PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74724
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Skończylem na pierwszym sezonie jak dla mnie kicha , a sookie to jakas paranoja nie polecam

ocenił(a) serial na 8
slimshedy

No cóż moze to nie jest serial wielkich lotów, ale to w końcu fantasy, tu się nic kupy nie musi trzymać :) A pierwszy sezon do najlepszych nie należy do fakt. ;)

użytkownik usunięty
raina_1240

ja przebolałam pioerwszy i podobało mi sie coraz bardziej, szczególnie od 2

ocenił(a) serial na 9
slimshedy

każdy ma swoje zdanie:P ale prawda,dopiero później się rozkręca pozytywnie.

ocenił(a) serial na 7
slimshedy

Zwykle mile widziane w dyskusji jest uzasadnienie swojej opinii, pozytywnej czy też negatywnej.

ocenił(a) serial na 8
slimshedy

To ja proponuję dalej oglądać 'Avatara' to dużo bardziej ambitne kino.

ocenił(a) serial na 1
maggie_magda

a co ma z tym wspólnego "Avatar" hmm....? kazdy ma inny gust ja napisałem o 1 sezonie że jest beznadziejny bo wg. mnie jest i tyle
są lepsze seriale i tyle ....

slimshedy

Dno? Może. Nie każdemu musi się podobać. Ale nieporozumienie? Spodziewałeś się może drugich Pamiętników Wampirów albo Buffy?
Tak w ogóle to gratuluje refleksu. Zorientować się, że coś jest kiepskie po całym sezonie. A może to iście anielska cierpliwość (w takim razie cholernie zazdroszczę) i nadzieja, że Sookie uderzy się w głowę i przekręci się o 180 stopni?

ocenił(a) serial na 6
rest_in_pis

Przepraszam bardzo, co ma piernik do wiatraka?
No byś nie przeżył, żeby nie zjechać VD i Buffy, co?
Btw. "Buffy" wcale nie jest złym serialem, owszem ma w sobie kapkę tandety, hm - tak jakby TB nie miało;), ale poza tym, ma swoje lata i jakby nie było jest to klasyk, wyprzedzający modę na wampiry o generację, kochany;)
http://www.youtube.com/watch?v=zZYR2ncS95U

Poza tym, 4 sezon TB też jakoś wyjątkowo mnie nie porwał, niestety...

WhiteDemon

Przyjmij moje najgorętsze przeprosiny, jeśli poczułeś się urażony. Nie było moim zamiarem objeżdżać VD ani Buff. Przysięgam na mój nagrobek. Nie chodziło mi o to że, TB to Bóg wie co a tamte to jakaś kaszana. Osobiście nie oglądam bo to nie moje bajki (co nie znaczy, że nie wiem o co w nich chodzi). Zastanawiało mnie co autor tematu miał na myśli z tym nieporozumieniem. Może spodziewał się, skoro to serial o wampirach, że to będzie coś z tych klimatów no i się srodze zawiódł. Pewnie się nie dowiemy, jeśli autor udziela odpowiedzi, które same sobie zaprzeczają.

ocenił(a) serial na 6
rest_in_pis

Nie, no ja się wcale nie gniewam, bo i powodu nie mam;)
Najwidoczniej źle odczytałam Twe intencje.
Po prostu tak często tutaj - tak niby przy okazji, a właściwie ni z gruszki ni z pietruszki - te dwa seriale są obsmarowywane doszczętnie - a że je też bardzo lubię i w tej tematyce uważam, razem z TB - abstrahując od detali, nie mają sobie równych, to mnie ciut bodzie...
PS. Śliczny nagrobek;)

WhiteDemon

Naprawdę? Nie wiem czy jest śliczny, ale ma coś w sobie. Kamieniarz powiedział, ze wyciął go sobie z sentymentu do czasów młodości, kiedy to słuchał gotyckiego rocka. Ale żona powiedziała mu, żeby zrobił coś dla normalnych ludzi, a nie wielbicieli filmów o wampirach i jak przyjdzie co do czego to ona go pod tym czymś nie pochowa.

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 1
slimshedy

nie ogladałem kolejnych sezonow bo ten mnie nudzil malo ciekawy , kiepska gra ... aktorki ktora gra sookie , a doogladalem caly sezon bo w miedzy czasie nnic ciekawego nie lecialo ......

ocenił(a) serial na 8
slimshedy

Ja pierwszy sezon też ledwo przetrwałem a dzisiaj właśnie skończyłem 4 i chętnie obejrzę kolejny :P

ocenił(a) serial na 8
slimshedy

Dno i nieporozumienie to sezon czwarty. Co za totalna porażka - jakby zupełnie inny ludzie to robili.
Dobrze, że ostatnie sceny sugerują powrót do ducha poprzednich sezonów.

ocenił(a) serial na 8
impactor

Witam, ciekawa dysusje widze.
Co do pierwszego sezonu...coz nie da sie ukryc ze rewelacji nie bylo, ale dlaczego czepiacie sie pierwszego sezonu, to bylo dawno i nie prawda...
Faktem jest ze Sookie drazni mnie od poczatku poprzez wszystkie sezony...od pierwszego poprzaz kazdy kolejny :)

pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
C_J_

Jak dla mnie sezony 1 i 3 były najlepsze, 2. niedaleko w tyle. 4 natomiast to jakby zupełnie inny serial, o wiele, wiele gorszy.
Na szczęście scena na parkingu napełniła mnie nadzieją, tylko że dzień później dowiedziałem się, że to koniec sezonu, a następny za rok. Przez ostatnich 12 odcinków czekałem na jakąś poprawę, a tu taki zonk.

I w ten oto sposób TB wypada z listy lubianych przeze mnie seriali.

ocenił(a) serial na 8
impactor

Awww, no to widze, ze powaznie sie zawiodles.
Zazwyczaj tak jest, ze ostatni odcinek sezonu jest najlepszy...musza jakas zachecic widzow do dalszego ogladania...
pozdrawiam

slimshedy

Ja też nie lubię pierwszego sezonu, tak samo myślałam o serialu, ale z nudów oglądałam dalej i następne sezony były całkiem niezłe.

ocenił(a) serial na 8
slimshedy

Zaczęłam oglądać z ciekawości ( sporo osób zachwalało ten serial ).
Po kilku pierwszych odcinkach stwierdzam, że jak na razie jest zbyt perwersyjny i momentami wręcz obrzydliwy... o_O
Jednakże mam zamiar oglądnąć z 2 sezony i potem stwierdzić co dalej... czy oglądać czy skreślić z listy "do oglądnięcia".