PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 75 tys. ocen
7,9 10 1 74640
7,6 30 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil
ocenił(a) serial na 8
mateush87bpa

Wiosna 2018, czy coś takiego obiło mi się o uszy. (Albo raczej o oczy na jakiejś amerykańskiej stronie.)

ocenił(a) serial na 9
Lai

Skończyłem wczoraj drugi sezon, a oglądam naprawdę dużo dobrych seriali i cały czas się zastanawiam w jaki sposób, Netflix nakręcił serial , o superbohaterze , od którego nie mogłem się oderwać , a do tej pory nie fascynowałem się tą tematyką wogule, no ale to się już chyba zmieniło po Daredevil'u. Majstersztyk. :) Od razu dodałem temat , by się dowiedzieć co dalej, ale cóż trzeba będzie poczekać :)

ocenił(a) serial na 9
Lai

Dzięki :)

mateush87bpa

Spokojnie , czekamy na Defenders :)

ocenił(a) serial na 9
Cannibal3

Dokładnie :) chociaż na razie wiadomo tylko , że będzie w tym roku, żadnej oficjalnej daty nigdzie nie widziałem, ale bedzie
Iron Fist :) premiera już za trzy dni :)

mateush87bpa

Co do tego Irona to jestem sceptycznie nastawiony , może przez brak kostiumu ale pamiętajmy , że Diabełek swój założył dopiero pod koniec pierwszego sezonu. Jeśli o mnie chodzi to w pierwszej kolejności czekam na Punishera , potem Defenders i trzeci sezon DD - biorąc pod uwagę ostatni odcinek i rozmowę Matta z Karen to ich relacje będą ciekawe :)

ocenił(a) serial na 9
Cannibal3

Punisher powinien się udać :) już w DD narobił niezłego zamieszania , a co do Irona, dajmy mu szansę.
Jessica Jones w pierwszym sezonie, w ogóle niema kostiumu, a serial jest super. Fanom DD powinien się spodobać :) Polecam

mateush87bpa

No własnie ta scena z Frankiem w wiezieniu była mocna ;D Dzisiaj premiera Irona :)

ocenił(a) serial na 9
Cannibal3

Zobaczymy co z tego będzie :) ale jeśli nie widziałeś "Jessica Jones" polecam. Niepowtarzalny klimat, serial dorównujacy DD , przynajmniej dla mnie.

ocenił(a) serial na 9
mateush87bpa

https://www.youtube.com/watch?v=1HuEocXc1tI

ocenił(a) serial na 9
mateush87bpa

Jeśli defendersi ułożą się tak jak w komiksie to 2 sezon będzie o nim jako o przywódcy ręki.... Tak czy inaczej przyjdzie nam sporo poczekać....

ocenił(a) serial na 9
kiogu1

Niestety nie czytałem komiksu :( Zaciekawił mnie twój wpis :) Kto miałby być przywódcą ręki ;> ?

ocenił(a) serial na 9
mateush87bpa

W komiksie po pokonaniu ręki przez defenders i Kingpina/Fiska przywódcą reki zostaje daredevill. Planował o przekształcić ją w nową grupę czystych po tym jak zostali praktycznie zniszczeni. Nie wiedział, że prawdziwym przywódcą ręki jest zawsze beast, starożytny demon, który kontrolował każdego z przywódców. Dardevill zmienia kostium na czarny i wyrusza na krucjatę przeciw dawnym ziomkom. Nieźle sobie poradził z Elektrą, spidermanem i kompletnie zmiażdżył moon knighta. Zabił też Bullseye. Pod koniec został "oczyszczony" przez Iron fista a przywódcą ręki został.... Fisk/kingpin. Serio.

ocenił(a) serial na 9
kiogu1

Oooo , tak właśnie wyobrażał bym sobie kontynuację :), ale znając pomysłowość twórców, po pokonaniu ręki przez Defenders, przywódcą zostanie Karen Page, albo jakiś inny Nelson :)
A jeśli chodzi o Bullseye, to pamiętam tą postać z (niestety słabego) filmu, ale nie przypominam, go sobie z serialu. Został pominięty, czy ja poprostu o nim zapomniałem ?

ocenił(a) serial na 9
mateush87bpa

Nie było go w serialu. Obstawiałbym, że pojawi się dopiero w daredevillu 3. Na ten moment nie mamy ani spidermana, ani moonknighta (powiązany z punisherem) więc nie wiem co z tego wyjdzie. Na pewno sporo pominą. Być może wątek ręki zakończy się w defenders 2 :) Za to motyw współpracy grupy i fiska, śmierć sticka itp. pojawią się w serialu prędzej czy później....