PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu
ocenił(a) serial na 9
eowine

ja myśle ze Emma juz wie , ze dziennikarz i burmistrz cos kreca i zgarnela davida tylko po to żeby jej donosiciele tak myśleli

ciekawe tez czy do kazdego krasnoluda z bajki stworzą osobną historie

swoja droga czy ktos wie z ilu odcinkow sklada sie seria?

morgana000

tak
to pełny sezon więc 22.

ocenił(a) serial na 9
eowine

oo dziekuje, w zasadzie to moglam sprawdzic przeciez w opisie serialu -facepalm-

eowine

odcinek super LeRoy jest świetny naprawdę mam nadzieję, że będzie się częściej pojawiał ;-)

eowine

Zaczyna mnie już nudzić ten serial, fajnie że poznajemy historie postaci ale z głównym wątkiem stoją w miejscu.

CottonCrush

Zgadzam się:)

ocenił(a) serial na 8
eowine

Jak dla mnie najsłabszy odcinek. Zupełnie oderwany od rzeczywistości, nie był wiarygodny, a motyw miłosny banalny. Praktycznie żadnej akcji, w żaden sposób mnie nie poruszył, a niektóre poprzednie odcinki potrafiły. Główne wątki, jak już wyżej wspomniano, stoją w miejscu. Mam nadzieję, że to był odcinek-zapychacz, taki, jakie do każdego serialu się wrzuca i że dalej już wróci wyższy poziom i fabuła się jakoś rozwinie.

Morgana_filmweb

Takie ciepłe kluski. Powoli zaczynają mnie męczyć te wątki romansowo-obyczajowe. Ale następny odcinek zapowiada się grubo. Ciekawe jak przedstawią wilka :)

ocenił(a) serial na 8
Grievous

Bez spoilerów, proszę.

Morgana_filmweb

Zwiastun był na końcu odcinka, więc założyłem że większość widziała.

ocenił(a) serial na 8
Grievous

Spoko. Obecność wilka jeszcze nie jest dużym spoilerem, ale wolę uprzedzić, zaraz padnie kolejny. Wszelkie spoilery w tematach nie nie poświęconym zapowiedziom warto anonsować, by dać możliwość pominięcia ich. A wracając do pytania: kto wie, skąd złoty rycerz?

Morgana_filmweb

W końcu Czerwony Kapturek ;)

ocenił(a) serial na 8
elenkaa

Nie sprawdzałam tytułu odcinka i do tej pory nie wiedziałam, że to o niej... Lepiej skończmy tą rozmowę. ;-)

Morgana_filmweb

Może ten rycerz nie jest z żadnej bajki.. Tak tylko go wprowadzili. Ale ciekawa jestem.

ocenił(a) serial na 8
elenkaa

kiedy beda polskie napisy??

ocenił(a) serial na 8
shiva89

Już są.
Ostatnia kwestia była już żartem, ogólnie wolę dmuchać na zimne.

ocenił(a) serial na 9
Morgana_filmweb

siostro! xD

ocenił(a) serial na 6
CottonCrush

Racja. Nudno sie robi. 2 ostanie odcinki to nedza jest.

ocenił(a) serial na 9
CottonCrush

no tez sie zgadzam, coraz mniej emmy w kazdym odcinku albo przynajmniej w tym...

morgana000

Myslalem ze fani serialu mnie zjada ale widze ze sporo osob ma podobne odczucia.

CottonCrush

kiepski był ten odcinek :P

eowine

A mi, mimo że nudny, to się podobał. Przyjemna historyjka z wróżką i krasnoludem, mimo że nie lubię takiego "rzygania tęczą". Za to męczy mnie wątek kryminalny i w ogóle wszystko między Mary Mragaretem a tym jej facetem, Davidem, czy jak mu tam... Czy tylko mi bardziej podobają się jako Śnieżka i Książę? Ogarnięci są bardziej.
Leroy - bardzo fajna postać, z nim mogłabym każde smęcenie oglądać :D
Tylko szkoda, ze tak mało Belli, liczyłam na więcej :< Kiedy znowu się pojawi?