PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016659}

Daredevil: Odrodzenie

Daredevil: Born Again
2025 -
7,5 5,6 tys. ocen
7,5 10 1 5641
7,0 6 krytyków
Daredevil: Odrodzenie
powrót do forum serialu Daredevil: Odrodzenie

Git

ocenił(a) serial na 7

Jest dobrze ale ochów i achów nad tymi pierwszymi odcinkami kompletnie nie rozumiem

RAYEX_fw

Ja rozumiem, po tych ostatnich latach gdzie disney serwował prawie samo gówno, to, że nie zawalili Daredevila jest cudem. Chociaż było blisko, bo już mieli nakręcone odcinki w stylu She hulk, ale wszystko poszło do kosza, a ekipa na bruk i zatrudnili typa od Punishera netflixowego.

ocenił(a) serial na 7
CottonCrush

o kurde, w stylu she hulk miało byćxD?

RAYEX_fw

Tak, mieli nakręcone już kilka odcinków. Wszystko poszło do kosza, wywalili reżyserów, scenarzystów i zaczeli od nowa.

CottonCrush

Co to znaczy w stylu she hulk? tak kolorowo, cukierkowo itd?

ocenił(a) serial na 8
jareeecki

Początkowo serial miał kompletnie różnić się od wersji Netflixowej - prawdopodobnie miał być podobny do tego, co wcześniej tworzył Disney, w stylu She-Hulk. Nakręcono nawet sześć odcinków, ale po ich przejrzeniu studio stwierdziło: "Nie ma ch*ja, nie możemy tego wypuścić".

Na przykład Daredevil w kostiumie miał pojawić się dopiero w czwartym odcinku. Nawet sami aktorzy grający Daredevila i Kingpina wyrażali swoje obawy co do projektu. W końcu studio podjęło decyzję o zwolnieniu dotychczasowych scenarzystów i skierowaniu serialu bardziej w stronę kontynuacji tego, co robił Netflix. Zatrudniono nawet twórcę Punishera, by nadał temu odpowiedni kierunek.

HesusHernandezMartinez

o matko to chyba jedna z niewielu dobrych decyzji disneya...

ocenił(a) serial na 7
jareeecki

niestety skrajny wyjątek

ocenił(a) serial na 4
jareeecki

Chodziło o to, że każdy odcinek miał być osobna historia i tyle.

ocenił(a) serial na 1
RAYEX_fw

Tez nie rozumiem tych zachwytów, do Netflixa jak narazie brakuje bardzo dużo. Dopiero 2 odcinki ale pamiętam że pierwsze 2 odcinki oryginału wgniatały w fotel

ocenił(a) serial na 6
piter_120

Ja nie ogladalem poprzednich,ale.te dwa podobaja.mi sie,widac taka wielowarstwowosc i dobre budowanie napiecia muzyka,dialogi tez ok podobno znaczny wzrost jakosci bedzie od 5 go odcinka,wiekszy konkret to juz w ogole.mnie napawa optymizmem,moze dlatego,ze spodziewalem sie jakies tandety...nie wiem jak te dwa odcinki wypadaja wzgledem poprzednich 3 sezonow,jaki tam byl klimat itd..?

aronn

Może po prostu oglądnij 3 sezony oryginalnego serialu?

ocenił(a) serial na 6
KennyDeath

Moze i powinienem tym bardziej ze to kontynuaca.

ocenił(a) serial na 8
aronn

Zdecydowanie powinieneś nadrobić. Pierwszy i trzeci sezon są wybitne. Drugi od połowy przeradza się w ninja mambo jambo i jest mocny spadek poziomu, ale pierwsza połowa skupiona na Punisherze też jest bardzo dobra.