PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74725
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Witajcie :)
Mam pytanie tylko bardzo proszę się nie nabijać, bo ja mało spostrzegawcza jestem i może czegoś nie zauważyłam :)
W finałowym odcinku Sam przemienia się w tego byka czy co to tam było to jak to się stało? No bo Sam musiał najpierw spojrzeć na jakieś zwierze żeby się w nie zamienić (np jak było z muchą czy z psem)to skąd oni nagle tego byka wytrząsnęli :D?
Wiem, że pytanie głupie ale jakoś nie daje mi to spokoju :D
pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 9
SandraWilczyca

W serialu nie jest do końca wyjaśniony sposób działania mocy Sama, to znaczy jest powiedziane że Sam aby zmienić się w jakieś zwierze musi je najpierw widzieć aby mieć wzór do zmiany, nie jest natomiast powiedziane że podczas kolejnych przemian w to samo zwierze musi je dalej mieć przed oczami (Sam wielokrotnie zmieniał się w psa nie patrząc na niego, zmienił się też w muchę kiedy ludzie z miasteczka chcieli go porwać).
Jeżeli jego moc działa na takich zasadach to Sam mógł wcześniej zmienić się w byka, a później już mieć jego "wzór" w pamięci i nie musiał na niego patrzeć.

ocenił(a) serial na 10
Yordi

hmmmm dobre :)
pewnie masz rację :)
dziękuje :)

ocenił(a) serial na 10
Yordi

Właśnie tak najprawdopodobniej było lub też zanim Bill "przyniósł" Sama do Maryann to zabrał go na jakieś ranczo gdzie był byk i gotowe.
Pzdr.

ocenił(a) serial na 6
SandraWilczyca

hm nie wiem,wydaje mi sie ze sam musi byc koło tych zwierzat zeby sie w nie zamienic, zamienił sie w muche w areszcie ale dopiero jak ją widział.tak jakby musial wejść w to zwierze ;) przynajmniej ja to sobie tak wyobrażam,a byka pewnie cwaniaczek bill skądś wytrzasnął :) Nie bylo to pokazane pewnie dlatego zeby widz sobie pomyślał wtf, ten jej krzywy bóg naprawde istnieje i zeby było zaskoczenie że to sam.Bo ja w 1 chwili nie wpadłam na to ze to moze byc sam.

ocenił(a) serial na 10
ashtraygirl

Sam się zmienił też drugi raz muchę jak Jeson udawał Boga i wtedy muchy chyba nie było tak całkiem przypadkowo w pobliżu. No bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że Bill miał czas szukać byka wtedy :D to się szybko chyba działo, zresztą to nie był taki zwykły byk tylko taki łał ;)