Czysta krew: Sezon 2 Czysta krew sezon 2, odcinek 7
odcinek Czysta krew (2008-2014)

Czysta krew | Release Me

53m
8,8 2,5 tys. ocen
8,8 10 1 2521
Czysta krew
powrót do forum s2e7

S02E07

użytkownik usunięty

Oj działo się w tym odcinku. IMO najlepszy odcinek sezonu jeśli nie całej serii. Świetne teksty (Claws? Ehe... And the whole town had these big, black saucer eyes like zombies... :D) , całkiem sporo akcji, a na końcu miły akcent, czyli postrzelenie Jasona (chociaż nie sądzę żeby zginął). Do tego załatwienie najbardziej wkurzającej kelnerki, wyjaśnienie kto jest zdrajcą, pomagający telepata, Godrick...

ocenił(a) serial na 7

Kolejny raz Andy Bellefleur został uznany za wiejskiego głupka <szkoda go>, połowa miasta ma amnezję i nie pamięta co się z nimi działo poprzedniej nocy, no i Eric skutecznie zajął czymś Billa. Poza tym rozbawiła mnie gra "Jesus Christ Vampire Exterminator"... i coraz bardziej podoba mi się to, co dzieje się miedzy Jessicą i Hoytem :)

ocenił(a) serial na 7
bLANKA13

Akcja nabrala tempa. :D Eric ruszajacy na ratunek Sookie, Godric caly i (nie)zywy w piwnicy. Boski odcinek. Szkoda, ze nie trwal dwie godziny, juz nie moge sie doczekac nastepnego. Ciekawe o co chodzi z Godriciem, i co on robil w tej piwnicy?
Jak zwykle brakuje tylko Pam, mogloby byc jej wiecej.

ocenił(a) serial na 9
DearDarknessX

mnie się wydaje, że on raczej ruszył na pomoc Godricowi niż Sookie, hmmmm

ocenił(a) serial na 10

Jak dla mnie póki co najlepszy odcinek tego sezonu, a Eric pędzący na pomoc Sookie. Mmh. Ciekawe czy kiedyś będzie coś między nimi? Poczekamy, zobaczymy

natalijka127

zdecydowanie najlepszy odcinek:)

najbardziej ciekawe to skad ten Godrick sie wział, dlaczego się ukrywal, nie dawal znaku życia (o ile tak mozna powiedziec:D) i dlaczego akurat przejął sie Sookie... ;>
ajjj...powinni dac 2 odcinki pod rząd:>

ocenił(a) serial na 7
CoeurDor

Ja przeczytałam książkę, więc się domyślam dlaczego, ale... scenarzyści mogą mnie zaskoczyć :)

ocenił(a) serial na 7
bLANKA13

Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? (czyzbym sie powtarzala? ) ;D

Umiesc wielki napisz z ostrzezeniem, ze moze byc spoiler i napisz prosze, bo nie zasne. ;D

DearDarknessX

"Eric pędzący na pomoc Sookie" - WTF? Jak już coś to on pędził uratować Godrica...

ocenił(a) serial na 10

Odcinek bez szału, szczerze mówiąc najgorszy jak dotej pory !

Godric jeszcze wieksza cipa niz z dlugimi wlosami i coś mi się wydaje ze chlopczyk przystąpił do Fellowship

Sam był biedny taki jest nieznaczacy, wszyscy go w bambuko robia, i te jego „what the f*ck”

Eric blagam nie zmieniaj się w pipe! Eric nie płacze! LOL ludzie co z niego robią! Gdzie ten zimnokrwisty nordycki BOG?! :D

w ogóle 2szystkich facetów sponiewierali w tym odcinku: Jason, Andy pan Trener

i z pytań:
Tara i „Jajo” fajny film oglądali w TV, czy wie ktoś jaki ma tytuł???

Czy wam też Daphne w wodzie przypominała J.LO?

Ej Andy nie uległ czarowi MarryAnn czy on cos ukrywa?!

ocenił(a) serial na 7
Wypasiona_Foczka

Andy'ego chyba uratowal alkohol, magiczny 40 % trunek kazdego uchroni przed bogami, czarownicami i innymi magicznymi krasnalami. ;D
Ten serial jest bardzo niepedagogiczny, mozna by rzec, ze tylko popijajacy facet zachowal trzezwosc umyslu. lOl. ;D

ocenił(a) serial na 10
DearDarknessX

to alkohol chroni a marihuana nie?

ocenił(a) serial na 8
Wypasiona_Foczka

To jakaś maryanowa marihuana, więc pewnie raczej działa w drugą stronę ;)

Czemu Jason wiąże się z samymi psychopatkami?

ocenił(a) serial na 5
Wypasiona_Foczka

Andy to ten policjant? Jesli tak to wydaje mi sie,ze dlatego, bo kiedy dotarl na miejsce juz wszyscy zebrani byli pod wpływem Maryann , a ona w tym momencie przygotowywala sie do zabicia Sama. a ten czar dziala wtedy,gdy tanczy w ten dziwny sposob wymachujac łapami, uwalniajac jakas energie.

rzeczywiscie Eric placzacy- to troche dziwne było. i czy to tworczyni Billa porwala Barry'ego?

