Sezon 4 już za nami, więc dobrze by zacząć wątek poświęcony następnej serii. Pierwsze spekulacje już się pojawiają. :)
O powrocie Steve'a Newlina:
“It seems really clear to me that Steve was always just as attracted to Jason as his wife was,” McMillian says. “In his eyes, Jason Stackhouse is the guy that Steve really wanted to be. I think he had a really heavy man-crush on him … that might have gone a bit deeper. And I think Steve is more heartbroken that Jason slept with Sarah than he is that Sarah slept with Jason, if you know what I mean. I have my own theories and ideas of what Steve’s been up to off-screen – and I’m sure the fans do, too – and I’m sure the writers will fill that in. But I think the fact that he’s coming back for Jason is linked to that emotional undercurrent he was feeling in Season 2. I have no idea where the show is headed, but it’s great to be back, even just for a few hours on set.”
Znamy już tytuł premierowego odcinka 5 sezonu - "Turn! Turn! Turn!".
Tak więc chyba Tarę nie może spotkać inny los jak przemiana w wampira...?
Mam nadzieję, że jako wampir lepiej się sprawdzi :)
KOLEJNE POSTACI W TB
Specjaliści od castingów poszukują aktorów, którzy będą mogli wcielić się w kolejne serialowe wilkołaki. Wśród nich jest jeden, pięćdziesięciokilkuletni, który niechętnie podporządkowuje się przywódcy watahy, zdaniem TVLine może okazać się ojcem Alcide'a. Prawdopodobieństwo zwiększa to, że taki bohater pojawia się w piątej książce serii Charlaine Harris.
Wiadomo również, że poszukiwani są odtwórcy ról: Annie, matki Marcusa, który był przywódcą watahy Alcide'a, młodej i seksownej Rikki - także wilkołaka, pary ''psów beta'', nastoletnich synów Holly - Rocky'ego i Wade'a, skorumpowanego sędziego, wampirzycy o imieniu Cat.
Jeny nie. Niech jej nie przemieniają tylko pochowaja. Ja nie zdzierże kolejnego sezonu z ta postacią
Rutina Wesley jest na razie w obsadzie 4 pierwszych odcinków, więc czy będzie wampirem, duchem, czy czymś jeszcze innym, i tak się pojawi. ;) Chodzą słuchy, że przemieni ją Pam.
Jako człowiek była wkurzająca...Jako wampir będzie milion razy gorsza. Jak ją przemienią skoro jej mózg po kuchni rozbryzgł?
Co innego jak przemieniali żywego...Ja się boję, że ten sezon będzie klapą. Drugi był koszmarny właśnie przez wielebnego wariata i Tarę. Jak znowu się sezon skupi na nich to sobie jednak odpuszczę.
Już i tak razi mnie Russel(? Ten z 3 sezonu) myslałam, że koniec z nim, a tu znowu wraca, no kurde :/ ile mozna?
Ja obstawiam,że Tara będzie wampirem.Nie ma innego wyjścia,bo straciła prawie pół głowy.Co prawda książkowa wersja jest inna,ale akurat tym bym się nie sugerowała.Tara jako wampir...to będzie piękne ;)
Ja jestem naprawdę ciekawa, kto będzie jej "mejkerem"... Może z tego wyjść całkiem ciekawa sytuacja (Bill,Eric, Pam, bo Jessica raczej za młoda)
Pam jako maker Tary? To by było przepiękne ;) już sobie wyobrażam ich korelację. W sumie obydwie są lesbijkami, więc mogłyby wyjść z tego coś ciekawego ;)
Ja sie cieszę że zabito tego niedorozwoja emocjonalnego jakim była Debbie - totalna idiotka, zwykła dzi wka która nieżle kobzałą tego wilkołaka Alcide'a po rogach.Fakt ładna ale kobieta miała w sobie tyle irytujacych cech że ja pitole.
Nie kupuję tego że Tara umrze od postrzału ze śrutu - to serial poniekąd z wątkami nadprzyrodzonymi podejrzewam że ta krzykliwa czekoladka jakoś wróci z zaświatów i dalej ja będziemy oglądać.Scena z jej niby śmiercia - nie kupuję tego, wątek wprowadzony prawdopodobnie po to aby przyciągnąć widzów na następny sezon.Bo zauważcie że końcówki sezonów TB są zawsze dramatyczne i zapowiadają nową serie nieoczekiwanych wydarzeń.
