Proponuję taką małą zabawę dla fanów serialu :)
Otóż poniżej znajduje się lista bohaterów. Głosujemy na trzy osoby w taki sposób:
np.
Eric - 3 pkt
Pam - 2 pkt
Lafayette - 1 pkt
W piątki punkty będą sumowane i dwie osoby z najmniejszą ilością punktów (jeśli
będzie kilku bohaterów z tą samą punktacją, to oczywiście będzie więcej niż dwóch)
będą nominowane - przez weekend będziemy głosowali na tego bohatera, który ma
odpaść (łącznie z uzasadnieniem!).
Głosować można RAZ DZIENNIE!
Sądzę, że na początku odpadnie sporo osób, ale później walka zrobi się bardziej zacięta
;]
Lista:
1. Sookie Stackhouse
2. Bill Compton
3. Eric Northman
4. Jason Stackhouse
5. Sam Merlotte
6. Tara Thornton
7. Lafayette Reynolds
8. Jessica Hamby
9. Pam
10. Maryann Forrester
11. Terry Bellefleur
12. Arlene Fowler
13. Hoyt Fortenberry
14. Detektyw Andy Bellefleur
15. Tommy (brat Sama)
16. Adele 'Gran' Stackhouse
17. Sophie-Anne Leclerq
18. Lorena
19. Alcide Herveaux
20. Crystal Norris
21. Debbie Pelt
22. Magister
23. Russell Edgington
24. Talbot
25. Jesus Velasquez
26. Franklin Mott
27. Godric
Zapraszam! :)
Maryann Forrester - 3 pkt (za wniesienie życia do monotonnych dni przeciętnych mieszkańców Bon Temps)
Lorena Krasiki - 2 pkt (za słodką dekadencję ukazaną w retrospekcjach z jej udziałem)
Pamela Swynford De Beaufort - 1 pkt (bo ma takie ładne nazwisko, a większość nie tylko je pomija, ale i skraca maksymalnie jej imię)
WYNIKI Waszego tygodniowego głosowania są następujące:
Eric Northman - 80
Jessica Hamby - 58
Pam Swynford De Beaufort - 47
Godric - 34
Hoyt Fortenberry - 31
Lafayette Reynolds - 22
Russell Edgington - 20
Lorena Krasiki - 18
Sam Merlotte - 18
Maryann Forrester - 16
Terry Bellefleur - 14
Jason Stackhouse - 13
Alcide Herveaux - 12
Franklin Mott - 12
Sophie-Anne Leclerq - 12
Bill Compton - 7
Amy Burley - 6
Tommy (brat Sama) - 4
Magister - 2
Talbot - 2
Detektyw Andy Bellefleur - 1
Adele 'Gran' Stackhouse - 0
Arlene Fowler - 0
Hadley - 0
Tara Thornton - 0
A więc na podium, jak zwykle :), trójka naszych ukochanych wampirów: Eric, Jess i Pam - przypuszczam, że to właśnie pomiędzy tymi postaciami będzie toczyła się walka o miejsca finałowe. Hoyt również zdobywa coraz większą sympatię, bo podskoczył aż na piąte miejsce!
Nie przepadacie jednak zbytnio za czwórką bohaterów, którzy to w tym tygodniu będą nominowani:
> po raz kolejny babcia Sookie - ADELE STACKHOUSE,
> rudowłosa kelnerka - ARLENE FOWLER,
> kuzynka Sookie - HADLEY
> przyjaciółka Sook i ukochana Franklina XD - TARA THORNTON.
No cóż, rodzina i ludzcy przyjaciele Sookie nie zdobywają Waszych serc (przynajmniej ta żeńska część ;]).
Zapraszam do głosowania na osobę, która ma w tym tygodniu odpaść (głosujemy do niedzieli, do godz. 21).
Adele - kiedy była nominowana, zawsze głosowałam na kogoś innego by tylko nie odpadła... jednak zmieniło się to, bo babcia, której nie ma w serialu nic nie zmieni ...
Odpadnie tylko jedna osoba? Według mnie powinny odpaść dwie, bo to głosowanie będzie się ciągnąć w nieskończoność xdd
Arlene- sympatyczna książkowa postać w filmie jest po prostu nie do zniesienia... Lepiej by było bez niej :)
1. Eric - 3 pkt. [ ha ha. a jakżeby inaczej xD ]
2. Pam - 2 pkt. [ jej teksty są zabójcze. od początku zwraca na siebie uwagę ]
3. Jessica - 1 pkt. [ fajna postać. dobrze, że wprowadzili ją do serialu chociaż nie było jej w książkach ]
Tara! Nie mogę patrzeć na nią, nic tylko drama i drżąca broda. Plus rozpaczanie za Jajem, którego nie lubiłam. Plus odrzucenie Franklina. Plus mam wrażenie, że już nic nie wnosi do serialu.
Arlene Fowler - bo jest zaściankową wiejską babą, która nie docenia już dziś uczucia, jakim darzył ją niegdyś Rene.
Tara [w pierwszym sezonie to ją nawet lubiłam - była taką dziewczyną z charakterkiem. Teraz robi takie miny, że szoook..]
ADELE STACKHOUSE- ta postać nic nie wnosiła do serialu.I już nieżyje! więc nie wiem po co ona wogóle startuje w tym konkursie.