Postac Eggsa podoba mi sie, ale obawiam sie , ze Maryann chce go tylko wykorzystac do mordowania innych i biedak w koncu trafi do pierdla albo Maryann go wykonczy. Ciekawe czy Tare tez bedzie zmuszac do morderstw;]

Strasznie irytuje mnie postac Sarah i twroczyni Billa, wiec mam nadzieje, ze w najblizszym czasie obie zostana wykonczone.

Odcinek jeden z lepszych, chyba pierwszy, kiedy nie przewijalam do przodu bezsensownych rozmow majacych zapelnic czas, aby całosc trwala 53minuty. Nadal jednak obstaje przy tym, ze odcinki powinny byc skrocone o pare minut- tak do 45. Chcialabym zeby scenarzysci wymyslili jakies ciekawe watki z Jessica, Hoyt'em i LaFayettem- oni i Jason to zdecydowanie moi ulubiency.

ocenił(a) serial na 7
nika87

Coś mi się zdaje, że Lorena bardzo chce śmierci Sookie i dlatego dorwała Barrego, żeby go uciszyć...

ocenił(a) serial na 7
nika87

Moze Andy tez posiada jakas super moc i jak juz kiedys wytrzezwieje, to dowiemy sie, ze podczas pelni swieci na zielono i jest spokrewniony z czlowiekiem-wazka. ;D I to on pokona zla kobiete z rogami i brzydkimi paluchami, czyli Maryann. ;D Obleje ja absyntem i babsko splonie. ;D

Przynajmniej ta nowa kelnerka swinio-sarna zostala usunieta, zasluzyla sobie, od poczatku nie podobala mi sie ta postac. ;D Jeszcze niech tylko wykoncza Maryann i Eggs'a i bedzie prawie idealnie. Jason pewnie zostanie do konca, ale nie mozna miec wszystkiego. ;D

ocenił(a) serial na 8
nika87

wydaje mi się że oglądałam inna wersję 7 odcinka.
po pierwsze: w którym momencie Eric płakał? bo jakoś tych czerwonych łez to nie zauważyłam
po drugie: nie wydaje mi się żeby to był Godryk, ponieważ kiedy była retrospekcja Erica przed przemianą, to był on malutkim chłopczykiem z czarnymi włosami i ciemniejszą karnacją trochę ala mexikana. a tu był wysokim postawnym blondynem z mułami. jedynie co bylo podobne to jego tatuaż na ręce.

ocenił(a) serial na 10

czy ta blondyna zona pastora nie strzela do Jasona z pistoletu do paintballa ?

ocenił(a) serial na 5
Wypasiona_Foczka

to chyba by nie padl od tego;] mysle, ze to byl jakas bron ze srodkiem usypiajacym (stowarzyszenia chrzescijanskie oczywiscie w kazdej swojej bazie takowe posiadaja, na wypadek jakby jakis dziki bizon ich zaatakowal:]). skonczy sie tak, ze w nastepnym odcinku Jason bedzie gdzies uwieziony, a Sookie z Ericiem beda go ratowac

ocenił(a) serial na 10
nika87

a moze dostal drewniana kula?? przeciez mieli takie na wampiry, od takiej drewnianej kuli z bliskiej odleglosci mozna sie niezle zatoczyc

ocenił(a) serial na 7

Najlepszy jak do tej pory odcinek. No i doczekałam się pojawienia Godricka. Mniam....

ocenił(a) serial na 7
DirtyMefisto

Eric i Isabel stojący pod FoS i nabijający się z ich ochrony,boskie
Eric który nie potrafi dobrze kłamać,nawet Isabel mu nie wierzy;)

ocenił(a) serial na 10
anjagu

a ty co juz na naszym watku sie nie udzielasz? :(

ocenił(a) serial na 7
Wypasiona_Foczka

że niby ja?

ocenił(a) serial na 9

mam nadzieje, że w końcu Tara zorientuje się, o co chodzi z tą Marryann, bo wkurza mnie jej postać, no i w końcu można było zobaczyć znowu Godricka :D muszę przyznać, że jest całkiem, całkiem ...