Czy myślicie że po Billu i Ericu następnym który zdobędzie serce Sookie będzie Alcide?
Czy wychodzi także na to że Marcus który zabił Tommyego, brata Sama i chciał uwieść iebniętą Debbie nadal żyje?
ja myślę że wystarczyłoby pozbyć się irytującej Sookie. I Tary. uwielbiam ten serial ale Anna Paquin totalnie nie daje rady, jest tak nieporadna że aż mi jej szkoda( a najbardziej serialu).
ma taki durny piskliwy głosik fakt też mnie to irytowało, nawet Alex Skarsgard ma taki irytujacy arystokratyczny akcent
W pierwszym odcinku pojawi się flashback z dzieciństwa Sookie, która w "deliciously evil way" zawstydzi dzieciaki, które jej dokuczały.
"Turn, turn, turn" mówi sam za siebie, powrót Tary murowany, pozostaje spekulować kto ją przemieni.
Brytyjskia aktorka Lucy Griffiths zostałą wybrana do roli Nory – wampirzej siostry Erika.
25 do 35 lat; piękna, jakiejkolwiek rasy, ma kilkaset lat; jest podwójną agentką, która pracuje dla Wampirzej Władzy. Jest „siostrą” Erika – potomkinią Godrika. Jest inteligentna, onieśmielająca, zachowuje sokój pod presją i bardzo dobrze kłamie. Bardzo kocha Erika, ale oddała swoje życie wyższemu celowi. Series regular. Możliwe sceny nagości.
Jak dla mnie nadaje się, chociaż wygląda raczej na takie "ciepłe kluchy", więc nie ma co się spodziewać kolejnej postaci pokroju Nan, Pam, czy Sophie Ann. Słyszałam gdzieś, że ma mieć jakieś bliskie stosunki z Erikiem. Sex included?
Widziałam ją w Robin Hoodzie i niezwykle mnie irytowała jejku mam nadziej, że Pam ją zagryzie.
jestem przekonana, ze to Pam przemieni Tarę... Bill I Erick raczej odpadają po ostatnich wydarzeniach z Sookie, która nie wybrała żadnego z nich. A Jess za młoda plus pewnie akcja skupi się na jej związku z braciszkiem Sookie. Tara będzie nienawidzić samej siebie jako wampira a Pam odegra się na niej ( skoro już tyle razy się odgrażała i sama nie była stwórcą):))
A może wpadną na jakiś 'błyskotliwy' pomysł i ktoś nakarmi ją krwią?
Słyszeliście, że do obsady wchodzi nowa aktorka? http://www.tvline.com/2011/11/true-blood-lucy-griffiths-season-5/
Ma zagrać siostrę Eric'a... Kompletnie mi do tej roli nie pasuje... CO o tym myślicie?
Taaa, mnie też coś nie przekonuje, tak na pierwszy rzut oka. Ale myślę, że jeszcze nie powinniśmy się wypowiadać ;] Charakteryzacja, strój i takie tam mogą wiele zmienić. A fakt, że raczej faktycznie nie wygląda na twardą, przebiegłą i uwodzicielską sprawia, że będą się musieli przyłożyć..
A mnie się podoba ta aktorka,ma coś w sobie.Ale reszty dowiemy się w czerwcu,niestety.Tak długo czekać..
Producenci poszukują do nowych ról głównie wilkołaków. Jednym z nich będzie prawdopodobnie ojciec Alcide'a.
Poznamy również Annie, matkę byłego przywódcy stada (zamordowanego przez Alcide'a), Marcusa oraz młodą, seksowną wilkołaczycę Rikki.
W nowym sezonie pojawi się także para wilkołaków chcących kogoś wnikliwie przesłuchać (może to będzie Sam?). Pojawią się też nastoletni synowie Holly - Rocky i Wade, skorumpowany sędzia i pozbawiona poczucia humoru wampirzyca Cat.
Wiadomo również, że w 5. sezonie będzie też sporo na temat gorącego romansu Jessici i Jasona. Sporą rolę odegra także potężna i stara wampirzyca Salome, a także Nora - siostra Erica, którą "powołał do życia" Godric.
