PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74704
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Witam wszystkich, których tak jak mnie urzekł serial ;-)

Mam pytanie co do sagi napisanej przez Harris Charlaine.
Czy ktoś wie może w której części Eric odzyskuje pamięć?

użytkownik usunięty
annaameliaa

A w ktorej czesci stracil pamiec? Niestety nie czytalem ale jestem ciekaw w ktorym sezonie to bedzie?

Eric stracił pamięć w 4 części,ale niestety nie wiem jeszcze, w której ją odzyskuje ;) Co do sezonów serialu, trudno to określić, bo Allan Ball trochę wszystko miesza, niekoniecznie chronologicznie.

elagoth

Skończyłam tom 4 i już wiem, że Eric odzyskał pamięć mniej więcej na końcu książki. Obecnie utkwiłam w martwym punkcie-tom 5 rozdział 7, bo na razie nie ma dalszego tłumaczenia..

annaameliaa

A , to przeczytałaś\eś na internecie czy w prawdziwej książce?

myrtek98

Zgadza się, Eric odzyskuje pamięć z końcem 4 tomu, ale żeby było ciekawiej, nie pamięta tego, co się z nim działo, gdy czar działał. Nie pamięta, co robił w domu Sookie ;) Ciekawa jestem, kiedy przypomni sobie i to ;) I tez utkwiłam na 7 rozdziale 5 tomu ;)

elagoth

to takie frustrujące, że nie znam na tyle angielskiego aby WSZYSTKO zrozumieć. na forum trueblood.eev.pl tłumaczą te książki i z tego co się zapytałam już niedługo będzie rozdział 8!!! tłumaczenia są naprawdę profesjonalne.

myrtek98, ściągnij sobie z chomikuj.pl bo po polsku zostały wydane bodajże tylko 3 części a w internecie znajdziesz 5 tomów

gdzieś się doczytałam, ze Eric odzyska pamięć dopiero w 8 tomie ;//

annaameliaa

Czekam na 8 rozdział, dzięki za info, że już jest "w drodze" :)Szkoda, ze trzeba czekać do 8 tomu, bo bardzo jestem ciekawa, jak sie Eric ustosunkuje do wydarzeń u Sookie ;) Pozdrawiam wszystkich!!!

elagoth

Nie ma sprawy ;-) Ja również, a do 8 tomu jeszcze daleko...

annaameliaa

moglibyście mi podać stronę albo linka do chomika z którego ściągnęliście 5
tom ,bo ja czytałam tylko 4 ;D ( i tak a' propos to tam eric odzyskuję
pamięć) xD

ocenił(a) serial na 8
elagoth

Zgadza się, Eric odzyska pamięć o wydarzeniach z 4 tomu w 8 tomie sagi. Wiem bo czytałam. A co do tego, jak ustosunkuje się do wydarzeń... Na początku wogóle, bo Sookie będzie zmęczona i każe mu sobie iść:P

Zaciekawionym mogę zdradzić, że w końcu i tak będą ze sobą a mdły Bill będzie tylko robił maślane oczy i cierpiał w milczeniu:P

Roane

Ojej, mam tylko nadzieję, ze w serialu nic się nie zmieni i Bill pójdzie w końcu w odstawkę. Do Billa nic nie mam, ale...Eric...to zawsze ERIC! ;P

annaameliaa

hej! próbowałam już dwa razy zarejestrować się na tym forum, aby móc korzystać z ich dalszych tłumaczeń, czyli od 7 rozdziału 5 tomu. Ale do tej pory nie dostałam aktywującego maila. Nie wiem co jest nie tak, konto mailowe mam na wp, gdyż z o2 nie respektują. Po całej rejestracji jest komunikat żeby czekać na mail aktywujący a tu nic.

ocenił(a) serial na 10

na końcu 5 tomu Sookie powie Ericowi co się działo kiedy u niej mieszkał :) właśnie zaczynam 6 tom i straszanie jestem ciekawa jak się rozwinie sytuacja między nimi. Swoją drogą ciekawe co wymyślą w serialu bo zakończenie 2 sezonu trochę koliduje z treścią 3 książki :(

anita_michalak

skąd masz?! możesz mi wysłać na mejla ? będę bardzo bardzo wdzięczna :)
Almettex33@gmail.com

użytkownik usunięty
almettex33

Wysłać Ci tom szósty czy piąty?

ocenił(a) serial na 7
annaameliaa

Przeczytalam wszystkie czesci-polecam!
Z niecierpliwoscia czekam na ostatnia czesc, ktora ukaze sie w maju...oraz oczywiscie na 3 sezon:)

ocenił(a) serial na 8
MOYRAZ

Jestem póki co na 4 części ale chyba nie zabiorę się za następną póki nie będzie przetłumaczona cała książka ;p