już nie mogę doczekać się kolejnego odcinka!!!widziałam zapowiedz 8 odc, zapowiada się ciekawie

ocenił(a) serial na 7
biaanka

Tara jakaś ciężko kapująca,tak ją ta Maryann wkręca(przyszła z zakrwawionymi nogami,zabitym króliczkiem,po nocy spędzonej w lesie i gada od rzeczy,a ona stwierdza że jest dziwna)
Swoja drogą ciekawam jak to będzie że Eric wyląduje na ołtarzu spięty łańcuchami,czyżby zgłosił się jako ochotnik zamiast Godrica?
Mogliby nadawać dwa odc pod rząd,bo tak to trzymają w napięciu przez caaały tydzień:(

ocenił(a) serial na 10
anjagu

ogladałas moze zwiastun?! jak nie to zobacz :) duzo wyjasnia hehe

ocenił(a) serial na 5
biaanka

jakby dawali dwa to chcialabys trzy, bo napiecie byloby jeszcze wieksze;] moze od razu caly sezon puscic jednego dnia i po sprawie

ocenił(a) serial na 6

http://www.youtube.com/watch?v=hb4YwlR67OM zapowiedz 8 odcinka.

buubu

"czy ta blondyna zona pastora nie strzela do Jasona z pistoletu do paintballa ? "

dokładnie, w tym zwiastunie 2 sezonu widać, że dostał czerwoną kulką farby:)
jeżeli już ktoś o tym powiedział to przepraszam, że sie powtarzam:)

mordoklejkaa

o, w tym http://www.youtube.com/watch?v=hlGrklJRH80

ocenił(a) serial na 7
buubu

ooooo,to jazda na całego. Eric za Godrica,pomysł nie za bardzo mi się podoba,ale nadciąga Stan z odsieczą:)
i abstrahując od tego promo,w jednym zwiastunie było że pastorowa gadała z Jasonem tym jak go postrzeliła,więc pewnie to bym pistolet do painballa

anjagu

SUBIEKTYWNE ODCZUCIA PO SEANSIE, MOŻLIWE SPOJLERY

IMO odcinek cieńki jak makaron z Biedronki. Akcja skupiająca się na przetrzymywaniu Billa wbrew jego woli i retrospekcji z tym związanych, niczym z Mody na sukces. Nic się praktycznie nie posunęło do przodu. A liczyłam na wiele. Ponadto znając już wersję książkową, miałam nadzieję na zaskakujące zmiany w scenariuszu. Trudno.
Postać Godrica w uwspółcześnionej wersji mnie zawiodła, ba, wygląda gorzej niż z dizajnem wytatuowanej Małej Chmury.
Coraz bardziej lubię Andy'ego, fajnie by było by rzeczywiście miał jakieś nadprzyrodzone moce i był np. potomkiem potwora z bagien skrzyżowanego z agresywnym aligatorem.
Płaczący Eric... Mhm... Mieszane uczucia. Na razie mimo, że jest słabym kłamcą, wygląda na to, że na Godricu zależy mu bardziej, niż na Dodzie.
Aczkolwiek skórka można można. Zwłaszcza na bokserkę.
Bill jak zwykle został zrobiony w człona. Szkoda mi go, jest wbrew wszystkiemu miłym facetem. Zastanawiam się dlaczego nie zwiewa stamtąd.
Dobrze, że uśmiercili Bridget, bo dłużej bym jej nie zniosła, niech wraca do Mody. Tam jest szansa, że mimo jej śmierci może powrócić. w True Blood na szczęście nie.
I Sookie- błagam! Zmień kieckę!

A teraz kilka rzeczy, których nauczyłam się dzięki temu odcinkowi, choć był słaby.

1. Eric nie lubi, gdy się na niego 'tak patrzy'.
2. Za pozamałżeński seks z Jasonem, tylko on pójdzie do piekła.
3. Śmiertelne kobiety i wampiry płci żeńskiej płaczą, gdy są szczęśliwe, pozostałą reszta płacze tylko, gdy więżą mu stwórcę.
4. Wracając do seksu. Seks w kościele zbliża do Boga. A co z tym związane, niestety tylko Bóg wybacza zdradę. Mąż już nie.
5. Wampiry nie są puszczalskie. one jedynie chcą z kimś być.
6. 28letni prawiczek nie jest biseksualnym gejem.
7. Kolesie prowadzący bar nie znają się na mitologii. Żadnej.
8. W odróżnieniu od wampirów, które czytają ją wieczorami w fotelu.
9. Rodzeństwo zawsze stanie w swojej obronie. To naprawdę jest miłe.
10. Nie ma bardziej nic męskiego od Murzyna z zalotką.
11. Faceci po dokonanym na nich gwałcie są jeszcze dziwniejsi, niż zwykle.
12. Gdy spotkasz zombie, każ mu spadać.