To nie jest serial dla moherowych beretów ,więc żadnych babci!A Arlene zostawcie w spokoju ona jeste w ciąży i może mieć swoje odpały!!
TARA THORNTON. Zmienilam zdanie o 180 stopni na jej temat. Jest irytujaca i jak ktos juz wspomnial - nie wnosi nic nowego tylko rozpacza i uzala sie nad soba. (P.S. Jaja tez nie znosilam.)
Adele - i tak już kobity ni ma...( Tak, Eggs był i jest dla mnie również najbardziej irytującą, wkurzającą postacią jaka w ogóle wystąpiła w TB. Normalnie szlag mnie trafiał, jak tylko pojawiał się na ekranie:)
Tara !!!
W pierwszym sezonie ją uwielbiałam, za ten jej charakterek, i ciągłe wytykanie wszystkim rasizmu i seksizmu .
Niestety obecnie szlag mnie trafia jak ją widzę, jak wykręca tymi swoimi gałkami lub trzęsie szczęką... Stała się nudna i monotonna.
1. Eric - bezapelacyjnie! za jego opanowanie w każdej sytuacje (no może nie zawsze ;)), tak w ogóle to w książce świetnie jest wykreowana jego postać i nie śmiałabym go nie lubić w serialu :D - szkoda tylko, że pewnych sytuacji które były w książce nie umieszczona w serialu, ale trudno, trzeba się zadowolić ty co jest.
2. Pam - jest cuuudowna!
3. Franklin - niedługo zabawił na małym ekranie, jednakże jego czarny humor strasznie mi się podobał. I na dodatek ten jego akcent!
Jessica- 3 Punkty, za zajebiste cycki i ogólnie seksowna kobieta :D
Pam - 2 Punkty , bo jest zajebiście seksowna
Franklin podajże- 1 Punkt za pisanie na różowej motorolli V3 słowa ,,motherfucker""
Głupi sie czuje,bo chyba jestem jedynym facetem,który wyraził tutaj swoją opinię.
Eric-3 (on tu rządzi)
Sophie-Anne Leclerq-2( jest urocza)
Jessica-1 (uwielbiam jej płomienny rudy)
Przepraszam Was bardzo, że wyniki są dopiero dzisiaj, ale miałam nieprzewidziany brak dostępu do komputera ;]
Ponieważ zostało sporo osób, za którymi nie przepadacie, więc do końca września będzie odpadało po dwóch bohaterów w każdym tygodniu (po tej selekcji powinna rozgorzeć prawdziwa walka między Waszymi ulubieńcami :) ).
Wyniki nominacji są następujące:
Adele Stackhouse - 11
Arlene Fowler - 8
Tara Thornton - 7
Hadley - 1
A więc żegnamy ADELE i ARLENE!
W tym tygodniu głosujemy na:
Alcide Herveaux
Amy Burley
Bill Compton
Detektyw Andy Bellefleur
Eric Northman
Franklin Mott
Godric
Hadley
Hoyt Fortenberry
Jason Stackhouse
Jessica Hamby
Lafayette Reynolds
Lorena Krasiki
Magister
Maryann Forrester
Pam Swynford De Beaufort
Russell Edgington
Sam Merlotte
Sophie-Anne Leclerq
Talbot
Tara Thornton
Terry Bellefleur
Tommy (brat Sama)
Russell 3pkt
Terry 2 pkt
Eric 1 pkt
I tak na marginesie, piszę pracę licencjacką i pilnie potrzebuję do niej danych, jesli byłby ktoś na tyle uprzejmy poświęcić chwilę i wypełnic te dwie ankiety, byłabym bardzo wdzięczna :-)
http://moje-ankiety.pl/respond-1509.html
http://old.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/12868/
3 pkt - Eric jesteś kochanym głupolkiem, ale jak ci to nie wyjdzie, coś wykombinował w najnowszym odcinku, to przysięgam, nakopię ci do dupy
2 pkt - Russell boski gość
1 pkt - Terry, uwielbiam go
3pkt dla Erica ( bez niego True blood nie byłby tak dobry0
2pkt Alcide (mógłby wpadnąc do Fangtasii i pomóc Sookie)
1pkt Sophie-Anne Leclerq (ciekawe co się z nią teraz dzieje?)
3 pkt - Eric Northman ( czekam na romans z Sookie)
2 pkt - Alcide Herveaux (mógłby wpadnąc do Fangtasii i pomóc Sookie)
1 pkt - Sophie-Anne Leclerq ( co się z nią teraz dzieje?)
3 pkt Eric - standardowo;) nie mogłoby być inaczej;) ;*
2 pkt Pam - jest niesamowita;D
1 pkt Terry - ;)
3 pkt Eric - standardowo;D nie mogłoby być inaczej ;D ;*
2 pkt Pam - jest niesamowita;)
1 pkt Terry - ;)
3 pkt - Maryann Forrester (za skromność, bo choć żaden wampir jej nie straszny, nie szuka rozgłosu czy władzy)
2 pkt - Lorena Krasiki (za to, iż odnajduje przyjemność tam, gdzie zwykły człowiek znalazł by tylko ból i śmierć)
1 pkt - Amy Burley (bo była jak dotychczas najciekawszą z 'dziewczyn' Jasona)
Hoyt Fortenberry 3pkt (Facet sklonny do poswiecen)
Alcide Herveaux 2pkt (Bezinteresowny)
Pam Swynford 1pkt De Beaufort (Oddana swemu stworcy)