Znowu multum postaci, a główny wątek na bok... cholera!
I bardzo dobrze, że idzie na bok, bo przedstawiony jest w tandetny sposób, :) Zresztą to już tradycja jest, że to postacie drugoplanowe w tym serialu zasługują na uwagę :)
O cholerka, będzie ciekawie, chociaż aktorka wygląda Bellowato. Mam nadzieję, że ją wyrobią i da czadu.
Też mam taką nadzieję. Nowe wampiry przedstawione w 4 serii (większość z nich skończyła jako kałuża czerwonej mazi, sami twórcy pewnie nie widzieli w nich potencjału) były po prostu nudne i wymoczkowate, głównie szeryfowie Luizjany.
Wklejam link do newsu o Salome, który photoartis wcześniej zamieściła w innym wątku. Chyba jeszcze zdjęcie aktorki się nie pojawiło jak dotąd. :)
http://infoserial.pl/1353/czysta-krew-zobacz-jak-wyglada-salome/
Nowe postaci - dwa wilkołaki i brat Claudine.
Kelly Overton ("Ring 2", "Tekken") oraz Louis Herthum ("Ostatni Egzorcyzm") dostali ważne role w 5. sezonie serialu "Czysta krew".
Overton ma zagrać w 6 odcinkach, a Herthum w 5 odcinkach. Umowa gwarantuje aktorom, że w 6. sezonie będą częścią stałej obsady serialu.
Overton wcieli się piękną kobietę wilkołaka imieniem Rikki, która chce wiedzieć co się stało z przywódcą stada. Herthum zagra dużego wilkołaka w typie żołnierza piechoty morskiego, który nie chce podporządkować się nowemu przywódcy stada.
Neil Hopkins jako Claude
Claude jest bratem wróżki-matki chrzestnej Sookie, który pomógł jej wydostać się ze świata wróżek w odcinku premierowym 4 serii.
POZNAMY WŁADZĘ
Oto, nowe postaci:
KIBWE - czarnoskóry wampir-dżentelmen, członek rady Władzy, który wierzy w możliwość poprawy więźniów bardziej niż w ich ostre karanie – rola często powracająca.
ROSALYN HARRIS - między 40 a 60 lat. Wampirzyca z Teksasu o bujnej fryzurze. Członkini rady Władzy, łagodna w sądach, za to lubiąca dawać wszystkim swoje [proste] rady – rola powracająca.
ALEXANDER – 9 lat. Impulsywny wampir, który został przemieniony w wieku 9 lat; członek rady Władzy, kochający papierosy i nabijać się z innych członków Rady – rola powracająca
DIETER BRAUN – 40-50 lat. Dojrzały, pewny siebie wampir o przenikliwym spojrzeniu, opanowany i autorytarny, przeciętnej budowy, ale bardzo onieśmielający; torturując więźniów wynajduje coraz to bardziej wyrafinowane metody.
Ponadto Jason od co najmniej dwóch nowych epizodycznych postaci dostanie w twarz za przespanie z ich żoną i/lub matką. Poznamy też wampiry-więźniów (zapewne Władzy), ofiary tortur wykorzystywanych przy przesłuchaniach. Będzie też flash back z 1905 roku z San Fransisco.
Nieco nowości nam tu napisałaś, dzieki, bo co jakiś czas szukam info na temat 5 sezonu ale o tym nie wiedziałam.
Pewnie bedzie się dużo działo na szczeblach wampirzej władzy, z pewnością namiesza Russell po wyjściu z betonu:) A Sookie , Bill i Eric bedą ratować świat przed zapędami Russella. Może Wilkołaki sprzysiężą się w walce o wolność z wampirami:)
Po sieci od jakiegoś czasu krąży tekst, który może być opisem pierwszego odcinka piątej serii Czystej Krwi. Oto on:
Bon Temps uspokaja się po ostatnich wydarzeniach, ale plany Sama i Luny na zaczęcie wszystkiego od nowa zakłóca nowa postać, która zjawia się w mieście z misją rewanżu. W między czasie zobowiązanie Sookie, by żyć z dala od wampirów poddane jest testowi; Lafayette musi uporać się ze swoją nową zdobyczą; Patrick prosi Terriego o przysługę, która odbije się na jego związku z Arlene; Jessica schodzi chwilowo na drugi plan; Pam stara się naprawić sytuację, a Bill i Eric planują wyzwolenie się z rządzących nimi sił, ale niedługo stanie się coś, co całkowicie odmieni dotychczasową hierarchię w wampirzym świecie i staną twarzą w twarz ze swoim śmiertelnym wrogiem.
