PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=673541}

Długa noc

The Night Of
2016
7,7 28 tys. ocen
7,7 10 1 28114
7,6 28 krytyków
Długa noc
powrót do forum serialu Długa noc

Mam ogromną prośbę - czy możecie napisać czy w ostatnim odcinku I serii dowiemy się czy główny bohater rzeczywiście zabił czy nie? Tylko nie piszcie, czy zabił tylko sama informacja czy zostanie wyjaśnione czy mamy czekać na kolejny sezon. Pls bez zbędnych spojlerów :) dziękuję za pomoc
Ogólnie serial bardzo dobry, choć nieco irytuje mnie ten dychotomiczny niemal podział na świat w więzieniu i poza nim. Tak jakby dwie oddzielne, tylko formalnie połączone historie. Drażni mnie też prawnik, wiem, że taka rola, taki zamysł, ale jak dla mnie psuje powagę tego serialu - niektóre sceny w więzieniu (areszcie??) mega mocne jak dla mnie.

ocenił(a) serial na 8
babariba

Ale skąd my to mamy wiedzieć?

ocenił(a) serial na 8
babariba

nie zostało wyjaśnione

ocenił(a) serial na 9
babariba

I niestety nic się nie dowiedzieliśmy

ocenił(a) serial na 9
babariba

W ostatnim odcinku zostało wyjaśnione kto zabił i jeśli będzie 2 sezon to skupi się na zpełnie innej historii. Skoro 3 osoby przede mną napisały co innego to może nie wszystkich przekonało to w jaki sposób zostało pokazane rozwiązanie, ale nic więcej nie można napisać bez spojlerów.

anmara

Z tego co podawali w jednym newsie na początku sierpnia to sukces serialu skłonił twórców do
pracowania nad scenariuszem do drugiego sezonu mimo, że pierwszy sezon miał być zamknięta historią.
Jest więc możliwe, że będzie kontynuowana ta sama historia.
Moim zdaniem to dobrze, bo bardzo lubię te dłuższe seriale HBO:
Oz -56 odc, Sopranos - 86 odc, Sześć stóp pod ziemią - 63 odc, Prawo ulicy - 60 odc,
Carnivale - 24 odc, Deadwood - 36 odc, Rzym - 22 odc, Zakazane imperium - 56 odc, Gra o tron - 73 odc.

Gorsza koncepcja HBO to historia kończona w jednym sezonie np:
Kompania braci - 10 odc, Detektyw 8 odc.
W przypadku Detektywa mamy 2 sezony po 8 odc, ale każda o czym innym.

Świetnie się zapowiada nowy ich serial Westworld, który ma scenariusz na 5 sezonów po 10 odc.
Serial będzie wyświetlany 2016-2020.