Promo nowego odcinka - http://www.youtube.com/watch?v=c7JYFggmnxc
Wygląda na to, że zaginie Kathryn... Wydaje mi się, że może stanie się to przez to, iż
zechce opuścić miasteczko...
jednak nie wydaje mi się żeby miała zginąć, być może zamknęła ją w tym samym szpitalu co Belle kurde już sama nie wiem ;-)
Odkryłem chyba mały Error:
W odcinku 1x10 Maruda opowiada Śnieżce historię jak to planował odzyskać pewną kobietę, poprzez zakup kamienia za całą wypłatę, który (jak się potem okazało), był kradziony. Chciał się oświadczyć. Potem, właśnie w tym odcinku, pojawia się retrospekcja Marzyciela (wcześniej Marudy), z wróżką Novą. Chodziło o tą samą kobietę, tak?
Drugi pomysł to taki, że Regina mogła udawać Niebieską Wróżkę, tak samo jak wcześniej inna osoba, w innej sytuacji, byle tylko rozdzielić Novą z Marzycielem. Ci co oglądali epizod 2x15 będą wiedzieć o co loto.
A co robiła przy okazji (chronologicznie):
■ Dzwoneczka,
■ Robin Hooda,
■ Dżina,
■ Łowcy,
■ Jeffersona,
■ Mrocznego,
■ Ariel,
■ Belle,
■ Jasiowi i Małgosi,
■ Śnieżce z "Uroczym" Davidem,
■ i Hookowi (tu się akurat nie udało, dzięki Corze)?
Odebrała by im (Marzycielowi i Novej) możliwość szczęścia / szczęśliwego zakończenia / spokojnego życia przy boku ukochanych.
Z dzwoneczkiem to był przypadek, tak jak i z Robinem. Dżin jej był potrzebny, a łowcę chciała mieć na swoje usługi. Jeffersona po prostu wykorzystała aby odzyskać ojca. Jasia i Małgosię potrzebowała aby wykorzystać, ale pragnęła też dzieci - jako, że te odmówiły, to się po prostu zemściła. Hooka chciała także do czegoś wykorzystać. Wątek Rumpla i Belli nie jest do końca znany..
W przypadku Śnieżki chodziło o zwykłą zemstę.
Tak więc zawsze był jakiś konkretny cel... jaki niby miał by być w przypadku krasnoluda?
UWAGA, SPOILERY, jeśli ktoś to bedzie czytał a jest akurat na tym odcinku.
|
|
|
|
|
|
|
|
\/
Jedynie przy Robinie można mówić o przypadku, bo wtedy jeszcze nie wiedziała, że gdy go nie spotka, zniszczy mu przyszłość. Przy innych, efekt końcowy był ten sam: złamane serca. Mrocznemu powiedziała o śmierci Belle a samą córkę Sir Maurice'a aresztowała by nie odzyskała Rumpla i to o tym pisałem. Nie wiem gdzie przykleić "zakład" o którym piszesz?