PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Wpadłem na pomysł żeby porównać oba seriale Pamiętniki Wampirów i Czystą krew
Jeśli są chętni to zapraszam,porównywać będziemy bohaterów zaraz napiszę mniej więcej jak to może wyglądać,jeśli temat się podoba to zapraszam,oczywiście fanów Pamiętników i Czystej krwi,osób które oglądają oba seriale...
Sookie vs Elena
Wygląd:Hm Elena jest ładniejsza ale...Sookie bardziej przyciąga mój wzrok tak więc wygrywa dla mnie Sookie.
Osobowość:Dla mnie oczywiście Sookie która potrafi dać sobie radę,no i mnie często bawi ;)
Bill vs Stefan
Wygląd:Jestem facetem,nie oceniam innych facetów ale jak już to wydaję mi się że Stefan wygrywa...
Osobowość:Wolę Stefana,nie jest chociaż oszustem.
Eric vs Damon
Wygląd:Hm....Eric
Osobowość:Też Eric,dla mnie Damon jest trochę przereklamowany...bez urazy ale udaje twardziela i złego a potem płacze....i się zamartwia więc o co tu chodzi...wygrywa Eric.
Jason vs Jeremy
Wygląd:Niech będzie Jason
Osobowość:Jeremy na początku był takim emo...chodził ciągle...zdołowany,w 2 sezonie odżywa...co do Jasona to na początku taki dziw********....i jeszcze ta krew wampirów...ale i tak wolę Jasona
Tara vs Bonnie
Wygląd:Tara wyładniała w 4 sezonie ale i tak moim zdaniem Bonnie ładniejsza...
Osobowość:Obie są twarde...i starają się chronić bliskich ale wolę Bonnie,Tara taka wiecznie udręczona...dlatego wygrywa Bonnie
Jessica vs Caroline
Wygląd:Obie są piękne lecz dla mnie wygrywa Jess ;)
Osobowość:Tutaj jest prawie remis...ale wolę Caroline,Jess ostatnio działa mi na nerwy
Hoyt vs Matt
Wygląd:.....tutaj to nie wiem...ale jakoś Hoyt
Osobowość:Na pewno lepszy Hoyt,widać że kocha Jess mimo to że jest wampirem a Matt coś nie był zadowolony z faktu Caroline...
Sam vs Alarick
Wygląd:Nie mam pojęcia...ale chyba Alarick
Osobowość:Tutaj też nie wiem ale chyba wolę Alaricka jest bardziej w porządku
Arlene vs Jenna
Wygląd:Oczywiście Jenna
Osobowość:Dla mnie Jenna,Arlene ma te swoje uprzedzenia i wydziwia z tym dzieckiem
Pam vs Isobel
Wygląd:Nie wiem...ale myślę że Pam
Osobowość:Wolę już Pam,Isobel mnie drażniła..
Lafayette vs Tyler
Wygląd:Dobra Tyler...
Osobowość:Lafayette po prostu go lubię,jest dobrym kumplem np dla Sookie...
Ciekawe czy ktoś to przeczytał wszystko? ;)
Aha i nie ma remisów,musicie wybrać :D
Sorry za błędy jeśli są...

ocenił(a) serial na 7
Damx123

uważam ze cieżko jest porównywac te dwa seriale az tak " głęboko " tak jak głównych bohaterów mozna porównac to osobiscie nie porównałabym Tylera do Laffayetta Pam do Isobel Jenny do Arlene itd. wiec nie wiem czy to taki dobry pomysł ;)

KatVonR

Wiadomo że Tyler nie jest gejem ale jest kolegą Eleny...a Laffayette jest kolegą Sookie
Pam i Isobel,obie mają podobny styl życia,czyli nie przejmują się innymi,co prawda Isobel się zmieniła ale była jaka była
Jenna i Arlene,obie są uczuciowe,i nieświadome tego co się dzieje
Arlene jako przyjaciółka Sookie mało wie co się wyrabia,a Jenna też żyła w niewiedzy,zmieniło się ale dopiero pod koniec Jej.
Tak więc można porównać bohaterów,każdy ma coś wspólnego,każdy się różni ale wszystkich coś łączy,jak ktoś nie chcę to niech nie porównuje,temat zawszę można usunąć albo odrzucić w niepamięć.

Damx123

Może porównamy Draculę Coppoli do Draculi bez zębów. Te seriale to zupełnie inne bajki.

rest_in_pis

Tematyka jest podobna...a to chyba wystarczy.

ocenił(a) serial na 7
Damx123

no własnie nie wystarczy to ze jest temat wampir laska i dwóch o nią zabiegających facetów bo tym sposobem mozemy porównac wszystko ze wszystkim

użytkownik usunięty
KatVonR

Zgadzam się,motywem przewodnim są wampiry, jest i kobieta o względy której rywalizują... ale myślę,że są to dwie różne bajki.TB traktuje także o próbie życia w symbiozie wampirów i ludzi.

