Nie wierzę że sam to tutaj piszę bo wprost kocham ten serial za stroje, grę aktorską, aktorów i fabułę która suma-sumarum naprawdę ma sens. Jak zobaczyłem Jasmine, Alladin`a i Jafara to pomyśłem o mój Boże będzie fenomenalnie. Nie wiem dalczego o ile wątek rozdwojenia jaźni dr i Hyde`a mi się podobało na finał 5 sezonu tak tutaj trochę mi to nie pasuje. EVIL QUEEN uratowałaby to po całości prócz super zabieg z Agrabahem widać starania twórców ale. Hmmm gryzie mi się to niby piękny baśniowy świat, Agrabah, Rumple. i Belle, Hook i Emma, Eviil Queen i Regina i w sumie szczerze? nie widzę potrzeby doktorka i jego (złego alter ego) może gdyby wprowadzili to na następny sezon i byłby on czysto naukowy z nutką magii. Byłoby fenomenalnie a tu mamy gościa od nauki dosyć szurniętego, i jego dobre i gamoniowate alter ego dr. Może za wcześnie kładę kreskę ale no nie gryzie mi sie świat pełen magii i jednocześnie świat który przedstawiają ci dwaj. To jakby do bajki dla dzieci wrzucić baśń o śnieżce. Ale Może się mylę.
Dodam że wątek niedopowiedzianych/niedokończonych opowieści jest świetnym pomysłem ale tu wystarczyłby Dżin który chcąc pokonać Jafara zbiera wszystkie powieści. Ale poczekam do ostatniego odcinka
Tworcy juz nie raz wprowadzili duzo nowych postaci,a potem o nich zapomnieli lub porzucili po 1 odcinku np Megara. Chociaz to co innego bo ona była tylko poboczną postacią tak Hyde jest drugim złym w tem sezonie zaraz po Evil Queen. Jego rola w serialu bedzie powiazana z krolową (tak mi sie wydaje) i razem beda działac lub tez konkurowac o tytul wladcy Storybrooke. Mi sie osobiscie wydaje ze scenarzysci tak połacza te dwa swiaty ze bedzie dobrze ( chociaz mam obawy czy tego nie zepsuja tak jak w wiekszosci przypadkow) ale nadzieja matka glupich. Poczekamy zobaczymy
Nie no daj spokój do tej pory niczego nie spierniczyli. I po drugim odcinku mam wrażenie że Evil Queen będzie czymś miedzy mostami i ostrzeżeniami a znowu Hyde uwolnił wszystkie nieopowiedziane i niedopowiedziane baśnie co da pole do popisu. A Jafar to będzie tu główny antagonista a z drugiej strony kim będzie ta zakapturzona postać. I dlaczego nagle Emma ma te wizje i trzęsawki?