jako tego dobrego a on wcale taki dobry nie jest, jak dla mnie to zdradziecka świnia i każdy kto czytał książke wie o co chodzi:)
Mam nadzieje że będą się trzymać fabuły książkowej i nie zrobią z tego serialu słodkiego romansu bo to już by było nieporozumienie.