PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

1x14 - Dreamy

ocenił(a) serial na 10

Promo nowego odcinka - http://www.youtube.com/watch?v=c7JYFggmnxc

Wygląda na to, że zaginie Kathryn... Wydaje mi się, że może stanie się to przez to, iż
zechce opuścić miasteczko...

Iluvia

właśnie widziałam zapowiada się super ;-)

Iluvia

jednak nie wydaje mi się żeby miała zginąć, być może zamknęła ją w tym samym szpitalu co Belle kurde już sama nie wiem ;-)

ana_lucia_cortez

nie zginie a zaginie

ewafiga

aa faktycznie chyba nie jestem ślepa ewentualnie widzę to co chcę zobaczyć ;-)

ocenił(a) serial na 10
Iluvia

Dlaczego ten odcinek będzie dopiero za 2 tygodnie..?

Iluvia

Odkryłem chyba mały Error:
W odcinku 1x10 Maruda opowiada Śnieżce historię jak to planował odzyskać pewną kobietę, poprzez zakup kamienia za całą wypłatę, który (jak się potem okazało), był kradziony. Chciał się oświadczyć. Potem, właśnie w tym odcinku, pojawia się retrospekcja Marzyciela (wcześniej Marudy), z wróżką Novą. Chodziło o tą samą kobietę, tak?

Drugi pomysł to taki, że Regina mogła udawać Niebieską Wróżkę, tak samo jak wcześniej inna osoba, w innej sytuacji, byle tylko rozdzielić Novą z Marzycielem. Ci co oglądali epizod 2x15 będą wiedzieć o co loto.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

I niby po co miała by to robić?

Artemisek

A co robiła przy okazji (chronologicznie):
■ Dzwoneczka,
■ Robin Hooda,
■ Dżina,
■ Łowcy,
■ Jeffersona,
■ Mrocznego,
■ Ariel,
■ Belle,
■ Jasiowi i Małgosi,
■ Śnieżce z "Uroczym" Davidem,
■ i Hookowi (tu się akurat nie udało, dzięki Corze)?

Odebrała by im (Marzycielowi i Novej) możliwość szczęścia / szczęśliwego zakończenia / spokojnego życia przy boku ukochanych.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Z dzwoneczkiem to był przypadek, tak jak i z Robinem. Dżin jej był potrzebny, a łowcę chciała mieć na swoje usługi. Jeffersona po prostu wykorzystała aby odzyskać ojca. Jasia i Małgosię potrzebowała aby wykorzystać, ale pragnęła też dzieci - jako, że te odmówiły, to się po prostu zemściła. Hooka chciała także do czegoś wykorzystać. Wątek Rumpla i Belli nie jest do końca znany..
W przypadku Śnieżki chodziło o zwykłą zemstę.

Tak więc zawsze był jakiś konkretny cel... jaki niby miał by być w przypadku krasnoluda?

Artemisek

UWAGA, SPOILERY, jeśli ktoś to bedzie czytał a jest akurat na tym odcinku.
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

Jedynie przy Robinie można mówić o przypadku, bo wtedy jeszcze nie wiedziała, że gdy go nie spotka, zniszczy mu przyszłość. Przy innych, efekt końcowy był ten sam: złamane serca. Mrocznemu powiedziała o śmierci Belle a samą córkę Sir Maurice'a aresztowała by nie odzyskała Rumpla i to o tym pisałem. Nie wiem gdzie przykleić "zakład" o którym piszesz?