PROMO !
http://www.youtube.com/watch?v=FUdodJfFGM0&feature=related
jedno jest pewne Sookie nie umrze...wtedy serial by się skończył xd To, że wypuije jego krew nie znaczy, że musi do niego wrócić. Tym bardziej, że Alcide jest w to zamieszany a Sookie ciągnie do niego tak samojak on do niej. Jest jeszcze Eric kierowany przez wiedźmę. Zobaczymy
Bardzo bym chciała żeby ten 9 odcinek był już dostępny... Pewno w USA jest :(
A my jak zwykle 100 lat za nimi :D
Ten sezon jest całkiem niczego sobie... Dobrze się ogląda :)
Co to za zaklęcie? co się z nim stanie? co będzie z Jessicą:( Sooki na stówę zaraz wydobrzeje... nie ma ktoś jakiegoś spoilera??
nie wytrzymam do przyszłego tygodnia..
Spoojler
Sookie nie zginie zapewne wypije krew Bila i się uleczy, a Erick zapewne pod wpływem zaklęcia zacznie działać na szkodę wampirów. Co do Jess nie obchodzi mnie co się z nią stanie za bardzo się szarogęsi w tym sezonie.
Właśnie oglądałam Inside the episode z ost odcinka i Alan Ball powiedział ze (SPOILER) nowy Eric jakiego poznaliśmy przez te kilka ostatnich odcinków (dobry, czuły itd.) zniknie, że Eric będzie teraz taki jak nigdy przedtem, że nie będzie przy Sookie kiedy ona będzie go potrzebować. Czyli wygląda na to że Bill wraca do gry:(
Niech wreszcie odzyska swoje wszelakie wspomnienia, z przed utraty pamięci i niech powróci jego stary charakter, nie to co ma w środku lecz to co ukazywał z zewnątrz. Jestem ogromnie ciekaw tego wielkiego powrotu.
Jak na moje oko to zapewne Tara w jakiś sposób uratuje Billa ten pobiegnie z pomocą do Sookie i ona w końcu wypije jego krew i będzie mu wdzięczna. Zaczarowany Eric będzie działał na szkodę wampirów. Niech wreszcie odzyska pamięć i niech będzie z Sookie przynajmniej przez jakiś czas...bo teraz powrót do Billa byłby bezsensem.
gdzieś czytałam, że ona w tym sezonie na 100% nie wróci do Billa. Eric the killing machine.. masakra.
OPIS ODCINKA jak zwykle ;)
“Run”: Convalescing after her latest near-death trauma, Sookie envisions a world where there’s room for both Bill and Eric. Jesus tries to purge the restless spirit out of Lafayette; Marcus enlists Alcide to help him deal with the Sam situation; Bill and Nan Flanagan clash over their respective agendas; Hoyt asks Jason to make a delivery to Jessica. Despite Tara and Holly’s misgivings, Marnie plots her next move against the vampires, during a “Festival of Tolerance” event at Shreveport.
Marnie chce zrobić rozpiernicz. Zdeterminowana jest, nie ma co ;D Tara i Holly chyba nie do końca wiedziały na co się piszą i pewnie pożałują, że do niej dołączyły...
Ja już chcę ten kolejny odcinek, a tu trzeba czekać tydzień ;p
No właśnie się zdziwiłam, bo zwykle dużo więcej pokazują. Przez to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać następnego odcinka. Nie mogę uwierzyć, że zawsze kończą w takich momentach :D
aaa, i już wszystko jasne - pamiętacie, w spoilerach z 4 sezonu były fotki z jakiegoś wielkiego hotelu i to jest pewnie ten festiwal. Eric odzyska pamięć w 10 odcinku, pytanie tylko, czy jak w książce tylko pamięć, do momentu rzucenia zaklęcia, czy całą. W 9 odcinku będzie pewnie pod kontrolą Antoni i ona będzie knuć jak za jego pomocą zrobić zamieszanie. Wszyscy ciągle powtarzają, ze Lafayette jest kluczem, więc może w 9 odcinku okaże się, że on jakoś umie kontrolować duchy, czy coś. Może zmuszą jakoś Antonię do odwrócenia zaklęcia. A co będzie w dwóch ostatnich odcinkach? Może Russela już pokażą, jak się wygrzebuje z betonu:)
Przerwali w takim momencie że w pierwszej chwili pomyślałam sobie że wpadnie Eric i powie ze sookie jest teraz jego a poza tym jego krew jest silniejsza i on da jej jednak krew, ale potem przypomnialam sobie że znowu został zaklęty więc nie wiadomo co z tego wyniknie;
to co powiedziała do erica marnie na końcu odcinka, bodajże po łacinie znaczy mniej więcej "zostaniesz moim sługą" lub "będziesz mi służył", tyle co wywnioskowałam dzięki mojej marnej (ale jakiejś) znajomości łaciny
więc pod wpływem z kolei tego zaklęcia może być rzeczywiście inny niz do tej pory znaliśmy