To jest strasznie, porównywać do siebie te seriale. True Blood bez porównania! :) VD to w sumie taka bajka dla dzieciaków :)

maaj_banes

Ale nie musisz obrażać od razu np fanów pamiętników...
Ja np oglądam oba seriale,i jakoś widzę podobieństwa i to dużo
True Blood też może być bajką dla dzieciaków np wróżki...

ocenił(a) serial na 9
Damx123

Wróżka to tylko nazwa, jeśli chodzi o ścisłość, są inne. "Inny lud", "chochliki", "ubożęta", etc. Ten argument nie jest nawet wyssany z palca.
Prawda jest taka, że TB jest kierowane do starszego widza niż tagert VD. Chcesz zaprzeczać prawdzie?

ocenił(a) serial na 7
Mangel

ja zaprzeczę, bo już zaczynają irytować mnie teksty w stylu "dla dorosłych" i "dla dzieciaków"

Mając 13 lat oglądałam horrory i filmy ze scenami seksu i jakoś mnie to nie przerażało albo odrzucało.
Mając 22 oglądam TB i TVD i jakoś nie widzę tego "rozróżnienia"
Po prostu mają inną fabułę i inny sens! jak dla mnie oba są dla osób od około 13 lat bo młodsi nie zrozumieją sensu albo ich nie będzie serial interesował.
osoby które wypowiadają się, że TVD jest dla dzieciaków zapewne od skończenia 18 lat nie obejrzały nawet żadnego filmu animowanego bo - O BOŻE jaki to byłby wstyd!!! (skoro TVD to już dziecinada) ;/

Zgodnie z prawem serial jest dla dorosłych, ale to nie ma nic wspólnego z życiem.

ocenił(a) serial na 9
Martusia_18

Tu nie chodzi o prawo czy życie. Sprawa jest prosta, jeden serial robi się z myślą o nastolatkach i dzieciach, drugi nie. To co ty oglądasz to inna sprawa.

ocenił(a) serial na 7
Mangel

Tak, ale "kierowanie" nie ma nic wspólnego z jakością filmu/serialu, więc nie wiem po co wszyscy to powstarzają

ocenił(a) serial na 9
Martusia_18

A po co powtarza się w szkole zasady gramatyki? Po to, ze tak jest i nie powinno się pomijać oczywistych faktów tylko dlatego, że tobie one nie leżą. VD JEST dla dzieci, TB NIE JEST.
Możesz sobie to oglądać w każdym wieku, może Ci się podobać, ale nie opowiadaj bzdur, że to bez znaczenia.

ocenił(a) serial na 6
Mangel

VD JEST dla młodzieży, DLA MŁODZIEŻY.
Dla dzieci to są "Muminki"...
Chociaż, mając na względzie ten fragment, można wysnuć insze wnioski, czy aby na pewnoXD
http://www.youtube.com/watch?v=8_NXkiSYaB0&feature=related

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Dziecko, młodzież - kwestia nazewnictwa. Nie mniej, jeśli kogoś uraziłem, przepraszam.
VD jest dla młodzieży.

ocenił(a) serial na 6
Mangel

Grzeczny chłopiec;)

Mangel

Ja wolę czystą krew ale ktoś może woleć pamiętniki
Wolę czystą krew bo jest brutalniejszy,mroczny
I lubię bohaterów tego serialu.

ocenił(a) serial na 7

malinaa9207 to własnie napisałam

użytkownik usunięty
KatVonR

a ja,że się zgadzam.

Damx123

nie wpadaj więcej na takie pomysły;) te seriale łączy tylko i wyłącznie to że są o wampirach. Więcej podobieństw nie ma.

ocenił(a) serial na 6
Nikaa89

Seriale łączy dużo więcej niż Wam się wydaje.
Oba są o wampirach, wilkołakach i czarodziejkach.
W obu serialach dwa wampiry zabiegają o główną bohaterkę, która jest wyjątkowa (doppelgänger i wróżka).
W obu główna bohaterka jest głupia jak but. W obu serialach główna bohaterka ma brata głupiego jak podeszwa od sandała i przyjaciółkę wampirzycę, która jest w związku z jej przyjacielem człowiekiem.
W obu serialach wilkołaki są słabe jak psy domowe i nie wiem czemu w ogóle istnieją.
W obu serialach główna bohaterka jest poszukiwana przez najstarszego wampira na świecie. W obu serialach główna bohaterka i jej dwa wampirki próbują zabić najstarszego wampira na świecie. W obu serialach chrzanią akcję i zły, stary wampir żyje dalej.
Podobieństw jest wiele więcej.

