Ile jest już napisanych tomów czystej krwi i czy będą jeszcze dopisywane?
Są trzy części. A po za tym książka nie nosi tytułu "Czysta krew" tylko serial. Pierwsza część to "Martwy aż do zmroku", druga "U martwych w Dalas", a trzecia to "Club dead" ("Klub umarłych" jak mniemam). Nie mam pojęcia czy autorka planuje pisać dalej.
Jest jeszcze czwarta część książki "Dead to the world" ("Martwy dla świata") i nieoficjalne tłumaczenie 6 pierwszych rozdziałów części piątej "Dead as a dornail" ("Martwy jak trup")
W Polsce zostały wydane dwie części:,,Martwy aż do zmroku'' i ,,U Martwych w Dallas'',a od 24 lutego będzie można kupić 3 część ,,Klub Martwych''.Natomiast za granicą wydano już 9 części,w maju ukaże się kolejna.
a co waszym zdaniem jest lepsze książka czy film. Ja zaczęłam oglądać film i mnie wciągnąć nie chce kupować książek bo tylko wydam kasę przeczytam i będzie leżeć na półce
Możesz ściągnąć książki z chomikuj.pl, znalazłam tam cztery przetłumaczone na polski. Serial jest świetny, ale książki tez są niezłe. Radziłabym i obejrzeć i przeczytać ;-)
Ja też radzę przeczytać i obejrzeć, bo serial bardzo różni się od książki. Trudno orzec...;p ale moim zdaniem serial jest świetnie nakręcony ^^
Jest 9 ksiazek...w maju wychodzi 10 czesc.
1.Dead Until Dark
2.Living Dead in Dallas
3.Club Dead
4.Dead to the World
5.Dead as a Doornail
6.Definitely Dead
7.All Together Dead
8.From Dead to Worse
9.Dead and Gone
10.Dead in the Family
Polecam lekture!
10. część wychodzi 4. maja.
na razie są chyba 4 tomu przetłumaczone na polski, reszta to tłumaczneie nieoficjalne. juz dostępny 7. tom! http://chomikuj.pl/patrycja2468/e-booki/Charlaine+Harris/seria+Sookie+Stackhouse /07+All+Together+Dead