ogólnie dużo tutaj osób narzekało że ten odcinek był nudny (8) ale wydaje mi się że to tak już jest skonstruowany ten serial jeden odcinek jest "napędzaczem", wprowadzeniem do drugiego, buduje akcję po to żeby w kolejnym odcinku skupić sie na jej nieustannym rozwijaniu, jest 12 odcinków więc wypada właśnie na to co ja mówię, w co drugim odcinku mamy bezpośredni rozwój wątków rozpoczętych w odcinku poprzednim
więc możemy liczyć że odcinek 9 będzie pełen akcji, ale niekoniecznie rozwiązań, najwięcej napięcia dla widzów będą starali się budować w 11
nowe clipy:
http://www.hbo.com/true-blood/index.html#/video/video.html/eNrjcmbOUM-PSXHMS8ypL MlMDkhMT-VLzE1lLtQsy0xJzYeJO+fnlaRWlDDnszGyNUonlpbkF+QkVtqWFJWmqqXlF5XmeqaAOapGL kk5+fkpammZOSWpRahiZZmp5baZeSmpFUBmiq2hkYGRsaUFGyMnIyMA0Dst9g==
http://www.hbo.com/true-blood/index.html#/video/video.html/eNrjcmbOUM-PSXHMS8ypL MlMDkhMT-VLzE1lLtQsy0xJzYeJO+fnlaRWlDDnszGyNUonlpbkF+QkVtqWFJWmqqXlF5XmeqaAOapGL kk5+fkpammZOSWpRahiZZmp5baZeSmpFUBmiq2hkYGRsaUxGyMnIyMA0B0t8Q==
http://www.hbo.com/true-blood/index.html#/video/video.html/eNrjcmbOUM-PSXHMS8ypL MlMDkhMT-VLzE1lLtQsy0xJzYeJO+fnlaRWlDDnszGyNUonlpbkF+QkVtqWFJWmqqXlF5XmeqaAOapGL kk5+fkpammZOSWpRahiZZmp5baZeSmpFUBmiq2hkYGRiYExGyMnIyMAz+Yt6Q==
HAHAHAHA czy ja widziałam Zmierzch w paczce Jessici ?! Cóż za ironia hahahahaha
Hahahahaha czy ja widziałąm Zmierzch w paczce Jessici ?! Hahahaha cóż za ironia! Scena Jessici z Nan też jest śmieszna, nie wiem co ona w ogóle u niej robi ...
aha ale i tak dla mnie Jessica jest fajna postacią w tym całym zamieszaniu z wiedźmą ona żali się u Nan na temat Hoyt'a i Jasona : ) Bardzo fajny pomysł twórców TB. Brakowało mi tego komizmu przez ostatni sezon
o matko. była jedna scena, która tak mnie zirytowała, czułam się jakbym oglądała jakiś kiczowaty filmik... ale reszta cudna. a zakończenie jak zwykle najgorsze! w sensie takim, że ucięli w najważniejszym momencie! już nie mogę się doczekać następnego odcinka!
Odcinek nie jest porażający, ale nie jest najgorszy :D
Wreszcie mogliśmy zobaczyć choć trochę normalnego Erica :D
Sen Sookie mnie po prostu powalił :D
Fajnie rozegrali wątek z Lafayettem, Jesusem i tą kobietą, teraz wiemy jak pomogą oni w walce z Antoniną.
Scena Jess i Nan świetna:) mnie całkowicie rozwaliło jak Hoyt pakuje rzeczy Jess i wrzuca do kartonu "zmierzch" jako jej książke :D
Odcinek jednak nie jest zachwycający, choć miło było zobaczyć w śnie Sookie Erica ubranego nareszcie w jego stylu:P no i końcówka, kolejny tydzień czekania...
gdzie obejrzeć 9 odcinek z napisami? Bo na iitv chyba jakiś bład jest, dwa razy ten sam odcinek wstawiony... :(
Odcinek bardzo dobry według mnie.Podobał mi się sen Sook,akcja z Lafayettem,Andy irytujący jak zawsze,Tommy standardowo musiał namieszać jak to on.Scena Z Jess i Nan-świetna.No i końcówka jak zwykle zaostrza apetyt na więcej.Mam nadzieję,że w kolejnym odcinku Eric definitywnie zakończy swoją przygodę z amnezją.
Odcinek całkiem niezły, mieliśmy znacznie lepsze w tym sezonie.
Scena numer one to sen Sookie - najlepszy jak do tej pory :D Oczywiście Eric przyćmił Billa, w sumie ledwo zwróciłam uwagę na tego drugiego :D Eric wyglądał świetnie, taki mix dawnego Erica i tego z amnezją. To chyba jego najlepsze wydanie :D Sam pomysł posiadania ich obu przez Sookie jest dość kontrowersyjny, lecz moim zdaniem bardzo ciekawy. Bo właściwie... czemu nie? ;>
Sprawa z dzieckiem Arlene zakończyła się (a może i nie?) szybciej niż przypuszczałam. Czyżby akcja z lalką była definitywnie zamknięta? Liczyłam na to, że ten wątek będzie bardziej interesujący. Ta cała gadka Jesusa z opętanym Lafayettem, odpędzanie ducha itp. - wyszło jakoś tak bez polotu.
Szkoda mi Debbie. Ciężko jest mi jej tak po prostu nie lubić w tym sezonie. To jak zachowuje się wobec Sookie nie jest rzecz jasna w porządku, ale jednocześnie rozumiem jej położenie.
Nie czaje do końca po co Tommy polazł do tych wilkołaków jako Sam i zaczął gadać, że jego brat sypiał z Luną. Chciał się sam ukarać czy co? Może nieuważnie oglądałam te sceny?
Jessica i Jason - wow, tak szybko? :D Ciekawe co z tego wyniknie. I ciekawe co się stanie gdy Hoyt się dowie ;p
Nan w tym odcinku przejęła rolę dawnej, sarkastycznej, zimnej Pam. Tyle, że moim zdaniem była nawet lepsza.
Bill - gdyby plan Antoni miał wypalić, naprawdę nie byłoby mi go szkoda. Nie nabiorę się na jego 'dobrą' twarz. Niestety, jego uśmiercenie byłoby zbyt piękne...
Jeszcze tylko 3 odcinki do końca :(