Rasell napewno powróci bo ktoś go odkopała z betonu, zregeneruje siły i bedzie się mścił na naszych 2 wampirach:)
Taaa tylko w Czystej tyle już "na pewno" było, że nic nie jest pewne ;D Mógłby któregoś z nich zabić ( ze wskazaniem an Erica) wtedy zrobiłoby się ciekawiej, a nie że zawsze wszystkich oni rozwalają sami będąc ciągle szczęśliwymi :D Namieszałabym w ten sposób, ale wiem, iż to niemożliwe, ale pomarzyć dobra rzecz ;)
Ale śmierć Erica wywołałaby większe poruszenie w filmie niż Billa. Wtedy do akcji wkroczyłaby Pam szukająca zemsty, parę osób straciłoby ochronę Erica i mogłoby się parę fajnych wątków rozwinąć:) To by była taka puszka Pandory ;)
Z pewnością śmierć Eric była by cosem da Sooke, bo ona go kocha. Ale utrata głównych bohaterów to była by porażka i można by zakończyś serial. Bo przecież wszystko kręci się w koło nich, dla urozmaicenia dodane są wątki poboczne.
Ale główny wątek to przecież Sookie i jej problemy z wamiprami i innymi zmiennokształtnymi.
No nie, bez Erica to nie będzie już to samo. Mogliby go na chwilkę uszkodzić, porwać, potorturować przez kilka odcinków, ale nie zlikwidować, no błagam.
Jak wyżej. :) Do tego Eric jest moja ulubioną postacią, nie wiecznie skrzywiony Bill z denerwującym akcentem czy zgrywająca ostatnio cały czas idiotkę Sookie. Jakby uśmiercili Erica, oznaczałoby to dla mnie koniec serialu.
też nie lubię Billa, za Sookie cóż też nie przepadam zbytnio, Erica z nich lubię najbardziej i to właśnie dlatego bym się go pozbyła, wiem dziwna jestem. :D Ale wpadłam na pomysł mogliby zrobić spin-off z samym tylko Ericiem, w końcu to ponad 1000 lat życia, mogłoby być ciekawie :D
Kolejne info :)
Christopher Meloni dołączył do obsady True Blood .Aktor jest znany przede wszystkim ze swojej roli detektywa Elliota Stablera w serialu „Law & Order: SVU”. Według producenta wykonawczego Alana Ball aktor zagra rolę potężnego i starożytnego wampira, który trzyma losy Billa i Erika w swoich rękach.
ja mam nadzieję, że tara jednak nie powróci, a przynajmniej nie na długo. mam już jej szczerze dosyć.
strasznie. przeokrutnie nie podoba mi się motyw zakochanego bez pamięci w sookie erica. któreś z nich powinno się wreszcie pożegnać ze światem, albo eric mógłby odzyskać rozum - to była moja ulubiona postać, jednak po 4tym sezonie... sookie powinna być z billem, a wątek tej tragicznej opery mydlanej zepchnięty na mocno boczny tor.
bardzo fajnie, że russell wraca. uwielbiam gościa :)
póki co jestem tak zniechęcona do serialu po ostatni sezonie, że dobrze, iż do 5ego tyle czasu. może zdążę się pozbyć zniesmaczenia i nabrać ochoty na nową dawkę 'przygód sookie stockhouse' eh ;)
Spoilerrrrrrr allert:)) jest nadzieja, że pojawi się Quinn.. Będzie rytuał:))
Pojawią się rodzice Debbie
http://www.true-blood.pl/?p=3531
Przypuszczenia co do miłosnych zainteresowań Jessiki
http://www.true-blood.pl/?p=3544
Kolejna aktorka dołączyła do obsady
http://www.true-blood.pl/?p=3553
Tytuł 3 odcinka i nowe postacie
http://www.true-blood.pl/?p=3542