WonderfulLife

Dzięki...więc nie tylko ja widzę podobieństwa...

Damx123

Jeśli ktoś nie ma ochoty porównać tak jak ja..to ok
Nie musi nikt porównywać ani pisać skoro uważacie że to głupi pomysł ale te dwa seriale są i tak podobne
Więc nie chcę się to nie piszcie,temat można usunąć.

użytkownik usunięty
Damx123

nie denerwuj się:PPP

Nie denerwuje ale naprawdę jeśli ktoś nie ma ochoty pisać w tym temacie to niech nie piszę
Po co jakieś głupie uwagi i komentarze..

użytkownik usunięty
Damx123

Zwykła ludzka ciekawość:P poza tym to jest forum i w sumie każdy ma prawo głosuXD

użytkownik usunięty

http://images4.fanpop.com/image/photos/23700000/Eric-3-eric-northman-23775595-16 7-114.gif reakcja Alexa na wieść,że porównałeś TVD i TB:P

Jak widać nie tylko ja uważam że TVD i TB są podobne wyżej też tak ktoś uważa więc nie rozumiem takich reakcji
...no ale dobra..nie chcesz nie porównuj. Sama masz Damona i Erica razem...więc taka mina to Erica że musi być na zdjęciu z Damonem.
;P

użytkownik usunięty
Damx123

HAHAHAHA:PPP bo ja notorycznie zdradzam ERICA z DAMONEM i vice versa:P

Gratuluje wyobraźni i odważnych marzeń.

użytkownik usunięty
Damx123

Czilałt;p

Brałaś coś?:)
Też chcę ;)

użytkownik usunięty
Damx123

no skąd!!! a czemu się pytasz?:P

Bo jakoś dziwnie się zachowujesz...i odpowiadasz :)

użytkownik usunięty
Damx123

???????? bo nie filozofuję jak zazwyczaj? :P

Po prostu jesteś pokręcona...bez urazy

użytkownik usunięty
Damx123

wcale że nie

Właśnie że tak...
I nie sprzeczaj się ze starszym :D

użytkownik usunięty
Damx123

Ach ze starszym:PP noo tak starszym się ustępujeXD

No tak ustępuje ;) więc bądź tak miła i zrób to :)

użytkownik usunięty
Damx123

Of course I'll do it :P chyba założę jakiś fanklub Erica tudzież AlexaXD

Proszę Cię bardzo,zakładaj sobie
Ja spadam ;)
Trochę poczytać i porobić inne rzeczy................................................
;)

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7
Damx123

napisałam w pierszej mojej wypowiedzi ze mozna je porównywać ale tylko "po wierzchu" Elena -Sookie Damon- Eric Stefan- Bill jednak to nie zmienia faktu ze w zyciu nie porównałabym Laffayeta do Tylera jeśli juz to do Alcide ani Bonnie do Tary (bo są czarne?) wiec poprostu uważam ze porównywanie postaci drugo i trzecio planowych jest porównywaniem na siłe, ale tak widze podobienstwa poprostu chyba zabrnołeś za daleko

KatVonR

Napisałem że porównując np Tare do Bonnie ..miałem na myśli że są to najlepsze przyjaciółki głównych bohaterek
Tylko dlatego
Nawet mode na sukces można porównać do True Blood albo nawet m jak miłość
W każdym filmie albo serialu są PODOBNE WĄTKI ALBO PODOBNI bohaterowie
Nie twierdze że to jest to same,nawet jak jest małe podobieństwo ale zawszę jakieś jest.

ocenił(a) serial na 7
Damx123

Napewno jest ale poprostu za dalekko ;)

WonderfulLife

zgadzam się główne bohaterki to idiotki nie widzę nich nic wyjątkowego prócz głupoty w dużym stężeniu. nie rozumiem dlaczego idealna dziewczyna dla wampira musi być głupia płochliwa naiwna i łatwowierna. Pamietniki to taka lekko ugrzeczniona wersja czystej krwi ale na moj gust maja lepsze efekty w TB sa one miejscami gorsze niz w polskiem filmie wiedźmin. Wilkołaki zosataly chyba tam wprowadzone tylko po to w

ocenił(a) serial na 7
Damx123

Chyba za dalekie porównanie. Elena o niebo ładniejsza, no i - let's face it - Sookie to chujowe imię:P

hime_fw

Może i Elena jest ładniejsza ale bardziej jednak podoba mi się Sookie
Ma w sobie to coś ,a Elena oprócz ładnej buzi nie ma nic co przyciąga moją uwagę.

ocenił(a) serial na 7
Damx123

Elena jest ładniejsza ale Sookie jest kobieca moze Nina nie jest super uzdolnioną aktorką ale uważam ze Katherine jest 100 razy seksowniejsza od Eleny