Daredevil: Odrodzenie (2025)
Daredevil: Odrodzenie: Sezon 1 Daredevil: Odrodzenie sezon 1, odcinek 7

Daredevil: Odrodzenie | Sztuka dla sztuki

Art for Art's Sake 40m
7,7 526  ocen
7,7 10 1 526
Daredevil: Odrodzenie
powrót do forum s1e7

Mam tylko jedno pytanie. Po co w ogóle był ten cały MUSE w tym serialu i robiony na niego hype? Zapowiadali go jako super złoczyńcę, a typowy Disney ostatnio, dodać i w dwa odcinki zabić. O nie nie Disney tak nie wolno się bawić.
Vincent D'onofrio ratuje ten serial, scena końcowa odcinka miodzio. Born Again narazie nie dorasta do pięt Netflixowemu dziełu.

ocenił(a) serial na 6
kszoku07

Pewnie go wskrzeszą. Nie wierzę, że zginął zwłaszcza w MCU, gdzie chociażby masz te wszystkie multiwersa.

ocenił(a) serial na 8
Pasia_junior

Przecież to nie jest żaden pierwszoligowy złoczynca. Właśnie to jest taki poziom by zginął po drodze do głównego antagonisty. A tym nie wątpliwie wciąż jest Kingpin. A gdzieś tam w więzieniu jest żywy i mający bardziej personalny konflikt z Mattem Bullseye. A takich postaci jak Muse to w galeri złoli Dardevila jest jeszcze kilkudziesięciu.

ocenił(a) serial na 6
damkola

Nie uważasz, że to za szybko poszło? Tak jakby Johna Doe w Siedem zwinęli po czterdziestu minutach filmu.

ocenił(a) serial na 7
damkola

Nie zgadzam się. Muza byłą postacią z wielkim potencjałem, który został zmarnowany. Śmiało mógł zostać głównym złoczyńcą chociaż jednego sezonu lub stać się powracającą postacią (w tym przypadku seryjnym zabójcą), o którym dowiadujemy się stopniowo po każdym jego pojawieniu się. Sama postać komiksowa mogła w serialu śmiało stać obok takich złoczyńców jak Bullseye i Kingpin. Niestety obdarto z niego całe szaleństwo, mrok i powstała taka nieudana kalka a raczej karykatura postaci, która zjawiła się tylko po to by stać się plamami i martwym ciałem na czyjejś podłodze. Niezbyt udana sztuka. Gdyby była dobrze napisana, wykorzystana oraz odpowiednio wpleciona w historię serialu to każdy by się tą postacią zachwycał. Wtedy miałbyś inne zdanie na temat tej postaci, ale niestety została marnie zaadaptowana.

ocenił(a) serial na 10
boski_johny_filmaniak

Bo widać nie chcą tam wrzucać Inhumans :)