Witajcie. Niedawno widziałam scenę, jak jeden z wampirów leży na leżaku, czyta książkę, a potem wychodzi słońce i wampir ginie. Nie oglądam serialu i byłabym wdzięczna, jakby ktoś mi powiedział o co chodziło w tej scenie. Dziękuję :)
szczerze mówiąc to mam nadzieje, że on jednak nie zginął... bez niego TB już nie będzie takie samo...
Po co ci to wiedzieć jak to jest 6 sezon serialu, a scena wyrwana z kontekstu nie ma sensu? Chodzi o to, że na pewno nie umarł bo ma pojawiać się w kolejnym sezonie. A wampir to Eric Northman- wiking:D
Zawsze może się pojawić jako duch, co nie zmienia faktu, że zginął, a może nie zginął. W obsadzie jest. Godrick też pojawiał się jako duch po tym jak spalił się na słońcu. Więc tak nie wiadomo do końca co się z nim stało. Trzeba czekać do czerwca.
Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze 1 pytanie - to, że leżał na leżaku mnie mnie dziwi, ale dlaczego na śniegu? ;)
A nie lepiej obejrzeć cały odcinek (już nie mówię o serii bądź całym serialu),
a Ty skupiasz się na tym DLACZEGO pewien wampir leżał na leżaku usadowionym na śniegu...
- BO TAKI BYŁ ZAMYSŁ SCENARZYSTY I TWÓRCÓW SERIALU ;)
Eric jest wikingiem, tzn był jako człowiek, więc jako człowiek północy wrócił w swoje strony. Tak sądzę ;)
Uciął sobie wakacje, a wtedy akurat dosięgła go wampirza natura (mówiąc bardziej szczegółowo: opuściły go boskie moce Lilith, przekazane mu przez Billa; dzięki którym mógł chodzić w świetle dnia). Musiałabyś po prostu obejrzeć za dużo tłumaczenia ;)
nie moce Lilith go opuściły bo Lilith nigdy nie chodziła w świetle dnia, wraz ze śmiercią Warlowa zniknęły wróżkowe cząsteczki jego krwi (Takahashi pokazywał je w trakcie badań wróżkowej krwi, kryształki które ginęły poza organizmem wróżki) którą wypił Eric a które pozwalały wampirom cieszyć się światłem dnia (co było przewagą Warlowa nad Lilith i uwieczniło go w wampirzej biblii jako jej zabójcę).
Mnie interesuje co Eric czytał, wydaje mi się że Kierkegaard, ktoś widział lepiej ?
Hjalmar Söderberg, "Den allvarsamma leken"
A po polsku "Niebłahe igraszki". Z opisu wynika, że to romans:) Kto by pomyślał, że Eric ma takie miękkie serduszko. To jest po prostu reklama szwedzkiej literatury, jakby ta jeszcze jakiejkolwiek reklamy potrzebowała:)
To ta książka!Chyba się za nią wezmę,całkiem ciekawa :) Pachnie mi ona Tołstojem ;)
A swoją drogą,ciekawe co zmotywowało Eric'a do sięgnięcia po tego typu literaturę? ;pp
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/101369/nieblahe-igraszki
Mam już dodane do przeczytania:) Mnie ciekawi jaka książka leżała na łóżku Erica w piwniczce u Sookie;)
Ciężko żeby sięgał po coś np. Stiega Larssona, to już wszyscy znają. Reklamują mniej znanych autorów szwedzkich:) Mógł też czytać Dzieci z Bullerbyn:)
Ja również przeczytam!Uwielbiam książki i filmy psychologiczne,więc to dla mnie gratka ;)
Weź nawet mi nie mów o "Dzieciach z Bullerbyn",większych smętów to chyba nie ma już na tym świecie -,- ;DD
"Muminki" są japońskie,a nie szwedzkiem ;dd Strazna ta bajka jest,psychodeliczna jakaś ;dd Najgorsz jest ta cała Mi,poza tym te "Muminki" jakieś bezpłciowe są,niewiadomo co je chłop,a co baba.W dodatku na golasa latają.
Wyślij mi linka z tym Alexandrem-muminkiem bo mnie to zaciekawiło.Aż sobie wyobraziłam gołego wampira Eric'a z głową muminka ;D
Muminki są napisane przez Finkę, która pisała po szwedzku- Tove Jansson:) A napisałam, że Alexander ma muminkową przeszłość, bo podkładał w jednej bajce głos Muminkowi:) Niestety nie mam filmiku:D I wypraszam sobie, uwielbiam Muminki:D
O tego pierwszego to nie wiedziałam ;pp Muszę prędko znaleźć tą część w której on podkładał głos.Szkoda tylko,że cały czas będę miała problem z niemyśleniem,że to wampir Eric.Poważnie,jakiegokolwiek filmu z Alexandrem bym nie obejrzała,zawsze widzę tylko wampira Eric'a ;DD