PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016659}

Daredevil: Odrodzenie

Daredevil: Born Again
2025 -
7,4 7,3 tys. ocen
7,4 10 1 7320
7,0 8 krytyków
Daredevil: Odrodzenie
powrót do forum serialu Daredevil: Odrodzenie

Już lepiej by było, gdyby to był reboot, bo po co kontynuować fabułę znakomitego serialu Netfliksa tylko po to, żeby zamordować Foggy'ego, wysłać pokłóconą z Mattem Karen na drugi koniec Stanów i przy okazji całkowicie ignorować wydarzenia trzeciego sezonu – trudno uwierzyć, żeby były więzień wygrał w cuglach wybory na burmistrza i nie był to nawet temat kampanii, a scenariusz nawet nie próbował tego w żaden sposób wytłumaczyć (mogli chociaż wstawić jakąś linię dialogową, że prezydent Ross ułaskawił Kingpina, czy cokolwiek mającego sens). Jakby tego było mało postanowiono jeszcze zepsuć relację Fiska i Vanessy...

W dodatku sceny walki wyglądały dziwnie (jszczególnie jak Darredevil używał haka) i trochę niemrawo, a przesadnie głośna muzyka to słynne "na****dalanie chórkami w każdej scenie". Do oryginału, z jego ponadprzeciętnym oświetleniem, dialogami i choreografią, nie ma zupełnie podjazdu – żeby nie było, że piszę z perspektywy nostalgicznej, jestem właśnie w trakcie rewatcha.

HrabiaHenryk

mnie rozczarowały te odc. Wątek Fiska nie został nie wytłumaczony- Disney chcę żebym obejrzała inne serialu MCU na platformie ale to chyba nei tak powinno działać. Bardzo mnie to denerwuje- twórcy uważają że to bezpośrednia kontynuacja 3s DD z Netfliksa jednak nie ma żadnego wytłumaczenia co działo w życiu bohaterów przez ten czas. Ja rozumiem przeskok czasowy ale brak jakichkolwiek wytłumaczeń co się zmieniło w życiu postaci. Zmieniono osobowości bohaterów. KAren zaprzyjaziła się z Panisherem wysłuchała jego historii mimo morderstw jakie popełnił a tu ma foch na MAtta i wyjeżdża bez rozmowy z nim .Vanessa z pani z galerii z obrazami zmieniła się w super księgową mafii- serio jak kiedy i po co ? Nie rozumiałam w poprzednich sezonach ich relacji. Ona wydawała się lekko wycofana w tej relacji niewiele oprócz miłości do sztuki nic nie łączyło ją z Fiskiem.Teraz Fisk nagle akceptuje że ma kochanka- w 1 sezonie rozwalił głowę drzwiami facetowi bo ten przerwał mu randkę a teraz spoko możesz mieć kochanka. Czy ludzie w NY mają zbiorową amnezje ? przecież Fisk był oskarżony korupcje i wydawanie rozkazów na zabójstwa a co ? nic to spoko gość. Pojawienie się córki Bena Urlicha to już totalnie durnota ( facet z oddaniem opiekował się chorą żoną co było bardzo zaznaczane ale ani razu nie wspomniano nigdy że on ma córkę )wyswatanie MAtta nowa kancelarnia Matta ( nagle już nie przeszkadza zarabianie kasy i pomóc bogatym ) wszystko jest sztuczne bez podbudowania i ignorowanie tego co było wcześniej

ocenił(a) serial na 5
kat8

Dokładnie tak, wydaje mi się, że twórcy serialu liczą na to, że widzowie również mają zbiorową amnezję

HrabiaHenryk

według mnie trudno określić czy to jest faktycznie bezpośrednia kontynuacja 3S DD ponieważ rozpoczynamy w innym miejscu niż finał 3 sDD- i nikt nam wytłumaczył co i dlaczego się stało. Ja nie ogladałam do końca serialu Echo bo to jest głupkowate ale z tego co kojarzę to główna bohaterka Echo została ,,przygarnięta '' przez Fiska po śmierci ojca ( matka zgineła wcześniej w wypadku samochodowym ) . Fisk wykorzystywał zdolności dziewczyny do własnych interesów gdy dziewczyna poznała prawdę tzn C. Barton jej o tym powiedział dziewczyna strzeliła Fiskowi w twarz . Czy to wystarczyło by Fisk przeszedł cudowną przemianę ?cyz człowiek który rozwala drugiemu drzwiami auta bo ten przeszkodził mu w randce czy człowiek duszący gołymi rękami B.Urlicha - zmieni się przez pobyt w szpitalu? Serio ?? Przecież on nawet nie ma śladów fizycznych . Trochę dziwne że Vanessa strzeliła focha z tego powodu. Ona niby go kocha a tu facet jest w szpitalu i nagle ona się czuję się samotna- bardzo płytkie. Facet robił wszystko z myślą o niej dbał o jej bezpieczeństwo i wygodę a ona oj nie było ciebie przez rok ( tyle według serialu przechodził rehabilitacje ) czułam się taka samotna .Gdy by odwrócili sytuacje i to on strzelił focha i znalazł kochankę gdy ona jest w szpitalu to wszyscy by byli oburzeni ale że to zrobiła kobieta to spoko ona może . Nie lubie takich rzeczy. Jak ona zrobiła przestępczą działalnośc Fiska na legalną ? Gansterzy i dilerzy zarejestrowali swoje działalności i płacą podatki ?

kat8

To nie jest córka Bena Ulricha? Wyraźnie powiedziała że to był jej WUJEK, także jak najbardziej mógł o niej nie wspominać, skoro nie mieszkała z nim bo nie był jej ojcem a wujkiem, jak ty oglądasz ten serial?

KennyDeath

tak faktycznie to byl jej wójek moj błąd po prostu coś żle usłyszałam przez dubb nie mogłam się skupić