Jeffrey_Goines

errata

[1] Nie chodziło o Billa, a Sama of course.
[2] Kobiety śmiertelne i wampirzyce płaczą, gdy są nieszczęśliwe.

Pośpiech, I'm sorry.

ocenił(a) serial na 7
Jeffrey_Goines

Nie wątpliwe,prawidłowe wnioski

anjagu

Hehe, cieszę się, że się zgadzamy. Abstrahując od tematu związanego z odcinkiem, nie uważasz, że ostatnio media rzuciły się na Alexa, co oczywiście było nieuniknione. Coraz więcej go na serwisach plotkarskich (Perez ostatnio szaleje). To miłe z jednej strony, ale to co mnie martwi, to to, że tak niewinnie się zaczyna. Bazując na historii Pattinsona boję się, że zmarnują start Alexowi. Po jakimś czasie okaże się jeszcze, że śmierdzi, pomiata współpracownikami, a nawet jest utajonym transwestytą.

ocenił(a) serial na 9
Jeffrey_Goines

jest przystojny, dobry aktor, panuje moda na wampiry, więc to było nieuniknione :P

ocenił(a) serial na 8

hmmm, a mnie zastanawia motyw poświęcenia się Erica. Przecież ramię w ramię z Godrykiem wywrócili by całe to bractwo do góry nogami, ino fundamenty by się być może ostały... :-D Coś cipowte te wampiry się zrobiły w tym sezonie... ;-D

ocenił(a) serial na 7
dzarno

Dokładnie,Eric z Godriciem powinni FoTN rozwalić w perzyny,a nie się tak cackać,zwłaszcza że stan a la cowboy pomaga

Odcinek fajny :) Moja ulubiona postać Lafayette wraca wreszcie do interesu :D Już zaczeło mnie męczyć to jego załamanie od czasu spotkania z Erickiem w zajebistym dresie i farbą na łbie. W ruch poszła zalotka i te jego chamskie teksty do Tary i reszty. Z kolei coraz bardziej podoba mi się postać Erica. Świetna była ta scena przed siedzibą Fellowship - You Got to Be Kidding Me! :D Yeah. Bill jak zwykle przynudza, Jessica zaczyna w końcu korzystać z życia. Ale wszystko i tak rozwala Andy i te jego : PIG ! I know that Pig ! Opowieści o Zombie itd :D
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
Ahsoka

a mnie szkoda Andyego,zrobili z niego głupka.
a jess jest świetna,w pierwszym sezonie była irytująca,teraz wyrasta na jedną z moich ulubionych postaci:)

Ahsoka

mi się najbardziej podobało ostatnie 10 s. ;P
i ciekawi mnie dlaczego Goldrick wcześniej się nie pokazał... a tak nawiasem to on chyba jest troche za bardzo napakowany niż był wcześniej... praktycznie, to ja go poznałam po tatuażach ;P
zdziwiło mnie, że dopiero teraz wszyscy nagle zaczeli zauważac, że im sięurwał film ;P
ze zwiastuna wynika, że wiekszośc odcinka będzie w kościele ;P i będzie chyba przełomowy ;P przynajmniej mi się tak wydaje... a i jestem ciekawa co będzie jak sookie wruci do domu ;p
sorry za pomyłki jak coś ;P

ocenił(a) serial na 6

Odcinek bardzo dobry. Wkurza mnie Maryann, Tara i Eggs. Szkoda mi Sama, biedak zaufał jej a ta się okzała wredną pipa. ;) Bill i jego stwórczyni...Fajnie. Podobałymi się retrospekcje. Wątek Jessici i Hoyta świetny. Strasznie ją lubie. Erric pędzący na ratunek...mrau. ;] No i Godrick. Miodzio! Z niecierpliwością czekam na następny odc

ocenił(a) serial na 10

Jansnon nie zostaje zabity , ani ranny . Zona pastronba strzela z pinballa i tylko jest czerowna plama na koszulce. Widzialam na promo na youtube

ocenił(a) serial na 9

Dobry odcinek...Hugo ty zdrajco;/Eggs zabił Dafhne oczywiście pod wpływem czarów Maryann ale i tak może mieć przez to kłopoty.Przeczytałam w waszych postach ,że Jason nie zginie...Co prawda mało kto go lubi jak z resztą tez ni ale brakowało by mi go gdyby umarł;/...No i na koniec Godrick wejście smoka;P...czekam jak będzie się rozkręcał jego wątek^^