PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40074
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Jako, że bardzo podobał mi się film Kraina Lodu planuje obejrzeć ten serial, z tego co wiem wątek krainy lodu pojawia się dopiero w czwartym sezonie, czy poszczególne sezony się ze sobą łączą czy jest tak jak w American Horror Story, że każdy sezon jest o czymś innym?

rafal342

Łączą się. Ja zacząłem oglądać serial właśnie ze względu na zapowiedź, że w 4 sezonie pojawią się bohaterowie z Krainy Lodu. Ale nie żałuję! Teraz oglądam już 2 raz :) Świetna rozrywka :)

rafal342

Moim zdaniem właśnie początkowe sezony są tymi wartymi uwagi. W momencie, w którym Disney położył łapę na serialu stał się on zbyt przewidywalny. Oczywiście nadal go uwielbiam jako zagorzała fanka bajek i baśni wszelkiej postaci, ale jednak brakuje mi tego elementu zaskoczenia, który towarzyszył historiom postaci w poprzednich sezonach, bo zwykle mocno odbiegały od oryginału :) Polecam z całego serca cały serial, bo każdy sezon ma coś ciekawego do zaoferowania.

ocenił(a) serial na 8
rafal342

Nie udawaj idioty, włącz sobie pierwszy odcinek serialu (radzę unikać wersji z lektorem... akurat ten serial z lektorem to jakieś nieporozumienie, a jestem fanem dubbingu i tak dalej :P) - jeśli serial Ci się spodoba, to 4 seria będzie dla Ciebie wisienką na torcie :)
Jesli jeszcze jestes na dodatek fanem Lost i/lub filmów/seriali fantasy to OUAT jest dla Ciebie jak wygrana na loterii więc warto zrealizowac kuponik haha

rafal342

Apropo wypowiedzi Artemiska, pierwsze 7 odcinków było nieco drętwe. Tylko NIECO/ODROBINĘ bo potem to już wszystko poszło z górki, zaczęła się akcja itd. Także nie zniechęcaj się PO PIERWSZYM odcinku.

Co do twego pytania, "poszczególne sezony się ze sobą łączą".